caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
z hanby nist nemam, takze naval pokutu
hanbim sa
caf xxy, ty mas najviac absencii
a co so ziadostou?
tak este aj amfotericin jej chuti? tak to je inac odolna sfina
bry vecer
caute, sa rehoceeeem neviem sa zastavit
v teme kvoli ziadosti o pracu v DE :D
kabel: prisli vysledky (teda ciastocne, prvy je tu)
Kruseika je rezistentna voci: Amphotericin B, Flucytosin, Fluconazol, Itraconazol
sensibilna je voci VORICONAZOL-U
cakam na ostatne vysledky a moze sa vyslat ziadost na VFEND
je niekto doma?
vramci EU maju totiz zakony, ktore umoznuju nieco taketo a je to registrovany liek, cize po legislativnej stranke by nemal byt problem
slo by to teda asi tak, ze by som dostala rp. odtialto, zaslala to na SVK, zaplatilo by sa to, dostala liek + ucet a masirovala s tym do poistovne na uhradu, alebo neviem, ci to potom oni medzi sebou riesia inak
ale vopred by som od poistovne musela mat cierne na bielom suhlas s tym + vyhlasenie, ze mi to fakt preplatia, nie ze potom ostanem visiet na par tisic eckach zo SVK :D
flegma, Candida krusei sposobuje tzv. opportunitisticke infekcie u imunosupresivnych pacientov a je znama tym, ze je vysokorezistentna na vsemozne typicke antimykotika, väcsinou zabera len na ultradrahe antimykotika, ktore treba (s vynimkou Voriconazolu a Posaconazolu) podavat intravenoznou formou a velmi rada sa vracia alebo persistuje (pretrvava) a co sa mna tyka, tak ta bestia sa usalasila uz vsade, uz len cakam, kedy mi postihne srdca, pluce alebo tak, no problem je, ze liecba (kedze stoji vela) sa musi schvalit zdrav. poistovnou na ziadost, ktoru vysle lekar a nase tunajsie poistovne su svetozname tym, ze urobia vsetko preto, aby nemuseli vyplatit ani cent.
Idealne by bolo, keby bola citliva na Voriconazol, lebo ten je dostupny v tbl-cize oralnej forme a nemusela by som ist do spitala s mojimi super zilami na i.v.-terapiu, kde by som sa nevyhla centralnemu venoznemu katetru (do hlavnej zily v krku).
Ide aj to, ktory lekar tu ziadost poda, kedze nalezov je viac (z viacerych oblasti), juchuuu, no super. Asi tak.
Takze tento tyzden sa podozvedam, kde vsade ju nasli a dufam, ze coskoro sa to rozbehne so ziadostou a uvidim, co na to poistovna. Kabel mala ten napad, ze ked to De-poistovna kvoli vyske ceny zamietne, mozem jej podsunut alternativu, ze ten liek zozeniem zo SVK (u vas stoji polovicu alebo tretinu? nejak tak) a oni by uhradili ten ucet, pre nich vyhodne financne a liek je ten isty.