Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tipy na zateplenie bytu - ked nie su peniaze

lost

je to pomerne jednoduche urobit aj svojpomocne :) cize v podstate moze odpadnut cena za pracu robotnikov..
a ked uz fakt treba tlacit naklady na uplne minimum, staci asi len tie vonkajsie steny, tj. ktore susedia s vonkajsom/vchodom

+ by som bol zvedavy preco spravca vyuctoval nedoplatok ked je bytovka zateplena? to tiez smrdi podvodom..

na tieto zmyje by som isiel extremne tvrdo, ved to nie je sranda a spravca sa da lahko vymenit :) (i ked ktovie co to pomoze, ale nikdy nesmu citit nadvladu nad zakaznikmi)

hm a podlaha, tam tiez parkety + nejaky izolant (a kludne aj koberec nechat), a byt by mal byt ako v perinke :) lenze ktovie ako odflakli vonkajsie zateplenie :/

lost

sadrokartom myslim ze pomoze na vnutorne steny, moji rodicia to takto riesili na detskej izbe, co susedila s vchodom, panel = studeny, sadrokarton = neutralny na dotyk, plus to odhlucni susedov :)
avsak zoberie tak 7-8cm z izby, alebo mozno len 5cm, ale predsa zoberie..

Lulita

ou v bytovke by to asi neslo...no ja sa prestahovat chcem, len to bude trosku problem lebo chceme nadalej 3izbak cize 3 izbak za 3izbak kto vymeni? a este zataeny hypo...aj ked to sa da preniest na druhy byt, ale vies aki su ludia, boja sa, nedaju si vysvetlit, plus este banka musi povolit a zhodnotit novy byt na vymenu, ci ho chce, lebo mi ho mame ako zaruku na hypoteku - mali sm emali prijem, tak banka chcela ako zaruku zial byt a najhorsie, ze týmto 3 izbakom rucime na 1 izbak, viem na hlavu, ale taka doba...banka si naschval urcila malu hodnotu na byt 3 izbovy a jednotka bola pridraha, kupovana pred krizou, zial

lost

neda sa prestahovat ?

to ustredne kurenie povazujem za maximalny podvod, neda sa odpojit a kupit si vlastny plynovy/eletkricky kotol ?

Lulita

aj ked clovek nesuhlasi so zateplenim - 60 eur mesacne do fondu oprav na 20 rokov :( aj tak musel...zaplatit, sa mi to nezda fer, je to strasne obmedzenie slobody, chcem stade odist, ale byt je zatazeny hypotekou, presviedcam muza, ten vravi, ze mam pockat do leta...aj to nevieme, ci sa nam podari nieco poriesit

Lulita

zaujimalo by ma, ci sa mozem niekde stazovat, naplno radiator a nic v obyvacke...mame strasne platby za kurenie a nevyhreje to, barak zatepleny (ale odflaknute, strecha nie je napr.) nehorazne peniaze do fondu oprav platime a zima strasna

Lulita

hej obliekam sa ako mozem, v jednej izbe sa zdrzujeme, ostatne su tak okolo 10 stupnov, to len na rychlo si dam cizmy a daco vezmem z izieb a sup naspat, kde je aspon trochu vykurene, len stale sme nachladení, z tej zimy, proste ked clovek ma vyjst z vane sa odhodlava, vecne sa triast tiez nic moc

Lulita

neviem, musim kupit teplomer, prave nad tym rozmyslam, ale tipujem, ze viac ako 15 to nebude - sedim v kabate, spim pod 3 vrstvami, vsade je ladova podlaha, dole pod nami nikto nebyva a este sme rohovy byt

"zateplovali" sme materialom takym umelohmotnym, co sme napchali medzi sklo a drevo na okne, diery zalepili paskou, na zem dali koberec, pod hlavn eokno hrubu deku, no to vyzera, ked to pisem :D