Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?

Príspevok v téme: Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?
Mimulus

1.) Ako vysvetliť zdravému človeku ( Priateľovi ), že depresia nie je ,,depka,, a že ju človek nedokáže ovplyvniť myslením alebo vierou?
2.) Ako sa dá niekomu vysvetliť, že človek, ktorý má depresiu tak veľakrát robí veci, ktoré by inak nikdy neurobil ( smútok, obviňovanie a ponižovanie seba s druhých, nadávky, samota...)
3.) Ako zbaviť ľudí predsudkov? Ako nestratiť priateľov, ktorí si myslia že to čo človek vykoná keď má depresiu je presne to isté čo by vykonal ak by bol zdravý???
4.) Ako vysvetliť niekomu koho má človek rád, že niekedy nedokáže vstať z postele, napiť alebo sa najesť, že viera v Boha alebo pozitívne myslenie mu určite nepomôže?
5.) Ako vysvetliť človeku že pri tejto chorobe to nefunguje tak, že človek vstane, začne sa usmievať, vtipkuje, okolie si myslí, že je šťastný no pritom je mu viac a viac do plaču. Ako mu vysvetliť, že pozitívne emócie, ktoré si môže vsugerovať nikdy nič s depresiou nespravia?
6.) Ako vysvetliť spoločnosti že má človek DEPRESIU a že nechce ostať sám? Ako nestratiť priateľov len preto, že tomuto človeku nerozumejú?
7.) Ako bojovať s depresiou ak to ľudia nepochopia a človek na všetko ostane sám, nemá prácu, peniaze, rodinu a už ani priateľov?
8.) Ako prežiť situáciu keď človek priateľov má, tí to celé napriek tomu nechápu -(pretože kto neprežil nepochopí) a odsudzujú ho alebo sa na neho preto hnevajú? Obviňujú priateľa prečo povedal to alebo ono, prečo je taký hnusný keď taký nikdy nebol a prečo nakoniec ten človek tých priateľov stratí aj napriek tomu, že ich pred týmto varoval?
9.) Ako prežiť depresiu ak človek stratil už všetko?

Katkaaa

lost: ak som si vsimla dobre,aj ked nesustredene precitala, chces tym povedat, ze ludia uz niesu ludia. :)
spravne?

lost

Mimulus
no ok ale skusim :D
1. Priatel, sorry, ale proste sa mi nechce, tento stav mi vyhovuje, pochopis to ?
2. Niekto, ja za nic nemozem, ja som vlastne anjel, len mi obcas presne, ale za to moze vsetko, len ja nie.
3. - chyba systemu, takych ludi odporucam stratit, lebo nemaju pochopenie a toleranciu.
4. Niekto, proste dnes nemam naladu vstat, chcem si polezat dlhsie, spravis mi prosim ta ranajky a prinesies mi ich do postele? Dik
5. Clovek, pochop ze to nejde zo dna na den, vsetky velke veci maju svoj cas, tak ma zober na pohodove miesto, kde spomalim a odidu vsetky vonkajsie podnety a vylucovacou metodou zistime kde je problme, ok?
6. - chyba systemu, spolocnost ktora nedrzi pokope je odsudena na zanik a neodporucam byt jej sucastou, preto si urob vlastnu spolocnost.
7. Toto som si nechaval na koniec, chcel som na to neodpovedat a ci by si to niekto vsimol vobec, avsak pozri si odpoved na poslednu otazku, mohla by sadnut aj sem.
8. Naladovy priatelia su ako naladovy investor, vidi ze akcie klesaju o dve percenta a uz vymienaju plienky. Skoda stracat s nimi cas, na světe je lidí jak sraček.
9. Mozno si povies ze je to blaznive, no nekresli sa na prazdny papier najlahsie ?

Katkaaa

priznaky: vnutorna prazdnota,nenormalna psychicka a fyzicka slabost, otrocka uzkost,strata prirodzenych psychomotorickych schopnosti- denne sa to snazim obnovovat,ale naprd.Neviem, ci moje ja znicili navzdy, alebo docasne. Dalej, nesustredenost apod. Takto chodit do roboty a nakoniec sa na to pride. Ano, som vysinuty blazon. Sbohem!

Katkaaa

Ano, ak nie na ludoch, tak aspon na fore sa vykricim, lebo ako to mam napravit? kazdy namna uz sere. Potrebujem lasku,a sama ju uz neviem dat. Tak ako ju mam vlastne mat??? Keby mi tak Boh vedel pomoct. Nech mi odpusti tie nadavky, ale toto cele nieje spravodlive. Bat sa ist osprchovat? nevediet zaspat? prichadzat o rozum? nevediet fungovat. teraz nech niekto mudry prehovori. Nech ma beru vsetci certi. Ano,taky je to pocit. A skoro trvaly.od tej doby. Mimochodom, rok a pol je to somnou horsie.
.........................................
Desive,vsak? kto by chcel takyto zivot, nech dvihne ruku. Ja som ho taky nechcela, len som doverovala lekarom,cista dovera a laska v to, ze po "tej terapii" budu moje vtedy zvacsa psychologicke problemy vyriesene. Dovera a laska ma doviedla do stavu totalneho negativizmu. Ved uz ani nedokazem normalne rozpravat. Nemam co. A ked aj, tak je to blbost, z coho mam potom vycitky. Tak pekne sny vsetkym, ktori su za moje problemy zodpovedni..lebo ja sa snazim ako vladzem ale vychadza to akurat nazmar a nahovno.sorry. Tak to chapte a neserte sa mudrymi vetami!

Katkaaa

Ahoj, je tu niekto?
Tak uplne priamo. Mam 25 rokov a pred par rokmi som dobrovolne podstupila ECT terapiu- 1 raz. Predchadzali tomu ine problemy ako je depresia. "vdaka tomuto" jednorazovemu zbabraniu organizmu mam depresie. Viem,ze je to z toho, lebo mi bolo neskutocne blbo hned ako som sa prebudila, a, akosi nieje cesty spät. Chcem svoj zivot naspät!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pochopi to niekto? ak toto niekto pochopi, tak ma vzkriesi. Asi nic ma netazi viac,ako to vedomie, ze mi znicil zivot jeden blby,podelany elektrosok,a nasledne neskutocne davky sprostych liekov, a este neskutocne ubohejsi zivot!!!!!!!!!!

zoe23

pocuj normalne som sa musela teraz prihlasit zas, lebo sa ti chcem ospravedlnit za to s tou pracou, stale mi to beha po rozume, ze som to prepískla...tak prepac, uz ti sem radsej nebudem pisat.

Mimulus

Čo chceš počuť asi že áno. Nehľadám akurát som rozposlal inzeráty - Prácu za 200 eur si nájdem ale z toho nevyžijem takže... A teraz všade prepúšťajú tak neviem či...