Neverná s následkami

Príspevok v téme: Neverná s následkami
Ema30

Dobry den,

casto tu chodím, citam rady, problemy inych. Aj ja tentokrat prosim o radu. Uz som tu raz aj pisala,aleto som este bola tehotna. Som vydatá a bola som svojmu muzovi neverna. Z tej nevery sa mi narodila dcerka. Moj muz o tom nevie. Povedala som si, ze po porodemu to poviem,nakolko skorocelé tehotenstvo sme spolu moc nekomunikovali, kedze si on nasiel tiez milenku. Sice tvrdi, ze to bolalen kamaratka, avsak trvalo to 6 mesiacov. Za ten cas som celu domacnost tahala sama. Nemohla som mu ani nic vycitat kedze som ja klamala podlo este viac. Zistila som to o tej zene ked si doma nechal zapnuty facebook. Mal tam stravy odnej ako sa na nu tesi, ako mu chyba avsak nikdy som ich spolu nevidela.Sama som mu navrhl, že ak ju ma rad, nech od nas odide. Tymsomsi asi chcela ulahcit svoj problem. Otehotnela som s muzom, do ktoreho somsa zamilovala tak moc. Brala som ATK, avsak nezodpovedne,nakolko som dostala crevnu virozu a nedavala si pozor a pravdepodobne neucinkovali. Spociatku som uvazovala aj na UPT,k comu ma nutila moja mama, pretoze som sa jej zdoverila. Vybavil sa aj termin, no nemohla som ist. A k tomu ma prehovaral aj on, ze to dieta si to nezasluzi. Avsak s nami neostal. Povedal ze ak chcem odide, avsak on ma 3 deti, ja este jedno,povedala som ze nie. A myslim, ze ani by nesiel vtedy. Viem, konala som a konam zle, neludsky a podlo. Ale nemohla som sa tej malej vzdat. Teraz sa citim ako potkan. Za tehotenstvo som si nieco nasetrila, vsetko som si kupovala z uspor pre malicku, a teraz premyslam ako s pravdou von. Chcem pockat po Vianociach, kedze mam este 5 rocnu dcerku. S otcom dietata sme v kontakte ked videl malu, ktora je jeho mala podobizen, trapi sa a chce ostat s nami. Aj som nadtym zvazovala, avsak on podla mna so zenou zije normalne. Maju vztah kde im to klape. Ako to ja uz neviem. Ja som s mojim muzom od zaciatku tehotenstva nemala styk, ani nic. A potom su tam deti, okolie vsetci. Viem, ze moje ciny su odsudeniahodne, neospravedlnujem svoje konanie, hanbim sa a naozaj si zasluzim aby sa mi vsetci otocili chrbtom, no svoje deti milujem viac nez svoj zivot!!! A preto potrebujem poradit ako to povedat manzelovi, ako co najmenej ublizit svojej prvej dcere. Nemienim povedat meno toho muza, nakolko mu nechcem uskodit. Prosim o rady, to ze som zly clovek viem uz davno. Ta malicka bola z lasky, pre mna velkej lasky, je zdrava, krasna a moja. Len potrebujem radu. Nespim, trapim sa.

ika211

Ema, v prvom rade sa prestan tak hrozne osocovat.Kedze si si pocas manzelstva nasla milenca, pravdepodobne si na to mala nejake dovody, neospravedlnitelne by bolo,keby si si ho nasla len tak z rozkose a nymfomanizmu. Pokial nie, tak asi si na to mala dovody a o tych vies len ty. Urcite ta tu ludia budu odcudzovat a moralizovat. Ty si pamataj len to, ze kym niekto nezil v tvojej kozi co i len den, nema pravo sudit ta. Tvoja situacia je tazka. Pravdepodobne s pravym otcom svojej dcery zit nemozes a asi asi ani nechces, kedze ma vlastnu rodinu. Tajit to nema cenu, lebo aj tak pravda raz na javo vyjde. Neviem, aky vztah s manzelom mas a ako on zareaguje, ale urcite bude sklamany, ponizeny, nastvany. Ale nech on sam sa rozhodne, ako dalej chce s tebou zit, alebo aj nechce. Ak chce, ostanete spolu, ak nie, rozidete sa, sud urci biologickemu otcovi platit a ty nebudes na pleciach niest celozivotnu tarchu s vycitkami svedomia a strachom, kedy to praskne. Starsej dcere to vysvetli tak, ze vam to s manzelom neklapalo, tak si sa zalubila do ineho muza, alebo, ak nebude ziadat vysvetelnie nic jej nevysvetluj nic zatial. Poznam z okolia zenu, ktora mala podobny problem, vsetko to prasklo, ale dodnes zije so svojim manzelom, odpustil jej, jej dcera uy ma 20 rokov a cas rany zahojil. Ide fakt o to, aky vztah s manzelom mate a ci spolu este chcete vobec zit. Priznani bude tazke, jeho reakcia asi tiez, musis sa nato pripravit. Ale vzdy je lepsie jednat cestne, aj ked to je tazke. A hlavne, nevsimaj si inych ludi a ich blbe poznamky. Kazdy robime chyby o tom zivot je. Dolezite je ich neopakovat a poucit sa z nich. Vela stastia a sil ti prajem.

Slecna A.

Nejdem ta sudit, pretoze ma do toho nic...Sudit ta tu budu ini ludia, ktori sa v tom fakt vyzivaju a su v tom dobri :)
Idealne by bolo, keby si sa s manzelom rozviedla, otec tvojho dietata keby sa tiez rozdviedol a kazdy by siel k cloveku, ktoreho lubi, ze? Bohuzial to tak nejde, co? Ale ostavat spolu len kvoli detom? Urcite pripadnym rozvodom neskutocne utrpia, ale pokial im ostanu milujuci rodicia, bude to pre nich menej bolestive, akoby mali zit spolu s vami v tychto klamstvach. Co tam vylozit karty na stol? Ty, tvoj manzel, jeho priatelka, tvoj priatel? Ja neviem, som asi velmi zvlastny clovek, ale ja by som to takto riesila....Nikdy nechcem v zivote zit tak, aby som bola nestastna a robila veci, ktore ma budu robit nestastnou aj nadalej. Zi aj ty svoj zivot tak, aby si konala cestne a pritom bola stastna. Drzim palce :)