Serapeptaza

lenkaa.

Lecitin dostat aj v slovenskych lekarnach; ten nie je dobry? Moze v tom byt fakt taky rozdiel? Takisto aj psyllium. Musim to objednavat z ameriky ked to u nas dostat?

juka

Jasne, to nezabudnem.:-)

Este k tomu jest Lecitin na cistenie uz vzniknutych usadenin tukov, alebo ako prevencia.
Znizim este prijem cukrov, lebo tie produkuju pri ich rozklade v peceni male LDL castice.Tie male LDL castice (cca do 25um)su najnebezpecnejsie, lebo rychlo oxiduju. Oxidovany LDL je najreaktivnejsia a napada steny ciev. Aspon tak som to citala.
Ale tu sa trochu stracam, myslis, ze len silnou oxidaciou sa moze aktivne porusit stena cievy? Alebo tam musi byt uz predtym nejaka trhlinka na ktory sa maly oxidovany LDL chosterol naviaze?

Ze vraj, treba jest aj nasytene tuky preto, aby sa zvacsilo esterifikovane jadro cholesterolu a zvacsila sa jeho velkost. Tym sa zvacsi cely LDL cholesterol, ktory nieje az tak reaktivny lebo je tazsi, tym padom sa nemoze tak rychlo usadit na porusenej cieve a lahsie sa vyluci traviacim traktom.

Co si o tom myslis?

RNG

Nezabudni, ze ked sa vylucuje cholesterol z pecene zlcou, zlc pokracuje dalej cez creva a vacsina sa jej reabsorbuje spat do krvneho obehu, aj so zamorenim a cholestrolmi a triglyceridmi , co obsahuje.
Preto je velmi dolezite brat dostatok mikrovlaknin, do ktorej sa ta zlc vsiakne a vynesie von z tela
A nezabudaj na policosanol a Red Yeast Rice, tie pomahaju znizovat tvorenie LDL a LLDS cholesterolov v kazdom pripade, aj pri genetickych poruchach.
A bez skodlivych postrannych nasledkov, tj daju sa brat hoci aj cely zivot bez obav.
A nezabudaj, ani cholestroly ani triglyceridy si nemozu nasadat na hladke smyklave steny ciev, tj adresuj homocystein,
tiez nejedz znicene tuky, len panenske, a jedz plno antioxidantov, lebo normalne neznicene tuky nie su prilis lepkave a nenasadaju si na steny ciev, kde stvrdnu=oxiduju a polymerizuju na kamen, podobne ako oxidovany LDL.
A podla rozboru zapchatych ciev, oxidovany cholesterol tvori 15% usadenin, ale znicene oxidovane rastlinne nenasytene tuky az 80% nanosov.
A o tom lekari povacsine mlcia,cest vzacnym vynimkam.

Juka

RNG vdaka za podnetne vysvetlenie.

Mam heterozigotnu familiarnu hypercholesteremiu. Podla dostupnych informacii ide i geneticku poruchu bud v polovicnom pocte LDL receptorov v peceni, alebo v poruche viazat LDL cholestorol pri normalnom pocte receptorov. Tak som patrala, ako zvysit cinnost tych receprorov a z Pub Medu som zistila, ze aj lecitin dokaze modifikovat tieto receptory, aby zacaliviac odburavat LDL cholesterol a vylucovat ho z tela von.

Povodne som sa zamerala, ako laicky povedane precistit tie LDL receptory, aby dokazali aj s polovicnym poctom rychlejsie a efektivnejsie odburavat LDL cholesterol.
Dobre si mi poradil. Dakujem.

