Hľadám niekoho z rovnakou diagnozou,rada by som si vymieňala skúsenosťami ohľadom liečby aj alternatívnou,nielen hormonmi . Budem rada ak sa niekto ozve.
Autoimunitna tyreotitída
Veru tak, je to s tymi "autoimunnymi " velmi komplikovane, podozrievaju rozne bakterie, virusy, mykoplazmy, L-formy, zamorenia a zrejme je to komplexny vysledok mnohych , preto nevedia objavit jedinu pricinu.
Hazdanie to na genetiku je len vyhovorka, ze to nevedia zatial ziadnym farmaceutickym liekom ucinne adresovat.
jo, autoimunita a rozne viralove nakazy, parazity a stres idu ruka v ruke. podla mna nie je jedna vec, ktora za to moze, ale doplnit chybajuce vit/mineraly, snazit sa vynicit rozne parazity a zaroven sa dat emocionalne do kludu...proste riesit viacere veci, no a clovek sam individualne si musi trosku vycitit co u neho hra prim a na co sa hlavne zamerat.
iren, no zatial nie dlho, mam za sebou 1 flasu, okrem toho beriem vela doplnkov ako aj rng spomina zelezo, zinok, vitamin D a E a snazim sa jest casto ryby a tresciu pecen, zeleninove stavy rano. tiez riesit psychiku - stresy, lebo to ma obrovsky vplyv na celkovy stav. uvidim ako sa mi zmenia vysledky, ale tym, ze je to cerstve, tak neviem ci sa to odrazi.
ale jedna vec = prestali mi padat vlasy. v priebehu asi 2-3 tyzdnov co som sa do toho oprela sa to zlepsilo vyrazne. ja som z tych vlasov bola uz uplne zufala a fakt vidim rozdiel, cize som hadam na dobrej ceste.
Inac aj na tzv "autoimunitu" maju niektori lekari velmi rozdielne nazory a spajaju ju s kombinaciami roznych tazko diagnozovanych nakaz.Vacsom zozbieral a mozes najst cez google.sk uvedenim, rng, autoimunita, pripade borelioza, chlamidie, herpes a ine viralne, l-formy,mykoplazmy, biofilmy atd.
Ja netvrdim nic, len citujem literaturu lekarov, co maju iny nazor na to a samozrejme aj vyborne vysledky.
Jod sa da doplnovat aj napr cez kozu(transdermalne) z jodovej tinktury alebo lugolovho roztoku.
Doplnovat treba nielen jod, ale aj selen, zinok, vitamin C, E a D-3, a brat kazdodenne mikrovlakniny a obcas si nasadit probiotika. To je vsetko pre to, ze telo pracuje lepsie s vyssimi davkami tychto spomenutych a take davky nemozes prakticky zo stravy dostat, takze ich je rozumne doplnit.
Presne,ale vyriešiť tu autoimunitu..
weird a ako dlho berieš ten ryb.olej a kto ti sleduje š.ž.
Ja som tiež v hladaním iného endo,lebo ten čo mám teraz je...škoda reči!
No ja by som do toho tekvicového išla hoci je fakt až-až pridrahý,ale keby pomohol- no len keď RNG tvrdí.že treba viacej jodu, no a čo keď mi na moju diagnozu ešte pohorší,preto chcem ísť do už overených preperátov. A ešte možna by pomohol detox - ale ako na to . Kto vie v tom poradiť ?
jj rng, ale autoimunita je aj trochu o inom. je to imunitny atak na vlastne tkanivo a to, ze ide o stitnu zlazu je skor vedlajsie. rovnako to mohlo schytat nieco ine - to uz je jedno, skleroza multiplex, lupus a milion inych. je treba vyriesit tu autoimunitu, to preco vlastne telo utoci na svoje organy.
Mnohi lekari poruchy stitnej zlazy, vsetky rozne, adresuju doplnkami jodu A SELENU , samozrejme v ovela vyssich davkach, ako ma ta fortuna vitae. Viac najdete cez Google.sk pod rng, jod.
A maju uspech aj pri uzlikoch, aj hrvoloch, aj zvysenej ci znizenej funkcii stitnej zlazy, napriek bububu proti jodu, sirenom uz od roku 1940 vsade v medickej literature, takze to ma akoby punc faktu.
stitna, tak to mas chapaveho endo, to si vaz. ja som natrafila na taku, no...skoda reci, ale menim ju.
inak sa to snazim tiez riesit alternativne, vela robi aj stres, psychicky stav...
albertova myslim nerobi mimo ba, ale po uvodnom sedeni k nej nie je treba chodit extra casto, cize sa ti oplati ist k nej aj ak byvas daleko a potom cca raz za 2 mesiace.
ten tekvicovy fortuna je asi fajn, ale na mna je 50e za flasu uz moc, cize kupujem rybi olej s organickym jodom co vyjde lacnejsie.