Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zúfalosť z akné, už nevládzem

Príspevok v téme: Zúfalosť z akné, už nevládzem
vajko

ahojte,

akné ma trápi asi 2 roky, skúšam všetko možné... cez modré,červené, žlté svetlo, IPL, kozmetičku, kožnú, čínsku medicínu, produkty dr. Jonáša, zmenu stravy, pitie čajov, rôzne prípravky (asi 83297329837298372 značiek, gélov, krémov, makeupov,odličovacých mliek, pleťových vôd, masiek...), domácich babských receptov, skúšam sa na to inak psych. pozerať, príjmúť samú seba... nič mi nepomáha, ba sa to akné len viac a vaic zhoršuje,nechápem prečo. Niekedy mám dokonca pocit, že som si vybudovala na pleti intoleranciu,precitlivenosť na všetko, pretože nech čokoľvek používam dlhšie (čo je určené na akné), začne s ami extrémne vysúšať pleť, páli ma a celá je nejaká napnutá a citlivá... už som skúšala aj kozmetiku annemarie borlind - prírodná,nemecká,certifikovaná a bohviečo ešte, práve ju používam asi 3. týždeň a mám pocit, že sa mi všetko len zhoršuje a to rapídne... zas začínam mať pleť nejakú podráždenú... tiež si dávam vitamín A15 a E na pleť lokálne, no neviem, či mi to zrovna pomáha.. nefajčím, nepijem, nedrogujem...ostatní okolo mňa ako na páse a majú pleť ako bábika!!.. je to najneférovejšia vec, akú som v živote zažila.. stále mám z toho depky a strašnú náladu, môj frajer si myslí,že som s ním nešťastná,aj keď mu stále hovorím že to vôbec s ním nesúvisí... a najhoršie je, že to zhoršovanie akné neviem zastaviť... keď sa pozerám na fotky zo septembra je mi do plaču ,ako som mohla dopustiť,že sa mi to tak zhoršilo!... a to už aj vtedy som mala zlú pleť...
tí čo máte bezproblémové,alebo málo problémové plete buďte šťastní... nie je nič horšie ako sa zobúdzať s pocitom, že sa bojíte pozrieť do zrkadla (ja mávam dokonca už aj panický strach...)... niekedy večer si prajem aby som sa ráno nezobudila,aj keď je to hrozné a vyzerá to, že si nevážim život.. načo žiť život, keď som stále nešťastná? a mám depky? keby som nemala rodinu, priateľa a tú najlepšiu kamarátku an svete už tu asi ani nie som :(.. dodávajú mi silu to celé nejako zvládať,aj keď v poslednej dobe sa to stále len zhoršuje,už neviem ako sa s tým vysporiadať... mám 16 a pomyslenie na to,že som chcela už niekedy naozaj úprimne zomrieť,alebo aspoň nežiť dalej, je pre mňa hrozné...

rozmýšlala som, že by som si skúsila dnes kúpiť v lekárni orechové listy,alebo dubovú kôru, vraj to pomáha... a hlavne ukľudnuje.

chcela by som používať čo najneaktívnejšiu kozmetiku, ktorá neupcháva, je neagresívna, nemá žaidne somárske zložky na vysušovanie alebo "liečenie" akné... len takú nejakú pasívnu, ktorá ma zmatní a niečo aj zakryje. hlavne ech to nie je jak maska, hutná nechutná patlanina, čo vyzerá ako omietka... no ešte som takú nenašla... na doma a na čistenie plete by som tiež používala najradšej len nejaké prírodné,domáce vývary a podobne...

aká koľvek rada poteší... čokoľvek, čo vám aspoň pomohla ukludniť,zlepšiť, dostať do normálu takúto pleť...

ďakujem, pekný deň všetkým.

sarai

inak tie antibiotiká ti neodporúčam... mne to vôbec nepomohlo a mala som z toho aj problémy z pečeňou. moja teta je pediatrička a povedala, že väčšiu kravinu nepočula...

sarai

čím viac si toho na seba budeš hádzať, tým to bude horšie, ja som to presne tak mala... zájdi ku kožnej a spýtaj sa jej, či by ti nepredpísala Aknenormin, ja som ho brala cca 6 mesiacov a teraz nemám nič, nič, nič... konečne... ten ti naozaj odporúčam ;-)

marek123

ja som bral rok roaccatane, trocha mi to pomohlo ale nie až tak veľmi, teraz už týždeň beriem vitamín B5 - 10g denne, a vidím výrazne zlepšenie.

