ahoj. Mám veľa príznakov na candidu a na nete som sa dočítala o domácom teste. vyšiel mi pozitívne. Dá sa tomuto testy veriť na 100%. Aký lekár mi to potvrdí? Stačí ísť za krčnou? dakujem
Candida albicans pľuvací test
Vyber je len na tebe.
A aby to trapenie s nizkosacharidovou dietou bolo co najkratsie, musis pouzivat vsetky odporucene proticandidove v spravnych/dostatocnych davkach,minimalne teda
3 lyzice kokosoveho oleja,
3 x 2 kapsule toho oreganoveho oleja od firmy Now Foods, (ine su podstatne menej ucinne),
2 x 2 kapsule Candexu,
a roztok alebo tabletky GSE, 60 kvapiek alebo 5, tabletiek(125 mg) brane v malych davkach pocas celeho dna, nie naraz
A kopa extra mikrovlaknin(15-20 gramov) a kvalitne tepelne a kyselinovo odolne probiotika, co najviac kultur, najmenej 8 a viac roznych.
dakujem RNG .to som chcela vedieť aj ked som si myslela. ale celozrnná ryža môže byť, nie?
Ja som vegetarianka, takže konzumujem vela sacharidov v podobe cestovin, pečiva a podobne. Ale chcem sa naučíť po tejto diete obmedziť tieto potraviny
Kuskus je zrnina, s vysokym obsahom skrobu, co sa v zaludku zmeni na cukry. Takze je nono v prisnej nizkosacharidovej diete.
Zasytit sa da aj zeleninami, ked ich kombinujes s masom, rybami, orechmi vajcami, olejami a podobne. 2-3 hrste mandi pre teba spravia viac na zasytenie , ako krajec chleba alebo miska kuskusu.
Ale je to na tebe, ked nevyhubis/nepotlacis kandidu, bude ti nicit zdravie cely zivot, ktory bude podstatne kratsi.
A ked budes systematicky si nasadzovat obcas probiotika a kazdodenne ich krmit extra mikrovlaknami, zvysi ti to imunitu,tj zlepsi zdravie vseobecne a teda aj predlzi zivot.
Candidu si si sama vypestovala zlym zlozenim stravy, je na case, aby si zmenila jedalny listok aj po vyhubeni velkej vacsine candidy, inac sa ti vrati spat.
Vyber ne len na tebe.
ešte ma zaujíma kuskus, ten môžem? :)
takže celozrnný chlieb tiež nie? neviem čo ranajkovať kedže jogurty nemám rada a sama zelenina ma nenasýti
vajicka-ano, maslo-ano, jablka-v malych mnozstvach spolu s probiotikom najlepsie, chlieb vynechat.
pozriem sa na to ale s dietou začínam uz zajtra, tak skusim zohnať v lekárni.
mám ešte pár nejasnosti ohladom diety. Niekde píšu že sa môže inde že zas nie vajíčka, aj tofu, celozrnný chlieb, maslo a jablká tak ako to je?
Probiotika potrebuje rozmanitu stravu, podobne ako my, takze odporucam zmesy roznych mikrovlaknin, uvadzam psylium, inulin, pektiny, arabinogalaktany glucomanan a ine.
Psylium, inulin a napr ovsennu vlakninu mozes dostat lacne a kvalitne aj na Slovensku napr z firmy vemica.eu
Ine tam zatial nie su, ja odobne si objednavam pektiny(modifikovane) a arabinogalaktany zo swansonvitamins.com, glucomanan zase z z internetu v librovych baleniach prasku, hladaj pod google.com uvedenim Glucomanan powder
Mozes ho najst aj ako vyrobok firmy Now Foods, od roznych predajcov na internete aj napr z dost oblubeneho iherb.com ktory ma na Slovensko najlacnejsie postovne, momentalne
a ako mikrovlánina postačí psylium??
Zialbohu len GSE a prpbiotika nestacia. Probiotika sa potrewebuje rozmnozit a na to potrebujes kopu mikrovlaknin minimum.
Ked sa ale chces zbavit candidy rychlo, treba to plno inehobrt a dodrziavat, pozri cez Google.sk pod rng candida