Buddhizmus ako cesta

Frno

Anjelik, trosku sa mylis, mozes sa narodit ako hcico, aj ako virus na mesiaci, vsetko zalzei od tvojej karmy, cize od tvojich myslienok, slov a cinov, ktorymi si vytvarame realitu.

anjelik*

Pán D, som sa inak pobavila. To s tým vegetariánstvom myslím. :o))) No, osobne som toho názoru, že ak si už raz človek, tak v budúcom živote ním budeš tiež. Vývoj smeruje od jednoduchšieho k zložitejšiemu. Tak sa neboj, nikto ťa v budúcom živote nezabije a nezožerie. :o)))) Možno v tomto, nejaký čerstvo inkarnovaný predátor, to je celkom ľahko možné. ;o) Niektorí od Budhu odkukali veľké brucho a tak sú toho názoru, že čím väčšie brucho, tým väčšie pochopenie. :o))))

pan d.

Sucastou viery je aj viera v reinkarnaciu, clovek sa moze narodit opat aj ako zviera atd. atd. Myslim, ze z toho vzniklo vegetarianstvo a pod.

pan d.

Ja som to ani velmi nenapraval, len raz som pisal na zaklade jednej precitanej knihy a druhykrat na zaklade druhej:)

pan d.

Cielom akejkolvek vetvy Budhizmu je dosiahnut osvietenie a tym padom vyslobodenie z nekonecneho kolebehu zrodenia a smrti. Kazda vetva sa o to snazi inak. Vacsinou sa o to snazia meditaciou, ale to asi vsetci viete:)

pan d.

Takto, aj ja citam knihy a vela veci pisem na zaklade toho:) Len je to tak, ze v kazdej knihe sa pise nieco ine:) Vseobecne sa tvrdi, ze Budhizmus popiera existenciu Boha a pritom Buhizmus si Budhu zbostil a korene ma v Hinduizme, jestvuje mnostvo siekt, ktore okrem Budhu ako Boha maju aj mnozstvo inych bozikov /pre stastie, pre lasku a pod./. Cize asi riadny galimatijas. Kto tam nezije, tak to ani nepochopi.
Do Europy a Ameriky sa importovali najma meditacie.

Magy

Frno - ten link som sem dal pre tych, ktori si nedali ani tu namahu, o ktorej pises.
ja som mix rytiera Jedi a stastneho a spokojneho pastafariana. :P
Nech vas vsetkych Sila sprevadza! ;)