RNG

Na znackach nezalezi len na obsahoch.
Na cistenie ciev odporucam raz az dva krat do tyzdna lyzicu(polievkovu) praskoveho alebo granulatu lecitinu. Dostanes ho ja doma z firmy Vemica, Lepsi je slnecnicovy. Na znizenie cholestreolru su ucinne policosanol 2 x 20 mg, a Red Yeast Rice, 2 x 1 gram. Pracuje to lepsie casto ako predpisove lieky, ale bez skodivych postrannych ucinkov.
Homocystein je prosdukt tredavenia, co poskodzuje vystelky ciev a svalove vlakna, na zdrsnene vystelky ciev si potom mozu nasadat rozne nanosy, najma znicene tuky a tukovobielkovinne latky=cholesteroly. Na neposkodenych klzkych sa totiz permenentne neudrzia.
Dostatok vitaminov B-6 B-9 a B-12 znizuje hladinu homocysteinu a odporucem si ich pre to doplnovat. Alebo ber zmes vitaminov B pod nazvom Stress B plus C a tak dostanes vsetky
Casto je zvyseny tlak zo stresu, stress je zabijak a kazdemu si ho odporucam co najviac znizit, pozri cez google.sk pod mojim nickom a slovom stress a tiez spanok ako na to.

slovacik

pre RNG
Nehnevajte sa ale RNG je tento produkt spravny co uvazujem kupit? A kolko je postovne s tejto stranky? Plati sa nejake clo?
-odkaz odstránený-

slovacik

Pre RNG - ja mam vysoky krvny tlak 145/96 v priebehu dna kolise beriem na tlak uz lieky 2 tabletky rano a 2 vecer a aj tak sa tlak velmi nedary dostat pod kontrolu. Mam aj cholesterol zvyseny a liecim sa nan ale stale je okolo 6. Boli sme s prace na preventivnej prehliadke a ocna lekarka mi vrvaela ze mam poskodene nejake cievky v pozadi a ze mal by som sa liecit na vysoky krvny tlak co sa aj liecim. Preto uvazujem o kupe Serapeptozy. Tiez mi zistli dedincny faktor na trombozu a mam zvyseny nejaky homocystein alebo ako sa to pise a beriem nejake vitaminy nejaku kyselinu....je to skupiny B . takze vzhladom na vek 45 rokov by som chcel zacat nieco robit pre svoje zdravie :). Inac som si myslim dost v pohybe doma lahko cvicim takze niesom nejaky zdochli a jazdim aj na bicykli ale zdravie nejak zaostava. Mama sa pustit do tej Serapeptozy? Alebo skusit nieco ine zo SR ? Jedna pani mi vrvaela ze najlepsia serapeptoza je od firmy Enerex.Je to pravda? Alebo mozem kupti hociaku inu?

RNG

Slovacik, na objednavku zo zahranicia potrebujes len platnu kredit/debit kartu, co sa da pouzivat aj do zahranicia, tvoja banka ti taku bez problemov vyda.
Na objednavanie si najdi kamarata, co vie dost anglicky na objednanie. Je mnozstvo roznych internetovych zdrojov, niektore mas uvedene na rng.nazory.eu na pravej strane, v reklamach.
Najlacnejsie postovne ma momentalne iherb.com

RNG

Je sice pravda, ze methionine moze zvysit koncentraciu LDL a triglyceridov, ale davky co skusali na potkanov boli vyse 3 gramy na kg vahy, to v ziadnoim pripade neodporucam na ludoch. Ked hovorim o doplneni aminokyselin, hovorim o 2-3 gramy na 70 kg osobu, tj nepatrny zlomok z toho, co davali potklanom
www.ncbi.nlm.nih.gov
Inac 20 az 40 mg policosanolu na dospelu osobu znizi cholesterol (LDL) a triglyceridy zhruba rovnako, ako lieky na cholesterol, ale bez akychkolvek skodlivych ucinkov.
A homocystein znizis doplnkom B-6, B-9 a B-12 znacne a ucinne.

slovacik

Ahojte chcem si objednat serapeptazu. Mozete mi poradit s ktorej stranky je najvhodnejsia? Zo zahranicia neviem ci by som vedel objednat dobre kedze neviem anglicky a neviem ani ako by som platil.
Dakujem za radu