Matka872

Ahoj vajko
Ja mam 25 a problem s tym stale.Ked som mala 12,13,14,15 rokov si vravim chvalabohu ze ja nemam akne/pubartalne/ ako par mojich spoluziacok.Bola som rada,myslela som si ze ked nie v puberte,tak ma to uz nepostihne.V 17-stich mi to zacalo,vtedy to bolo take mierne stredne akne,par hrbolcekov,skusala som si masticky z reklam a nic nepomahalo ani nepomaha.Napr.to roucitiane,som neskusala ani ine lieky.Lebo vela pise sa ze kym to beris je ok ale ked to vysadis,katastrofa znova sa to vrati.Tak mi to nestoji za dokafranu pecen...atd.Po rokoch sa mi to zlepsilo,hoci neustale mam na liciach make up,koli malickym tmavym jazvickam.Ani ten make up mat nemusim,ale ja mam uz psychiku z toho znicenu.Vies,namyslam si ze mi kazdy cumi na tvar.Proste tak mi to ostalo.uz asi 2 roky,sa mi vyhodi na liciach jedna vyrazka za mesiac.Davam si uz len kalciovu masticku.Niezeby mi fliacik odstranila,len mi to trosku vybledne,aj to je nieco.Velmi chcem skusit tu biolampu,co vraj pomaha na akne a lieci jazvicky.Vela som o nej citala.Len mi nejde do hlavy zeby nejake svetlo to odstranilo :-O,Inak mala som davno uz robene testy,na krv proste vsetko.A som uplne zdrava,chvalabohu.No nechapem z coho to mozem mat.Alergicka na druhy jedal nie som.Ani ked sa mi vyhodi vyrazka tak nepozorujem zeby som nieco take zjedla,ze kvoli tomu.Tak isto som bezradna.Lebo som si myslela ze asi oneskorena puberta,ze sa mi to vylieci samo vekom a pojdem uz len na mikrodermabrasiu,zbrusit fliacky,vyhladit jazvicky.No stale sa mi to tvori,hoci ovela menej ako kedysi ale furt to mam.....pomooooooc.A presne ako si pisala.
Ja len dodam,ze daktore ani nepoznaju co je to voda,cistota,kuria,hulia, a maju ksichty ok.Taka som najebanaaaa idem si asi naliat :-D

Papiha

Tak asi už len tie antibiotiká by mohli zabrať...daj si urobiť rozbor krvi, možno nemáš práve tú v úplnom poriadku....tu asi najviac pomôžu lekári

ema7

Ahoj, skús ísť znova ku kožnej - nájdi si novú, ak Ti terajšia doteraz nepomohla. Mne predpísala lieky,ktoré mi pomohli až tretia kožná v poradí:-)
(sú to antibiotiká)
Držím palce,aby sa Ti pleť konečne zlepšila.

kvetinka255

Ahoj

Uplne ti rozumiem. Mne sa akne zacalo asi v 17 rokoch a trva dodnes - mam 22. Nemam to uz vsak take hrozne ako v zaciatkoch. Vtedy som sa citila presne ako ty- nikomu som sa nedivala do oci, vadilo mi, ak sa na mna niekto pozeral a videl vsetky tie vyrazky, ktore som sa vzdy snazila zakryt. Tiez som pouzila mnoho mnoho pripravkov, pletove vody, masky, kremy, raz taky potom zas druhy.. A okrem toho, ze som minula vela vela penazi, mala som neskutocne vysusenu plet, na tom make-up - supinky, nepouzivala som ziadny hydratacny krem len kremy na akne a to bola chyba, lebo plet treba aj hydratovat. No ale vyzerala som priserne... Potom som si kupila presne tu kozmetiku ako ty- Annemarie Borlind, lebo som pocula na nu vela dobrych ohlasov, ze najprv sa plet musi vycistit, preto sa bude spociatku stav zhorsovat.. lenze ja som mala rovnaky stav asi 3 mesiace, mne sa nic nezlepsilo, skor rapidne zhorsilo, az moja mamina mi tu kozmetiku zakazala pouzivat. Vraj vyzeram ovela horsie ako predtym. Zacala sa mi robit taka krupicka, ktora nesla vytlacit. Ja som naozaj verila, ze mi to pomoze. Ale minula som na nu dost penazi a este sa mi prihorsilo, tak som si povedala stacilo...
Potom som bola v lete tento rok u zubara- ten mi vytrhol zub, ktory som mala uz mrtvy,pokazeny, musel ist okamzite von, vraj tam bol hnis. Kupila som si to modre svetlo a zacalo mi to vsetko postupne pomahat. Neviem doteraz, ci na pricine bol ten zub, ktory mi vytiahli a ten mi sposoboval zapaly, alebo mi pomohlo to modre svetlo. Odvtedy mam tvar v normalnom stave.. Teda jasne, mam vyrazky, viac ako moje kamaratky, ale uz sa na mna da aspon pozerat.. Zacala som si tvar kremovat na noc- obycajnymi kremami, nie velmi drahymi, lebo som si povedala, ze sa to neoplati. Normalnu niveu, mala som aj Cetaphil, teraz hladam nieco nove, co by ma dokazalo este viac hydratovat. Prestala som pouzivat make-up, o com som vzdy snivala.. Samozrejme lokalne si davam korektor, ked je to potrebne. Tym som ti vlastne chcela povedat, ze mozno aj u teba je problem niekde vo vnutri - zub, mandle alebo cokolvek.. tak skus obehat lekarov, ak si to este neurobila, mozno prides na pricinu.

