Zdravím, ani neviem ako začať, mám obrovský strach o moju dobrú kamarátku. Trpí silnými depresiami,berie silné lieky,ktoré jej podľa jej slov nezaberajú. Navyše, mám zistené, že takéto lieky sa berú pri samovražedných sklonoch. Ešte včera som si s ňou písala,dnes mi neodpisuje a účet na sociálnej sieti si zrušila. Bojím sa,že si niečo urobí!! Čo mám robiť?
Silné depresie mojej kamarátky!
závidím jej taku priateľku ako si ty.. :(
Ja si myslím, že sa nedajú vyliečiť vôbec!
Neurobí! Aj ja som zrušil celý účet a prerušil som aj kontakt s ľuďmi. Pri depresii sa to deje... teda aspoň u mňa - zrušil som fb s 500 ,,priateľmi,, takže nič výnimočné - zo dňa na deň.
Agnes999: Bola som s nou,navonok vyzera v poriadku(ju tazko mozno odhadnut) Ma ist aj najblizsie k psychiatricke opat. Zvlastne je akurat to,ze nehovorila vobec o dovodoch svojho stavu, ja som ju chcela hlavne rozptylit,tak som sa v tom velmi nevrtala. Niekedy mam dojem,ze niektore veci nehovori nikomu.
No co sa tu da robit, ak mas o nu strach, chod za nou, porozpravaj sa s nou. A nech zmeni lieky, pri psychiatrickych je to vzdy tak, ze kazdemu zabera nieco ine. Preto ani psychiater nemoze vediet co komu predpisat, musi proste vyskusat a ked jedny nezaberu, zaberu druhe.
Migela si nevsimaj to je deges(ka)
moj zlaty, zrejme si este v pubertalnom veku a nevyzrety dostatocne,aby si dokazal pochopit,ze som ti prave napisala o zivote ohrozujucom probleme,pretoze,depresia je prosim pekne naozaj choroba- SI PREDSTAV!
nehovorim o nejakej chvilke kvoli pubertalnej laske a pod. hlupostiam
skore dozretie