zdravim mam otca (nad 50 r) ktory strasne zapacha. ja neviem ci on to neciti, ale v rodine to uz nemozeme vystat. skusali sme nenapadne formy upozornenia, skusali sme kupovat deodoranty, antiperspiranty drahu vonavku nech to pouziva no on nechce. 1 sprchovy gel ma aj pol roka...nepouziva nic. a strasne malo sa kupe. pracuje v kancelarii a bojim sa ze prave vdaka tomuto problemu ho tam nemaju rady. mama mu skusala dohovorit uz aj priamo, teda mu povedala ze strasne smrdi nech s tym dco robi. no on sa len urazil a tyzden sa s nami nerozpraval. nevieme co mame robit. uz aj nas to obtazuje. ten smrad je fakt extremny, je to pot. kazdy den chodi v cistej koseli nikdy nenosi veci dva dni. neviem o tom ze by bol chory a ani on sam o tom nevie. nevieme ako mame tuto situaciu riesit lebo uplne nas ignoruje a nechce si pripustit. dakujem
Moj otec zapacha potom
osobne mam skusenost s ludmi, ktori takto zrazu zacali zanedbavat starostlivost o seba, ze maju psychicky problem, mohli mat predtym problem fyzicky, ale nieco ine k tomu este, navyse otec prekrocil 50tku, moze mat krizu (osobnu), co ty vies..
mozno sa takto aj extra vyhyba sexu s manzelkou, lebo nema uz tak chut, mozno ma problem s erekciou, bolesti v chrbtici a tak aj toto je forma, ako sa tomu vyhnut
tak ked sa nechce sprchovat, tak nech sa kupe, ak mu je zima, ma moznost mat v kupelni ohrievac, moze si este zapnut kurenie...moze hned po kupeli/sprche sa cely zabalit do obrovskej osusky a potom do zupanu, pripadne sa v kupelni hned aj prezliect do tepleho oblecenia
alternativa: vlhke velke utierky, ktore si ludia beru so sebou na cesty, alebo sa pouzivaju pri nemobilnych pacientoch.....
nic ine ma nenapada, ale netolerovat, priamo konfrontovat, alebo nech sa odstahuje inam
veronicka2 - ver, ze ja hej :D ja s tym nemam problem, ja som drza ako opica :D
v podstate dobry napad no neviem ci by si tak pristupovala k vlastnemu otcovi..k rodine je to take neuctive a dehonestujuce, ale k cudziemu by to bolo dobre
ak to nejde mierovou cestou, treba pristupit k cinnom
vzdy ked pojde okolo, mat prichystany parfum a streknut to na neho
a moze sa urazat, kolko chce
minuly rok na vianoce dostal old spice deodorand (mini balenie) a velky sprchovy gel. deodorant uz neni lebo bol maly a sprchac je 3/4 plny!!! a to uz idu byt druhe vianoce...ja sa normalne hambim priatela k nam priviest lebo otec smrdi. otec ho ma rad strasne rad sa s nim rozprava ale toto sa uz aj ja hambim....
no chcela by som vyriesit to aby to pochpil ze smrdi a daco s tym fakt robil. lebo sme mu to hovorili narovinu a ma na haku. a je to uz fakt humus
skor by som ho identifikovala ako chlap ktory sa o seba maximalne nestara....jedine co je tak sa holi...ale ani to nepouziva vodi po holeni napr alebo tak. len sa oholi a ide do roboty
OK, zakladna hygiena je potrebna, viac spolocensky, nez zdravotne. V prirode vsetky zvierata smrdia, tj nam smrdia, im to zrejme nevadi. Ale civilizovany clovek by si mal na take veci davat pozor, lebo sa spolocensky znemozni a je to neprijemne kazdemu naokolo.
sportovat nebude pretoze ma problemy s chrbticou ( seklo ho tak ze bol v nemocnici) odvtedy si dava pozor a aj koli tomu sa nechce kupat lebo ked vynde zo sprchy tak ti je automaticky zima...a on si mysli ze prechladne a ze asi zas ho sekne. ale on sa vobec neciti sa ho mama pytala a on povedal ze on si nesmrdi (neviem ci trucoval alebo vazne) a depresie no neviem. stve ho praca ma sice dobru ale nemusi tych ludi v nej tak tam nerad chodieva..ale na druhej strane nic vyrazne sa nedeje ze by mal mat depky