Dobre den,zaujimalo by ma ,ako je to s cipovani psikov.Mame doma 3rocneho havinka.Niektori mi vravia,ze je to povinne pre kazdeho psa,niekori zas tvrdia,ze to je povinne len pre psov mladsich ako 2 roky.Ako to vlaste je?Dakujem.
Čipovanie psov
ambrozia, nedala. Ja som totiž už predtým čítala, že policajti nemajú právo kontrolovať čipy ani udeľovať pokuty. To môže len RSZ a tí hromadnými kontrolami nehrozili. Tak som jej poradila, aby počkala. No a teraz je situácia takáto :)
petra, máš pravdu. A čo tvoja suseda, dala začipovať psíka?
bol to len hunbuk...ja som to písala už nižšie, že to len tie zvieratá treba, čo idú cez hranice. Čo už by stará babka dala čipovať desať mačiek na dedine ???
ale iné dávam do pozornosti..všimnite si, že celé to vyšlo na povrch v oktobri, ked už väčšina ľudí čipovať dala..prečo ??? aby sa zbavili veterinári nakúpených čipov, aby sa každý, kto mal v tej dezinformácii prsty nabalil.
Hanba tomuto štátu a my sme fakt len a len ovce !!!
ja som tiež čitala, že to bolo zbytočne ale neviem či to je pravda, naše mačky nesu začipovane a ani nebudu
Teraz som počúvala v tv, že sme úplne zbytočne dávali čipovať psíkov, ktorí necestujú do zahraničia. Čo si o tomto kocúrkove s čipovaním myslíte?
petra myslim ze je jedno,z kolkych penazi mesacne zije, cipovanie je jednorazova zalezitost. tiez nevidim dovod preco by od toho mala byt oslobodena.
koľkí z vás nedali psika alebo mačičku začipovať a ani ich neplánujete dat ???????,
aj ja som si to myslela..inak som na jednom fóre našla jeden príspevok. Skopírujem ho sem, ak je niekto tak múdry a napísal, či má dotyčná pravdu ? Je to fakt zrozumiteľne vysvetlené, že čipovanie nariadil štát protiprávne:
prave som stravila 2 hodinky s Ustavou SR, zakonom 39/2007 a nariadenim Europskeho parlamentu c.998/2003 z 26.maja 2003, na ktore sa odvolava ten nas zakon. Btw.,v nazve toho europskeho nariadenia je PREMIESTNOVANIE zvierat medzi krajinami - to nariadenie vzniklo, aby zjednodusilo pohyb zvierat do UK, Svedska, Irska a na Maltu kvoli zavleceniu besnoty - UK a Svedsko po jeho prijati zrusilo komplikovane serologicke vystetrenia krvi na hladinu protilatok v krvi na besnotu (ak zviera nepreslo, nasledovala 6 mesacna karantena, resp. opakovanie testu po revakcinacii najskor po 6 mes.). To nariadenie, na ktore sa odvolava zakon, pojednava vylucne o premiestnovani zvierat medzi krajinami EU. Europska unia nic neprikazuje ohladom plosneho cipovania ak zviera neopusti svoju matersku krajinu! je to KLAMSTVO a dezinformacia ! A nas zakon nieco take nemoze ani prikazat sam od seba nezavisle od EU, lebo je to viacnasobne porusenie nasej Ustavy - niekto tu uz zacitoval prislusne clanky a odseky, z nich najdolezitejsie je porusenie vlastnickeho prava podla clanku 20 a nasledne pouzitie clanku 32, dalej v nadvaznosti obciansky zakonnik 40/1964 od § 123 (vlastnicke pravo) - pes je podla zakona vec porovnatelna so skrinou, ktoru si kupite alebo si ju vyrobite sami - a nikto nema pravo mi do nej nic montovat alebo ma nutit co si tam mam namontovat a co nie. Zmienene nariadenie EU sa tyka prevencie zavlecenia alebo rozsirovania besnoty v EU, hlavne na ostrovy. EU od nas NECHCE aby sme mali povinne cipovaneho kazdeho orecha na dvore, dokonca ani ked je cistokrvny s papiermi. Len si treba dobre citat zakony mili OVCANIA. Vyhra ten, kto psa neda cipovat. A nedajte si vnutit pokutu, ak vam ju niekto napari - mate tu vsetky odvolavky na vsetky predpisy. Este by som doplnila, ze datum 30.9.2013 sa spomina v § 54b zakona 39/2007 v odseku 5 a ten sa zas odvolava na § 19, ktory ma v odvolavke ako sa maju oznacovat zvierata odvolavku na to nariadenie EU o premiestnovani zvierat (odsek 9). Nutene implantovanie cipu do psa,s ktorym necestujete do zahranicia, je porusenie Ustavy SR a Obcianskeho zakonnika a ignorovanie tohto "nutenia" nie je porusenim ziadnych predpisov - ani tych europskych. Nikde inde v Europe toto nemaju za zakonnu povinnost. Preto sa nedajte! a ak vam daju pokutu, smelo na sud - vyhrate ho lavou zadnou. Toto by zvladol aj posluchac pravnickej fakulty a kazdy, kto sa trochu vie orientovat v zakonoch (a ja nemam pravnicke vzdelanie, takze kto chce, vie si to najst aj sam.). Nebudte OVCANIA ale OBCANIA a dovolavajte sa svojich prav a nedajte sa zdierat a manipulovat!
Zdroj: www.poradte.sk
petra....ja si myslím, že susedka nebude oslobodená od čipovania psíka, pretože je to zo zákona povinné.
To, že je oslobodená za neplatenie dane za psíka
, tak to záleží od mesta alebo obce, ktoré majú svoje vyhlášky alebo platné nariadenia. Ja som tiež zťp a musím platiť daň za psíka.
ahojte, chcem sa opýtať na jednu moju susedku. Nedala začipovať psíka, je už staručký a malinkého vzrastu. Teta sa bála aby mu neublížila. Dnes sme sa bavili o tom, že je to povinné. Tak sa chcem spýtať, že teta je ZŤP je oslobodená aj od platenia dane za psa. Nie je náhodou ZŤP osoba oslobodená aj od čipovania ? Nikde som sa o tom nedočítala. Bojí sa o psíka a okrem toho žije len z 300,- €.