Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Všetkých svätých, dušičky

system

lenka222: to myslis vazne co si pisala ? Ak ano tak prepac ale mala by si vyhladat odbornu pomoc.
...........
k teme: chcete sa dostat do neba? Ja neviem ci sa tam chcem dostat, nie zeby mi to bolo jedno ale absolutne sa nad tym nezamyslam pretoze zijem v pritomnosti a blizkej buducnosti. Rozhodne az umriem chcel by som mat pokoj (resp. moja dusa alebo v akom stave to budem).
A co preto robim ? Nerobim preto vobec nic. Nekonam dobre skutky len preto aby som isiel do neba az zomriem. Nechodim do kostola kvoli tomu aby som siel do neba. Robim to pre seba, aby som sa citil dobre tu a teraz. aby ma mali ludia radi a hlavne preto aby namna spominali v dobrom az tu nebudem. .............................
Je to dost diskutabilna tema, ja to s modlitbami neprehanam ani s navstevou kostola nie. Nechodim casto na spovede, nemam za potrebu vesat na nos moje hriechy cudzej osobe ktoru ani nepoznam. Boh je vsadepritomny a vie o mojich chybach. A ak by som ich robit nemal tak by som ich nerobil, lebo by to zariadil. Vsetko je tak ako ma byt. :)

Lenka222

Čo pre to robim? Chodim na spoved ak treba, každu nedelu a v prikazaný sviatok do kostola + na prijimanie a prvych 8 dni od sviatku 6 svätých každy deň do kostola. 3x denne sa modlim Anjel pana pretože sa to ma. A občas sa modlim k bohu aby mi v nejakej veci pomohol + sa pomodlim cely ruženec. Verte či nie funguje to. Viac krat sa mi stalo niečo v čo som ani nedufala.
Neverte žiadnym talizmanom, vešteniu, magii ani astrolosii, zazračnym kameňom a podobnym veciam, všetko toto je spojene s diablom a vlastne tým porušujete 1. božie prikazanie. Radšej noste pri sebe križik, obrazok Ježiša, Panny Marie tieto veci vas viacej uchrania pred prekliatim, urieknutim, chorobou... ako nejake s diablom spojene talizmany a kamienky.
A kto vravi že neveri v boha a ani že jeho duša pojde po smrti do neba, očistca či do pekla (podla toho ako sa choval ked žil) tak je to veľky hriech a mal by isť na spoved , prijimanie a začať chodiť do kostola. Inak vaša duša po smrti bude neštastna a bude čakať kym ju ľudia v kostoloch vymodlia aby išla do neba (pri smrtelnom hriechu je to nie uplne odpustitelne)ale zatial bude vaša duša trpieť v straaaašne hlbokej tme a budu na vas nalepene červy...

cielita

to by bolo smutné, xxy, pretože každý z nás už má v nebi pripravené miesto, ktoré zostane prázdne, ak ho nebudeme chcieť

cielita

v nebi je oveľa viac ľudí, ako sú tí vyhlásení za svätých, to by tam bolo poloprázdno :) Svätá môže byť napr. i moja babka, ktorá žila dobrým životom, a pravdaže o nej vo Vatikáne ani netušili. Koľko je tam našich predkov, naoko obyčajných ľudí a ani o tom nevieme.

xxy

no ja berem za svateho toho, kto je vyhlaseny za svateho. inac ako sa dozviem, ze ten ktory clovek je svaty? sak neviem, ci beha po nekonecnych zahradach hore alebo ho pecu na razni dole.