Pekny vecer, uz z nazvu temy je jasne, ze sme sa s priatelom pohadali. Povedal mi okrem tej skvelej vety ja to, ze uz nema na mna tolko casu. Chodieva pravidelne cvicit, zacal studovat. Zijeme spolu dva roky a planujeme buducnost. Ale kazdy asi tu svoju. On(30) sa rozhodol studovat, aby si mohol najst lepsiu pracu. Ja(27) tuzim po rodine a svadbe. Tema deti je u nas nejasna, pretoze mu je neprijemne to rozoberat, avsak mi hovori, ze aj on by ich chcel. No ja nechcem mat deti po 30tke..tema svadba...on si ma chce zobrat, viem, ze doteraz prsten pre mna nema. Na to ze kedy ma chce prekvapit, nema odpoved ale mozeme si kludne urcit termin svadby...ved sa ma preboha ani nespytal!Chapete trosku romantiky do toho by nezaskodilo...Co sa tyka milostneho zivota, je to tak dvakrat do mesiaca, pretoze je zevraj unaveny a iniciatorom som vzdy ja, pretoze jemu sa to tak paci..no mne nie a vie o tom. Inu asi nema, to by som vylucila, nevracal by sa za mnou a citim ze ma lubi, ale citim aj to, ze tento vztah nabera zvlastny smer...necitlivy...citim sa uvaznena, pretoze by som najradsej usla ale nejde to...par krat som bola zbalena, a po tom vsetkom si moj priatel uz z toho ze sa mu vyhrazam odchodom, nic nerobi. Co si o tom myslite ? Budem rada za akykolvek nazor, citim sa bezradne...zelam si aby si ma opat tak vsimal ako kedysi, tak ze sa ma nevedel nabazit...a nie ze ked prejdem po miestnosti naha, si ma ani nevsimne...
Povedal mi ,ze sa nam neoplati rozchadzat sa
Frekvencia sexualneho styku je vysostne sukromna zalezitost partnerov a to co je normalne pre jednych, nemusi byt normalne pre druhych. Pokial je toto pre teba nepochopitelne, budes musiet este vela halusiek popapat, aby si zacal vidiet veci v sirsom uhle, nadhlade a tolerantnejsie.
Mimochodom, tvojim vyjadrenim fakticky popieras akukolvek lasku medzi manzelmi, ktori nemali sex nikdy pocas asi desiatich rokov spoluzitia, hoci sa velmi miluju a odhliadnuc od sexu, ich manzelstvo je uplne bezproblemove. Tusim som tu citala taku temu davnejsie.
natina, tak ako napisala dadula56 a balog. Tvoj partner ta berie ako uplnu samozrejmost, on sa uz nesnazi a sam sa zmenit nedokaze, jeho sluby su prazdne, toto uz nikam nevedie. Oslad mu to a vypadni! Ty sa potrebujes uz konecne odputat z tohoto prazdneho vztahu a zacat konecne poriadne ZIT!!!
pomaranc99 - az vyrasties, pochopis ze mat zdravy vztah este neznamena, ze musis mat sex pomaly obden. Aj z inych tvojich reakcii vidim, ze ta zaujima fakticky len to.
Dadula, pises ako keby si ma poznala 10 rokov, to co citim je presne to co si napisala...vsetko si vynucujem, mas pravdu. Ja som len hladala niekoho kto hladal mna...vies rozisiel sa s byvalou kvoli mne, pretoze vedel ze iba ja ho budem vediet tak lubit...a on pozna tiez trapenie ktore som mala...je ale nepochopitelne preco sa takto cely ten vztah zmenil...asi som to pokaslala...ale on sa to nesnazil zmenit tiez...a nie netolerujem mu vsetko, a preto sa neustale len hadame a od neho je to stale len to iste, ze sa zmeni, bude sa viac starat...place...a napriek tomu sa zmeni len na par dni...ja neviem o co mu ide...rozist sa nechce..pretoze mozno caka na to kym to spravim ja...
luu. - podporujem ho vo vsetkom, som rada ze studuje, ze sa o seba stara, no na druhej strane co robil doteraz ? Ma 30 rokov a vybral si mna pretoze si chcel somnou planovat buducnost...zda sa mi ze ma odstavil na druhu kolaj...
Mimulus - dovera v tom asi nebude, ja som clovek, ktory co ma na srdci tak aj na jazyku, on je tiez uprimny clovek a casto sa bavime o pocitoch...len skonci to tak, ze tema nie je nikdy uzavreta a viac sa bavit uz nechce...lebo nema odpoved, nechce sa mi, je unaveny, ide sa hrat na PC...vzdy som iniciatorom rozhovoru ja...inac on jedine co robi v tejto domacnosti je umyvanie riadu a pranie..no ano. Mimulus, mrzi ma ze je to vo vasej domacnosti takto, snazil si sa s tym nieco robit ?
Natina, takto sa ta spytam...Ty budes vediet este niekedy byt stastna v tom vztahu a citit sa tam rovnocenne ked budes zit s vedomim, ze si si musela vsetko vypytat, ze si si musela nadiktovat, kedy ti ma dat prsten, prinutit ho splodit s tebou dieta, ze sa mu musis sexualne vnucovat, vzbudzovat v nom vsemoznymi sposobmi ziarlivost, vecne zapalovat nejake iskry zatialco on o to vobec nema zaujem?Nastartovat ho mohlo to, ze si s nim o tom rozpravala. Na to si dostala tu odpoved, nadherne romanticku, ktoru si pouzila ako nadpis. Ty sa jednoducho uz ponizujes pred nim. Podla tvojho pisania ale usudzujem, ze si normalna, sebavedoma zena, ktora len nechce este vidiet celu pravdu, nemyslim, ze si taka putka, ktora toleruje vsetko chlapovi (lebo takych sem vela pise) a dokaze aj v takom zvtahu zit. A raz ta to dozerie, ze si toto musela robit a v tom vztahu uz stastna nebudes.
A dôverujete si navzájom? To neznamená, že ak má niekto vzťah tak vie o tom druhom všetko. Kedy ste sa naposledy úprimne porozpávali, bez hádok a obviňovaní?
Pozri ja som s mojou manželkou už 10 rokov a ešte nikdy sme sa naozaj o ničom dôležitom nerozprávali. Ona mi uvarí povie dobrý večer a dobrú noc a to je celá naša komunikácia. Je to ťažké ale aj muži chcú vzťah a nie len domáci spotrebič!!!
z prispevku mam pocit, ze vasmu vztahu chyba šmrnc,šťava, iskra (nazvy si to ako chces). Ocakavas veľadivy od neho, no co trosku iniciativy (a pochopenia) i z tvojej strany? Daj mu priestor, urcitu volnost a hlavne na neho netlac a nevycitaj mu nieco co robi, ze to robi nespravne, ze by to mal robit inac. Taktiez ho podporuj, ked chce studovat, nech studuje. Ten tvoj chlap nevyzera vobec byt zly, ukaz mu aka si skvela, lady sa isto pohnu:)