Schizoafektívna porucha

Príspevok v téme: Schizoafektívna porucha
Dede2222

Ahojte. Ja neviem, či sa so mnou môj lekár len hrá, ale pomaly mi jeho názory začínajú ísť hore krkom. V júli mi diagnostikoval BAP, s čím sa netajím, som sa ťažko zmierovala. Teraz mi perom dopísal po klasickej bežnej kontrole k BAP aj F25.1, keď som si pozrela, že o čo ide, tak ma skoro vystrelo. Ja neviem, mám zmeniť lekára alebo sa nechať unášať neistotou alebo čo, pretože lieky, ktoré mi nasadil účinkovali, lenže dostala som sa do depresie a zvýšil dávkovanie pred mesiacom a teraz mi zadre hento. Ja už neviem..

pan d.

Mne najprv povedala doktorka, ze jeden priznak ochorenia nerobi cele ochorenie a teraz mi uz tvrdi /ked vidi, ze mi je lepsie/, ze mam schizofreniu:DDD Ja som rad, aspon beriem invalidny.

pan d.

Kebyze to boli len oblbovaky, tie lieky su robene tak, aby sa clovek nikdy neuzdravil. Preco sa psychiatricki pacienti liecia cely zivot? A posobia tak zmagorene, zubozene.

oukydouky

ja sa vam cudujem ze tymito samanskymi dristami s kvaziodbornymi terminmi o bap a F-xx sa aj niekto znepokojuje.. ide akurat o dobry biznis na 'terapie' a oblbovaky. keby moderni samani a pavedci z odboru psychologie a psychiatrie "vysetrili" vsetkych ludi na planete tak by asi zistili ze su sialeni uplne vsetci.. (teda samozrejme okrem nich;))

Dede2222

Mimulus vďaka, však ja som preto ostala zaskočená, pretože ja subjektívne sa cítim v pohode, trošku je tam smútok, ale na to sú objektívne dôvody, čiže to nepramení vôbec z diagnózy. Myslím, že lieky sadli ako zadok na šerbel, čiže diagnóza asi tiež správna, len som zaskočená ostala. Ale normálne rozmýšľam, že moja kontrola najbližšie bude u neho poslednou, hoci práve preto ma nevie dať do poriadku, pretože roky, rokúce som bola bez liečby. Uvidím, ale rozhodne ma takýchto diagnóz pomimo môže ušetriť.

Mimulus

No psychológom a psychiatrom to nevysvetlíš majú to jednoducho v náplni práce. Stále musia niečo dopisovať aj keď to tak v skutočnosti ani nemusí byť. Jednoducho to nerieš - podľa mňa každý človek vie sám ako na tom je a či je mu u nejakého doktora lepšie alebo horšie. Veď sú to len písmenká a číselká tak sa nato vykašli a užívaj si život. Ak sa Ti stav zlepšuje je úplne jedno čo si Tvoj lekár píše - problém bude až keď by Ti pridal lieky. To už potom skúmaj, aby si nebrala niečo zbytočne :)

Dede2222

Díky moc..:) snažím sa to rozdýchať, lenže ja som sa nevyrovnala ešte s F31 nieto ešte hento keď som čítala, preto som bola trošku zvedavá aj na názor iného človeka.

kabel

Mozno si to tam pripisal ako uvahu k moznej buducej diferencialnej diagnozy...neries to. Venuj sa tomu, ako sa citis, ak sa lepsis, potom je vsetko OK.

Dede2222

Ale je tam napísané, že jednoznačne F 31 len F 25 dopísal perom, nechápem prečo, lebo ešte prízvukoval, že pomaly sa to lepší, ani lieky nepomenil, preto nechápem jeho krok, keďže lieky účinkujú a som relatívne v pohode. Ale díky za radu ignorovať to.:-)