Ma zmysel stat sa classy clovekom?

Príspevok v téme: Ma zmysel stat sa classy clovekom?
IvanBelll

Dobry den,

Casto som rozmyslal, ci ma zmysel stat sa classy clovekom, pozdvyhnut sa vyssie o level vo vsetkych veciach ktore doteraz robim.

Najvacsia obava pramenila z toho, ci to niekto oceni a potom z jednoducheho faktu, ze ak sa na nejaku vysiu uroven clovek dostane, je neakceptovatelne aby z nej spadol, naopak ocakava sa od neho zas len viac.

Teraz aby som to upresnil, ide skor o to popracovat na svojej moralnej, fyzickej ci inteligencnej stranke.

Ak to zoberiem od pre mna najlahsej veci a to je inteligencna, rad by som sa dovzdelaval v oblastiach v ktorych mam nedostatky.
Aj ked musim priznat, ze niekedy v tejto oblasti badam problem. Ten problem je zalozeny na fakte, ze nie kazdy dokaze ostat vklude ak vie ze nejaky clovek ho inteligencne prevysuje.
Nechcem sa chvalit a ani to nie je zamerom, prave naopak, no stava sa mi to casto, ze byt mudry sa nie vzdy musi oplatit.

Ak by som presiel k bodu 2 a to je moja moralna stranka, rad by som zlepsil niektore navyky mojho spravania.
Prvou vecou je prestat uplne hresit, nehresim casto ale sem tam ano a myslim si, ze taketo slova mi do ust nepatria. Aj ked niekedy je to tazke, hlavne kvoli prostrediu v akom clovek zije. No nechcem sa zastavit pri tejto vyhovorke. Ked som sa dokazal zbavit pitia a fajcenia a uz niekolko rokov som uplny abstinent a nefajciar, musi sa da zvladnut aj tato vec.
Dalsim bodom by bolo hovorit spisovne. To bude tazsie, hlavne z dovodu ze narecie a slang je dost pouzivany.
Obliekat sa mozno viac serioznejsie, miesto triciek nosit sportove kosele a podobne.
Viem ze to moze mat takisto negativny vplyv na istu skupinu ludi.

Poslednou a najtazsou vecou je fyzicka stranka, lebo tvar a telo si clovek nevybera ani sa to neda naucit a podobne.
Co vsak sa urcite zlepsit da je zlepsit stravovaci rezim, viac cvicit, viac sa o seba starat.
Nehovorim ze vyzeram zle, mam cca cm 182 a 75kg. No vzdy vidim priestor na zlepsenie v roznych oblastiach.

Aj ked si toto vyziada, znacne usilie a cas, moj najvacsi problem je ze nie som 100% presvedceny ci to ma zmysel robit pre niekoho, ci to niekto oceni.
A tak vsadzam na to, ze by som to mohol ocenit ja, aj ked to nie je velka satisfakcia, lebo som skormnejsi typ cloveka, ktory sa vie uspokojit aj mensimi vecami.
Ako by mi chybal nejaky tahun, nejaky ciel, ze ked sa toto vsetko stane ze sa nieco zmeni.

A tak by som rad poznal vas nazor ako sa na celu vec pozerate.

Dakujem

Lulita

neviem, mne to pride take nasilu hrat sa na nieco a cim chces byt? veducim politikom na golfe, tajnym agentom, magnatom? lebo obliect si "polo" koselu vie aj gadzi a potom nastupi do elektricky a tvari sa, ze Ferrari ma prave v oprave

bud hlavne dobry clovek, prirodzene mudry, empaticky

Kvety zla

preco vobec uvazujes nad tym ze "co si pomyslia ini ludia"? ak sa zmenit chces len kvoli uznaniu okolia, tak to je dost blby dovod. pracovat sam na sebe mas kvoli (prekvapko) - samemu sebe. zivot bez toho aby si sa posuval, zlepsoval a zdokonaloval sa mne osobne vidi ako premrhany zivot, ale vsetci sme iny.

doubledog

podla mna taketo veci robi clovek bud prirodzene, alebo vobec.

ked sa ti to podari, alebo aspon nieco z toho, zmenis sa prinajmensom ty sam.

aadriaanka

Koľko máš rokov a ako budeš pracovať na tej inteligenčnej stránke - nakúpiš si knihy, budeš hľadať info na nete? Mal by si mať nejakú predstavu a plán podľa ktorého budeš postupovať. Myslím, že prestať hrešiť a lepšie sa obliekať bude asi najľahšie...