Začnem trochu v minulosti. Pred pár rokmi ma môj vtedajší partner zoznámil s jeho kolegom. Zapáčil sa mi, bol sympatický, pekný, pozorný a veľmi pekný. Muž, akých je teraz málo. V kútiku duše som závidela jeho partnerke. Bolo vidieť, že ju veľmi miluje a zniesol by jej modré z neba. No mala som svojho partnera a on oči len pre svoju drahú. Občas sme sa stretávali na rôznych akciách ako páriky. S dotyčným kamarátom sme si vždy mali čo povedať, neskôr sme si začali písať na FB, časom volať. Zveril sa mi, že majú vo vzťahu vážne problémy. Ja som to s priateľom nemala tiež ružové. Namiesto toho, aby som sa mu snažila pomôcť a taktiež zachrániť svoj vzťah, začala som rôznymi špinavosťami huckať dotyčného proti jeho priateľke. Síce aj ona mala pekne na rováši, ale ja som každú situáciu prekrútila tak, aby z nej ona vyšla najhoršie. Postupom času sme sa začali aj inkognito stretávať a mne sa podarilo dokonale ho nainfikovať mojou zlobou voči dotyčnej a nakoniec sa s ňou rozišiel. Ja som ukončila vzťah s bývalým a dali sme sa dokopy. Vtedy mi jeho bývalá napísala, že ona si počká a vráti mi to aj s úrokmi. A vydržala. Rok ho nekontaktovala a pokiaľ viem ani on ju. Pracovala na sebe, skončila Vš, našla si super job, schudla nenormálne veľa a potom sa vrátila. Veľkým štýlom. Pracuje u nás v podniku, len o pár kancelárií vyššie. Najhoršie je, že tú svoju pretvárku zvláda dokonale a všetkých okolo znova zaslepila. Vrátane môjho priateľa, ktorý robí všetko možné aj nemožné aby s ňou mohol aspon v práci tráviť čo najviac času a ja pomaly ale isto pociťujem, že jeho city k nej buď nikdy nezhasli, alebo vsplanuli a ešte intenzívnejšie. Doma sa len hádame a v práci trávi všetok čas. samozrejme, keď je tam ona. Rozprávať sa o tom nechce, tvrdí, že je teraz jeho kolegyňa a nič viac. Vraj miluje len mňa a k nej cíti len priateľstvo, čo je predsa samozrejmé potom čo spolu prežili. Mám pocit, že sa mi vracia, to čo som urobila ja jej. Neviem ako ďalej, ako zachrániť náš vzťah. Predtým som boj o neho vyhrala, lenže vtedy bola úplne iná. Obávam sa, že je to vopred prehratý súboj a osud mi vráti, to čo som ja urobila jej. Prosím o radu...Ďakujem
Božie mlyny melú pomaly, ale isto...
Tipsy, ten boj, o ktorom píšeš, nie je bojom o tvojho priateľa, ale je to boj len a len tvoj. Urobila si to, čo si urobila, nikto nie je dokonalý. Ale tým, že si si priznala sama pred sebou,že si urobila zle, keď si sa správala ku svojej priateľke tak, ako si sa správala, si urobila prvý krok. Ku zmene, aby si sa naučila a pochopila, akou chceš a akou nechceš byť. Niekto na to nepríde celý život. Ty si tú šancu dostala. A tak sa snaž zmeniť a zmeniť sa k lepšiemu, byť tolerantnejšou a súcitnejšou. Teraz sa v tebe prebudil strach, že priateľa stratíš. Ale láska predsa nie je o strachu. Ak ho skutočne miluješ, tak ho necháš aj odísť. Asi by si nechcela zostávať s niekym, kto miluje inú a túži po inej. Prestaň sa hádať a tvoriť doma dusno..lebo sa naozaj môže situácia zopakovať. Žiarlivej žene sa každý muž oblúkom vyhne. A tak odvráť pozornosť k sebe, pracuj na sebe a maj aj na viac, ako je len závisť a porovnávanie sa s tou druhou. Zmyslom života je žiť a tak, aby si bola spokojná a šťastná. Ale to ti nezabezpečí nikto, to musíš ty sama. Ja tvojmu strachu rozumiem, ale strach ti situáciu nepomôže vyriešiť. Človek sa dokáže báť iba do určitého bodu a potom sa ten strach pretaví v hnev a ty vybuchneš a hádaš sa. A to nie je tiež riešenie. Takže sa ukľudni, nemaľuj zbytočne čerta na stenu a ži tak, ako by si žiť chcela a nie tak, ako si myslíš, že si zaslúžiš, lebo si urobila to, čo si urobila. Aj zlé veci sa stávajú. ale nemali by nás navždy deformovať. Tak sa drž a neber si príliš k srdcu všetky tie výčitky, ktorými ťa tu zahrnú. Odsúdiť je to najjednoduchšie, pochopiť to najťažšie.:o)
Slecna A.,takych ludi v mojom zivote bolo viac, dokonca aj jeden muz, väcsinou ale slo o zeny. Viem, ze jednej sa uz zacina nieco vracat. Ale preslo asi 10 rokov...cize pekne hodne dlha doba!
neriesila by som to, keby slo o talafatky, ale slo o velmi vazne veci, ktore mali obrovsky dopad na mna a moj zivot, co uz nebola ani nie je ziadna sranda. Proste velmi zavazne skutky. A viem, ze slo o VEDOME zasahy.
To viem naisto.
Maoam, chcela som ta len povzbudit :) aj ked je to asi chaba utecha, myslim to v dobrom samozrejme :)
Aj aj som tu pisala, ze mi bolo od jednej osoby ukrivdene, sirenie klamstiev, len aby mi ten clovek znicil vztah....Zavist a zakernost je strasna
..
pomaranc
tá daná osoba ma opustila bez vysvetlenia, kvoli jednej stihlej dievcine, aj ju potom opustil, a nasiel si dalsiu s ktorou su uz manzelia. Terat po 3 rokoch som ich zacala vidať castejsie. A terat som krajsia mladá, stihlejšia. Proste v minulosti vtedy mi zlomil srdce.
Ale ja ho už nechcem späť, ani ho nemilujem, nič podobné, mam tozit svojho priatela, s ktorym planujem buducnost, aj byvame spolu. Len to chcem dosiahnuť aby ta dievcina ziarlila na mna, ze ako sa pekne obliekam a byvaly len kuká.
Slecna A., tak to sa ma teda na co tesit...
Maoam, ked niekto niekomu urobi vedome nieco zle, myslis, ze existuje daka casova doba, pocas ktorej sa to tomu cloveku zarucene vrati spat? :) Nie...
Preto aj ked ta zena v tvojom pripade este nebola "potrestana", neboj sa, ono to pride. Padlo tu uz viac raz, ze vsetko sa cloveku vrati. Aj to dobre, aj to zle. Ci to bude 2 dni po vykonani skutku, je predsa jedno ;)
nepoznam ta, prepac a su to velmi osobne veci, slo mi iba o princip, ze ona funguje dodnes uplne perfektne ako najsvätejsi clovek na zemi, nechapem to