Stratila som svoje dieťa

Príspevok v téme: Stratila som svoje dieťa
Nikus1939

Neviem prečo to sem vlastne píšem . asi kvôli skusenostiam?!
V lete som sa dozvedela že som tehotná, všetko bolo v poriadku som sa moc tešila aj s priateľom . na kontrolách všetko prebiehalo 6 mesiacov v pohode.
Krásne ma kopala povedali nám že bude dievčatko. No jeden deň som prestala cítiť úplne pohyby. Hneď som volala sestričke že na kontrolu no ale keď som prišla a kukli malú a uvidela som že srdiečko nebije tiekli mi slzy hneď ma brali do nemocnice, a dali mi vyvolávačku a na druhý deň som aj porodila. Bolí to keď žena aj ako sme sa už chystali som už išla na 7 mesiac. a nechápem plačem každý deň. Výsledky ešte nemám je to dva týždne dozadu. No ale doktorka moja teraz povedala že mam neco s maternicou dovtedy vždy hovorila že všetko je v poriadku. a v Nemocnici mi povedali že mam iný tvar aj maternice. Ja si myslím že také veci mi mali povedať nie? som z toho zle veľmi zničilo mi to život :( Máte skúsenosti? čo v týchto chvílach vôbec spraviť? nemyslieť na to? :(

3nttt

hlavne sa neboj. ja som tiez bola dolepena ale bolo to druhe tehotenstvo,ine tehotenstvo. tak sa na to musis pozerat. ja som mala druhe uplne bezproblemove. teraz ked uz mame nasu malu potvorku tak proste viem ze to tak malo byt. keby nam vyslo to prve tak by sme ju urcite nemali. a to si uz nechcem predstavit. cas vsetko vylieci a bude dobre. urcite si to mala ovela horsie ale aj tak raz bude lepsie :)
u mna bolo najhorsie ze som AKOZE musela o ukonceni rozhodnut,ale pritom na vyber nebolo :( nas maly mal vyvojovu vadu s ktorou by nemal sancu :( uplne blbe bolo ze ked som si nieco o tom chcela zistit tak na nete som dokopy nic nenasla. lekari povedali ze je vacsia sanca vyhrat v sportke ako mat tuto diagnozu :( "velmi" povzbudzujuce to vtedy pre mna bolo ...

Nikus1939

no neviem či chcem tak skoro skúšať ale povedali že keď budeme chcieť tak až o nejaky rok...hej berem tabletky zaciatkom to bolo hrozne stym mliekom som mala strasne vela az to bolelo som mala take prsia ale uz je to dobre ..nekedy depky mam ale neviem to mi pomaha tak uvidim uz ale zachvilku vysadim asi lebo uz nemam ak moc ze by somt o porebovala...bojim sa aj byt znvoa tehotna bojim sa ze sa stane z nova to nechcem dufam nabuduce sa nam podari co bude za par rokov a ze nejak to zahoji ten cas moje srdiecko :( a dufam ze zase bude to dievcatko aby jej dusicka bola v jej aby vedela ze ju mame radi! :(

3nttt

ahoj! ja som si niecim podobnym presla minuly rok. Ja som ale bola len v 18tom tyzdni ale tiez som si to odrodila :( mne osobne pomohol len cas. nic ine. neporadim ti nic ine lebo tiez som bola prve mesiace uplne psycho, potom to pomali zacalo ustupovat a teraz sa na to pozeram ze to tak malo byt. kedy mozte zase zacat skusat? nam sa podarilo nastastie hned. mozno aj preto sa na to uz teraz pozeram ako iba na zlu skusenost. hlavne sa drz :(
inak neberies tabletky na zastavenie mlieka? lebo to su ine svine. ak mas moc depky tak ich vysad!

lea128

Juj, si zlata :) Je skvele, ze sa o teba priatel stara a mas v nom taku oporu, to sa vela zien tymto pochvalit nemoze :) A urcite mozes byt na seba hrda, je vela zien, ktore zvazuju hned potrat, lebo este dieta nechcu mat. Je to velmi nespravodlive, ze zenam,ktore sa na dieta tesia sa stavaju taketo veci. Niektore veci sa stavaju a clovek sa moze zamyslat aj cele roky nad tym preco, no na odpoved nikdy nepride. Aj ja ti velmi drzim palce, aby ti tie testy dopadli dobre a aby si sa mala uz len coraz lepsie :)

