Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Aknenormin a rady

Príspevok v téme: Aknenormin a rady
eliiis

Ahojte, keďže mám dlhodobo ťažšiu formu akné, zapálené uhry, červené fľaky na tvári, ktoré nemiznú a stále sa tvoria nové a všetky lieky mi doteraz zaberali len krátkodobo- duac gel, zineryt, moja kožná lekárka mi navrhla liečbu aknenorminom spolu s antikoncepciou. Ale po prečítaní vedľajších účinkov ma to vôbec neláka, no na druhej strane, sa musím posunúť niekam ďalej, pretože ma to veľmi trápi a pleť vyzerá hrozne. Na antikoncepciu tiež nemám veľmi najlepší názor, keďže zaťažuje pečeň a takto by to bolo ešte dvojnásobne. mali ste tiež podobný problém a pomohlo vám niečo iné alebo ste sa dali na túto liečbu? ak áno, tak mi prosím napíšte vaše dojmy a skúsenosti a aké vedľajšie účinky sa u vás prejavili a či sa oplatí do toho ísť? a ak nie, čo iné šetrnejšie vám pomohlo? Ďakujem, veľmi mi pri rozhodovaní, či do toho ísť alebo nie pomôžete! Viem, že tu už podobná téma je, ale mne by pomohli aktuálne informácie, pretože vždy sa vyrába niečo novšie.:)

eliiis

malachitka- a berieš spolu s ním aj antikoncepciu? pretože ja sa bojím, že toho bude tak naraz veľa. a tiež sa obávam vedľajších účinkov, prejavili sa u teba nejaké?

malachitka

ellis ja mám 20, a s akné sa babrem tiež dobých 6 rokov možno aj viac, podľa mňa je to naša posledná záchrana....ešte popritom pijem detoxikačný čaj,či náhodou nenastane zlepšenie...

eliiis

mám 21 a akné mám už veľmi dlho, minimálne 6 rokov, takže preto už neviem čo s tým, vyskúšala som už veľa prípravkov a výsledok nebol nikdy dlhodobý.

Agnes999

Ja som to brala. Kolko mas rokov? Ak si este v puberte, nebrala by som to na tvojom mieste, stale je v tom pripade moznost, ze to akne prejde. Ja ked som to zacala brat som mala 28 a tazke akne, na ktore nic ine nepomahalo. Vedlajsie ucinky boli, neboli prijemne, ale dali sa prezit. Co sa ti urcite prejavi to je vysusanie pokozky a sliznic. Aj ked som si kozu pravidelne kremovala, aj tak sa velmi vysusala a supala. Nebolo to pekne vzladovo, ale da sa to prezit. V ustach sa mi v tom case tvorili afty, po skonceni liecby sa mi tvorit prestali. No a vysusalo mi to aj oci, nemala som s tym problem po cely cas, ale niekedy sa stalo, ze som zmurila. Ine problemy som nemala a za ten vysledok to stalo. Ucinok mi ale nenastupil hned. Brala som to pol roka a za cely cas nebolo vidno ziadne zlepsenie, napriek tomu ze som mala hrozne vysusenu kozu som stale mala aj akne. Zlepsovat sa to zacalo az ked som ten liek dobrala. Co sa tyka antikoncepcie, odporuca sa brat pri Aknenormine preto, ze sa pri tomto lieku nesmie v ziadnom pripade otehotniet, lebo sposobuje deformity plodu! Pred tym, ako ti ten liek predpisu podpises informovany suhlas ze si si toho vedoma. Ak ale za cely cas brania Aknenorminu nebudes mat vobec sex, antikoncepciu brat nemusis. Teda, neodporuca sa otehotniet ani aspon pol roka po jeho vysadeni. No, musis sa rozhodnut sama ci chces do toho ist, ci ti to za to stoji, ci mas uz vyssi vek a ci je to naozaj tak tazke akne. Ja to rozhodne nelutujem, zlepsilo mi to kvalitu zivota!

malachitka

Beriem aknenormin asi od septembra...vybrala som 2 balenia v domnení že bude dobre,bolo kym bola zastavená mazortvorba..akonáhle sa mi to vylúčilo z tela resp. klesla hladina zase sme "doma" beriem ho znova a zase to počiatočné štádium..vyhádzana tvár,až na také boľavé bozule že nemôžem kľudne spať... ale verím,že to pomože,doktorka vravela že to predpisuje 30 rokov a vždy to pomohlo...tak snad