Dobry den.od mala mam problem s ludmi.vadi mi ked sa na mna pozeraju.v skolke som usla z triedy a sedela v satni kym neprisla mama.vadilo mi mnozstvo deti,hluk.v skole to pokracovalo.tyranizovali ma pretoze som bola ina.nerobila som to co oni.nevedela som z nimi hovorit.aby som do dospelosti prezila tak som sa doslova naucila hovorit s ludmi prazdne reci.dodnes nechapem dvojzmysly vtipy.nechapem preco ludia hovoria to co tak nemyslia.koli tomu mi ostani vykrikuju ze sa hram na slovicka.napriklad-je mi z teba zle alebo ja ta zabijem.od mala taketo vety beriem doslovne.nechapem preco sa ludia vyjadruju slovami nehodiacimi sa na danu skutocnost.takisto nedokazem akceptovat klamstva.male velke rozne.niekedy som dostavala az zachvaty zurivosti ak mi niekto povedal ze nieco urobil a pritom to tak nebolo.alebo ze nieco ma no este to nemal.z jednej stranky mam celkovo problemy porozumiet ludom neznesiem ich zvlastne prejavy citov ktore su velakrat nepravdive.ako ma napriklad clovek ktoreho som spoznala napriklad vcera moze objat a povedat mi ze ma ma rad ked to tak logicky byt nemoze.mam velmi malo kamaratov odjakziva.postupom casu som si vytrenovala doslova vydrela to ako sa asi ludia chcu aby som sa k nim spravala.no citim sa ako z inej planety.z jednej stranky mi vravia ze som az moc inteligentna no z druhej stranky ze som ze vraj chladna bezcitna lebo hovorim narovinu fakty tak ako su ...mam dceru ktoru milujem no partner odisiel prave koli mojmu spravaniu.napriklad som nezniesla niektore porusovania mojich denodennych ritualov.z dcerou vychadzam vinikajuco i ked sa obe vela o sebe ucime no akceptujeme sa v mnohom.no s ludmi to nezvladam.je toho este mnoho co ma odlisuje od ostatnych a vela toho bravurne skryvam no trpi tym psychika viac a viac ....ku psychologovi som jednym casom chodila no nic so mnou nerobil.nieco napisal do svojich papierov.neporadil mi ani nepomohol.preto sa obraciam na vas.skusam to hocikde kde si myslim ze by mi pomohli.prestavam to zvladat i ked som sa uz urcite ludske ceremonie rokmi naucila predstierat .ak by sa nasiel nejaky clovek s pniecim odobnym bolo by to fajn
Som z tejto planety?
mala by si sa ukludnit mne tiez prekaza a strasne ked s aniekto chvali kolko vypil a do ktorej bol tam a tam a pritom to casto krat vobec nieje pravda vid tema pan .d a podobne srackoidne prispevky ano to ma dokaze neskutocne vytacat lebo uz od cias puberty pocuvam tieto srackoidne veci kto kde ako kolko jak a tak podobne ale zeby som sa siel s toho zblaznit :+} skus sa uvolnit nemysliet nato a pustit to z hlavy su dolezitejsie veci ako to ci ti niekto povie mam ta rad a mysli to jak to mysli :} stracat cas s takou kravinou zivot je prilis kratky nato aby si sa zaoberala takouto hlupostou
Prečo chceš aby Ti zrušili tému?
a ešte mám otázku. Porušovanie akých denno denných rituálov si nezniesla a ako si na to reagovala, keď ťa partner kvôli tomu opustil? Mne sa zdá, že si dosť egocentrická, bez urážky. A zdá sa mi tiež, že sa ešte len hľadáš, že sama si sebou neistá a potrebuješ si v hlave veľa vecí urovnať, čo je zvláštne vzhľadom k tvojmu veku...
základný rozdiel medzi tebou a ostatnými je podľa mňa fakt, že oni proste relaxujú v spoločnosti druhých a trebárs plácajú nezmysly, dvojzmysly a akože vtipné vtipy medzi sebou, lebo sa dokážu uvoľniť, podriadiť, prispôsobiť a v podstate si užívajú ani nie tak samotnú konverzáciu a zmysel viet a činov, ako samotnú prítomnosť niekoho v ich blízkosti. Kde ty potrebuješ na to, aby si bola reálna, buď nerušenú samotu, alebo skutočne spriazdnenú dušu, ktorá ťa pochopí. Dlho som skúmala zmysel niektorých ľudských zvykov, prečo sa vo voľnom čase hrnú tam, kde je ich už aj tak priveľa, prečo im záleží na tom, aby sa niekto správal tak, ako oni očakávajú, kde je zmysel v úplne nezmyselných táraninách, kvázi opileckých akciách... ľudia sa z nejakého dôvodu boja byť sami a keď niekto samotu vyhľadáva, berú to skôr negatívne. Čo je sakra zlé na tom, keď niekto preferuje byť aspoň na chvíľu sám?! A necíti sa pritom ako lúzer. Čo sa týka falošných citových prejavov, je stále doosť ľudí, ktorí takí nie sú.. tiež nemám rada objatia a bozky s ľuďmi, ktorých sotva poznám, ale tak dokážem sa nad to povzniesť. Dôležité je vedieť rozoznať ČO a kto je reálny a vedieť rozoznať, ktoré z vlastných skutkov sú reálne, potom si fajn. Taktiež je dôležité nájsť si činnosť, ktorá ťa bude napĺňať... a to môže byť hoci čo... kludne si začni staviať barokový dom zo špáratiek, sústredená činnosť tak na pár rokov, alebo hoci čo, čo ťa bude baviť...v dnešnej dobe je akceptované a niekde aj docenené úplne hoci čo... dokonca byť tak trochu blázon je tak trochu v móde.
Tak šťastné a veselé :)
Mimulus, no mozes aj ty napisat, v podstate moze napisat kedykolvek aj o tyzden, pripadne vobec nenapisat, neviem ci este dnes sa tu zastavim. To som bol len tak zvedavy.
Lumik - zuzanita123 Ti tu nebude vypisovať aké mala detstvo práve dnes :)
Určite pozerá rozprávky, niečo kuchtí alebo sa hrá na Ježiška :)
Zuzanita123: a ake si mala detstvo, ako ste travili doma cas, ake zaluby si mala?
zuzanita123: A ja by som ti odporucala svoj mozog zamestnat aktivitami,pri ktorych ludi nepotrebujes. 24 hodin denne 7 dni v tyzdni to mozne nie je, ale tym,ze sa budes zamestnavat aktivitami,ktore ta naplnaju, prestanes vnimat tak intenzivne svoju odlisnost. Ak sa mozem opytat, v akej sfere pracujes?