Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Buddhizmus ako cesta

Frno

Anjelik, trosku sa mylis, mozes sa narodit ako hcico, aj ako virus na mesiaci, vsetko zalzei od tvojej karmy, cize od tvojich myslienok, slov a cinov, ktorymi si vytvarame realitu.

anjelik*

Pán D, som sa inak pobavila. To s tým vegetariánstvom myslím. :o))) No, osobne som toho názoru, že ak si už raz človek, tak v budúcom živote ním budeš tiež. Vývoj smeruje od jednoduchšieho k zložitejšiemu. Tak sa neboj, nikto ťa v budúcom živote nezabije a nezožerie. :o)))) Možno v tomto, nejaký čerstvo inkarnovaný predátor, to je celkom ľahko možné. ;o) Niektorí od Budhu odkukali veľké brucho a tak sú toho názoru, že čím väčšie brucho, tým väčšie pochopenie. :o))))

pan d.

Sucastou viery je aj viera v reinkarnaciu, clovek sa moze narodit opat aj ako zviera atd. atd. Myslim, ze z toho vzniklo vegetarianstvo a pod.

pan d.

Ja som to ani velmi nenapraval, len raz som pisal na zaklade jednej precitanej knihy a druhykrat na zaklade druhej:)

pan d.

Cielom akejkolvek vetvy Budhizmu je dosiahnut osvietenie a tym padom vyslobodenie z nekonecneho kolebehu zrodenia a smrti. Kazda vetva sa o to snazi inak. Vacsinou sa o to snazia meditaciou, ale to asi vsetci viete:)

pan d.

Takto, aj ja citam knihy a vela veci pisem na zaklade toho:) Len je to tak, ze v kazdej knihe sa pise nieco ine:) Vseobecne sa tvrdi, ze Budhizmus popiera existenciu Boha a pritom Buhizmus si Budhu zbostil a korene ma v Hinduizme, jestvuje mnostvo siekt, ktore okrem Budhu ako Boha maju aj mnozstvo inych bozikov /pre stastie, pre lasku a pod./. Cize asi riadny galimatijas. Kto tam nezije, tak to ani nepochopi.
Do Europy a Ameriky sa importovali najma meditacie.

Magy

Frno - ten link som sem dal pre tych, ktori si nedali ani tu namahu, o ktorej pises.
ja som mix rytiera Jedi a stastneho a spokojneho pastafariana. :P
Nech vas vsetkych Sila sprevadza! ;)