Ahojte,máme doma od septembra malé britské mača, teda malé ako malé :) už má pol roka pomaly, no trápi ma na nej jedna vec. Od malička sme sa trápili so slzením očí, bývame v BA a neuveríte, cez sviatky som s nou bola na dedine u otca asi tri týždne a uplne ju to prešlo a to som ešte prve dni doma fňukala že chuda očko moje stále ta to trápi..No ale to nie je tenproblém:) moja Lilly je dost zvláštne mačiatko. Niesom si istá či nás má rada. Od malička sme sa jej plne venovali, hrame sa s nou, papa len to najlepšie krmivo, má škrabadielko, hračky ale je k nám dost chladná. Zdá sa mi, že nas lubi len ked je hladna alebo unavena. Včer ked ideme spat lahne si kumne do postele čo najbližšie k mojej hrudi a natlači sa namna a ráno ma budí tichým mnaukaním že daj mi papat a velmi sa pritom vie hrat na chrumkavú, žmurká namna nechá sa hladkat, lahne si namna a prevaluje sa pomne,vtedy je na zožratie. No ked sa napapa alebo prebudi tak je z nej čert čo lieta hore dole po miestnostiach, naraža do predmetov od poblaznenia, napáda ma ked chodím a ked ju chcem pohladkat ci zvihnut na ruky tak ma dohryzie alebo doškrabe. A potom sa unaví, príde čas krmenia a z čerta je zas anjelik čo sa mi obtiera o nohu a žmurka namna z mojho lona na ktory si krasne sadne aby som sa uračila dat jej papat. Neviem aky to je zvyk, či su mačky bežne taketo, každy mi hovori že je ina, ako ostatne, priatelka ma mačku a ta je cela bez seba ked sa s niekym može maznat, nie ako moje trdlo, čo sa len predvadza ake je krasne ;) poradte mi nejaku fintu nanu, mrzi ma že je taka chladna a velmi julubim samozrejme, takže je to o to horšie. Tak vas prosim majitelia mačiek dajte nejake rady alebo historky z vašej domacnosti mačacej :) čauko
Moja malá britka
a ešte na doplnenie, sice neviem či si tento moj sloh niekto prečita...ked sme boli cez sviatky doma, Lilly sa neuveritelne bála každého, nikomu na ruky nechcela ist, schovávala sa a nenechala sa hladkat, všetci sme z toho boli smutni aka je neprisposobiva a nepriatelska. Na mojho otca ma taku averziu že pri pohlade nanho napuchla od nervov na velku guču chlpov z ktorej nebolo rozoznat čo to je za tvora :D vrčala jak zly pes po celom okolí a chodila mi za zadkom jak male dietatko, neviem čo s nou bude ked ju raz budu musiet strazit ked budem mat nejake povinnosti alebo pojdem nadovolenku, bojim sa že by to nezvladla...