amanda23

Vajko ako dlho sa liecis jonasovymi pripravkami a cinskou medicinou, akemu odbornikovi chodis? Lebo tato liecba je urcite na dlho, necakaj, ze o mesiac dva budes mat pokoj s akne, naopak, telo sa pri tejto medicine detoxikuje a moze sa stav docasne este zhorsit. Casto to suvisi s hormonmi alebo s hrubym crevom, vzdy ma to akne niekde povod a ta kozmetika to moze len zmiernit, ak vobec, mozes mat intoleranciu na nejaku potravinu, ja napr. viem, ze nemozem oriesky, alebo cokoladu, potom je to katastrofa, kedysi som sa vyhadzala aj z rajcin. Dolezite je najst si ozaj dobreho odbornika a hlavne byt vytrvala v liecbe, citala som dobre referencie na Lubu Albertovu, vyggogli si - alternativna medicina v Blave, sama som zacala s jej liecbou sice nie koli akne,ale citala som aj vela prispevkom, ze pomohla ludom aj s tymto natrvalo.

eliska22

ahoj vajko, musim ti povedat ze viem ako sa citis,ja mam 19 a akne ma asi od 14 trapi v roznom rozsahu,nastastie teraz sa to zacina vyrazne zlepsovat(klop klop),nasla som dobru kozmeticku :) uplne si dokazem predstavit,aky je to neprijemny pocit,ja som sa vzdy pred kazdym hanbila a tiez som mala pocit,ze vsetci okolo su dokonali.ludia si myslia,ze akne- ved to nie je tak strasne(neviem presne v ako velmi zlom stave si,ja som na tom nastastie nikdy nebola uplne az tak zle ze treba roacutane)ale pritom teba to trapi tak ako si ini ani nedokazu predstavit.samozrejme aj ja viem,ze su omnoho horsie veci a trebars keby aj ja som nejako vazne ochorela,alebo niekto blizky,akne by nebola "priorita". tak skusim aj nejake prakticke rady,aj ked neviem ci to bude nieco nove pre teba :) skus si vyrazky nechytat a celu tvar vobec,ked uz vytlacat tak fakt jemne len tie co su uz dozrete,ale naozaj opatrne.to nechytanie a nedrazdenie je dost dolezite.na vyrazky si mozes prikladat repikovy obklad. asi mas pravdu, ze najlepsie by bolo prejst na nejaku extra citlivu kozmetiku,dobre by bolo sa poradit s obdornikom a nevyberat si len tak.mozno ze uz je tvoja plet fakt prilis podrazdena.ja som sa vzdy snazila nove vyrazky potierat vsetkym moznym(zinkova mast,pasta,gafor,cajovnikovy olej...)ale kozmeticka mi povedala ze maximalne ten protizapalovy repik by sa mal davat.samozrejme treba pit vela cistej vody.a viem,ze uz si skusala aj roznych odbornikov,mozno ti nikto nesadol,ale skus hladat dalej,podla mna ak sa toho chces zbavit a nefungovali ti rozne aj domace recepty,tak najlepsie je pod dohladom DOBREHO odbornika.alebo skus urinoterapiu,vela ludom to pomohlo,ja som to osobne vyskusala len asi raz,takze nemam vlastne skusenosti,ale ak si zufala,ublizit by ti to nemalo :) prepac ak som ti nedala ziadnu uzitocnu radu,ale chcela som ta aspon nejako psychicky podporit :) a tes sa ze mas taku dobru rodinu,kamosku a priatela,to je velmi dolezite-urcite lepsie ako mat krasnu plet a zit len v samych hadkach a rozporoch :)