Nikus1939

som možno silná alebo skúšam, hej už potom aj rodičia ma držali nad vodou že už nech na to nemyslím hlavne aby sa vomne nerozložilo dieťa na toľko aby sa mne niečo stalo. ak dufam vysledky budu dobre:(... som mladá 20 ročná priateľ to tiež bral veľmi zle prvé dva dní nedokazal hovoriť len plakal , ale stál primne sále stojí každý deň bol zamnou aj v nemocnici a aj teraz je vedľa mňa stará sa omne a sstale hovorí že už bude naš anjelik strážni a že on bude tu premňa navždy. no ale aj jeho to bolí som párkrát nahodou prichytila ze plače boli to nás moc :(..možno som mladá ale som naseba hrdá že nepatrí m medzi báb ktoré porobia aj 10 všetky zahodia v mojom veku! ja som sa nanu moc chystala pripravovala studovala vsetko davalai si pozor zdravo jedla no osud to takto zariadil :(

lea128

Nikus, urcite teraz sa to neda len tak zahodit za hlavu a zrazu zabudnut, to verim, urcite to velmi boli, ale myslim si, ze si aj velmi silna zena, ked sa vies o tom otovrene bavit. A to je super :) Urcite ked sa o tom clovek rozprava a nedusi to v sebe, dostane to zo seba von a ulavi sa mu postupne. No niekedy fakt dieta ani lekari nevedia zachranit, zial ani v tomto storoci. Na druhej strane, pri takychto tragediach moze prist o zivot aj matka dietata. AKo som spominala v mojej rodine, takmer aj matka dietata o zivot prisla, len tak tak ju zachranili. Este stastie, ze teba zachranili a urcite z nejakeho dovodu, uvidis kolko pekneho ta este v zivote moze cakat :) A mozem vediet kolko mas rokov? Ako sa k tomu stavia otec dietata? ste si oprou jeden pre druheho:

Nikus1939

najsmutnejšie je to že doktor mi povedal že taketo nečo mali pred troma rokmi ako tam u gynekologicky hovoril druhy gynekolog a ja ze sak ano sme v 21.st.a deju sa taketo veci..to ma este viac zranilo ked povedali ze taketo mali pred troma rokmi naposledy...uff ked vidim tie babatka tehotne zeny ah :( no jasne ze smutkom sa znicim ale teraz to este nejde je to cerstve ale casom to musi zahojit :(

lea128

Nikus, nemas este ktomu aj negativny faktor krvnej skupiny? Ja totiz mam, takze v tehotenstve budem musiet byt viac pozorovana Na zaciatku je to strasny sok, hlavne, ked si o tom vobec netusila. Velmi ti zelam, aby sa ti uz druhe dietatko narodilo a aby bolo vsetko v poriadku. Medicina je uz na urovni a verim, ze v buducnosti to uz budu vediet ustrazit. Teraz sa vyplac, vyzur ako pisal niekto nizsie, no nezufaj uplne, mysli do buducna, ze este mozes byt stastna, aj ked zivot prinasa aj taketo velke rany... Drz sa:)

nikus

ako ti mali povedať, že máš iný tvar maternice, keď o tom nevedeli? Žiaľ, zistili to, až keď ten tvar maternice spôsobil, že si nedonosila dieťatko.

Nezničilo ti to život. Skús sa držať faktov. Prišla si o dieťa. Neskutočne svinsky to bolí. Potrebuješ ten smútok a zlosť dostať zo seba von. Obviňovanie druhých alebo Boha nepomôže. Rovnako ako ti nepomôže strach, či myšlienky, že čo ak nebudem nikdy môcť mať deti. Tým si ten život zničíš. Vyplač sa, vyzúr, veci čo ste mali pripravené podaruj alebo odlož kdesi. Venuj sa priateľovi, maľuj, spievaj, skladaj smutné básne.. snaž sa obnoviť v sebe pokoj a rovnováhu. Ak v sebe budeš živiť smútok, ten ti zničí život. Zbav sa ho. Bude to možno trvať, ale dokážeš to, ak to budeš chcieť dokázať. Chceš?