Je dobre byt uprimny ?

Leela333

nirvana, máš pravdu, ľudia chcú byť klamaný, zakladajú si na tom svoje sebavedomie. Síce je to úplne nelogické, ale je to tak.

Leela333

Určite nie prehnane úprimný, lebo to môže často človeka aj uraziť. Ale inak som za úprimnosť, ak je podaná nejak diplomatickejšie.

thehelp

videli ste film the help? (farba citov), tak vy ktorí hovorite ze netreba byť uprimný, tak si vás predstavujem ako tú partiu báb, ktoré sú tak nechutné... v podstate ten film je o tom o chamtivosti, pretvarke, neuprimosti ... pozrite si to, a možno si poviete veď doriti, nie som z časti aj ja takáto/takýto ?

Alena Mea

Veľmi zaujímavý výsledok skúsenosti s úprimnosťou :). Ja osobne preferujem úprimnosť. Sama som dokázala byť niekedy nepríjemne až priama. Čo som zistila: diplomatickosť! A vedieť rozlišovať: je potrebné, aby som bola úprimná? Do akej miery si môžem voči tomuto človeku byť naozaj priama, do akej miery radšej zvolím naznačenie názoru? A tak ďalej. :)

Takže sumár: úprimnosť? Áno, ale taká uvedomelá a podaná vhodnou formou. Niekedy je totiž jednoduché si zamieňať dobre mienenú úprimnosť a v konečnom dôsledku veľmi nepríjemnú zraňujúcu kritiku.

Slecna A.

:D hehe, az teraz som si vsimla, ze si vlastne v dalsom prispevku rozobral/a, to, co som sa snazila vysvetlit ja :)

Slecna A.

nirvana, vytrhnem to teraz z kontextu, ale je to dobry priklad. Pises, ze nemozes napriklad mame povedat, ze obed je presoleny...Akoze preco nie? Jediny rozdiel je v tom, ako to povies...Ked si predstavim 15 rocneho pubertaka, ktory mi odpapuluje, ze moje jedlo jest nebude, lebo je to slane, tak sa ako matka nastvem. Ked mi vsak to iste decko povie "dakujem mamina, ze sa snazis, ale je to moc slane", tak ak som len trosku inteligentna, urcite ma to neurazi :)
Rozdiel je v tom, ku komu sme uprimny, ale aj v tom, akym tonom podavame svoje nazory. Netraba si mylit uprimnost napriklad s drzostou a podobne :)