Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závislosť na sladkostiach

Príspevok v téme: Závislosť na sladkostiach
weronique

Mám dosť veľký problém s kontrolou keď som v blízkosti sladkostí...a už neviem ako ďalej.
Raz, no i viackrát denne ma chytí strašné nutkanie zjesť niečo sladké (hlavne čokoládu...) a keď sa to snažím vydržať, tak ma väčšinou rozbolí hlava, som strašne nervózna, nemôžem sa na nič sústrediť, kým si nedám tu svoju dávku sladkého (a potom to zväčša preženiem).
Problémom je, že po tom ako sa napchám sladkosťami, tak sa cítim príliš relaxovaná, takmer unavená a nemôžem pracovať ďalej (ten pocit zlyhania je strašný a rovnako to nie je lacná záležitosť).
Vždy si poviem, že viac to nespravím, no v tej chvíli akoby mi bolo všetko jedno a myslím len na to ako budem tú svoju čokoládu jesť... za posledné 3 roky som takto získala približne 15 kg na váhe...
Čo mám robiť?

Dadula56

Nuz, viem ta pochopit ja som tiez studentka mam tiez problem s tymto, cez leto som jedla ukazkovo, teraz je to otras, obedy mam casto suche, lebo tazko si v skole nieco ohrejem, jedalen zasadne nechcem navstevovat, to jedlo tam mi nevyhovuje, nestiham jest.
Skus stranku Mira Veseleho, potom najdi testy na metabolicky typ (zadaj metabolic type, mozno aj najdes nieco po slovensky-netusim). Ja som si nahodila podla toho mojho metabolickeho typu do kalorickych tabuliek a snazim sa toho drzat. Ked som v skole je to sice mizeria, lebo som na pecive cely den, ale aspon zvysne dni sa snazim, den predtym si uvarim a potom utekam domov sa najest, alebo si prehodim obed s vecerou.

[zruseny16]

ja mám prácu a aj školu, na jedenie si musíš nájsť čas, robíš to pre seba, keď budeš tlačiť sladké zachvíľu sa spustí alarm-zdravie, určite je niečo čo ti bude vyhovovať.

diva.aktuality.sk

hubnuti.doktorka.cz

myslím, že stačí prehrabať net, a nájdeš toho dosť. nevravím, že zrovna toto

weronique

Dadula56: A nevieš náhodou, kde by som si to mohla naštudovať?
Zmeniť stravovanie som skúšala, no to čo som našla odporúča stále niečo, čo mi nevyhovuje buď cenovo alebo časovo... keďže študujem a školu mám každý deň ináč tak to u mňa väčšinou stroskotalo.

Dadula56

Mala by si zmenit stravovanie, pretoze taketo nutkania su vacsinou dosledkom nevyvazenej stravy. Nastuduj si ako by asi mala vyzerat strava prisposobena tvojim potrebam (podla metabolickeho typu, veku, vahy, vysky, pripadne krvnej skupiny). Dalej odstran z blizkosti vsetko sladke, nekupuj to, nemaj to ako zacharnu v taske, na stole, jednoducho zabudni, ze to existuje. Ta unava po tomto prepchani je dosledkom toho, ze po konzumacii ti velmi rychlo stupne cukor, ale takisto velmi rychlo odide (pozri glykemicky index). Neverim tomu, ze keby si sa nazoaj snazila aj tak to nebudes vediet ovladat. Najlepsie by bolo vylucit uplne vsetok jednoduchy cukor na cas. Sice budes mat abstak, ale potom si na cukor uz ani nespomenies (vlastna skusenost).

JahO_Odka

Tak proste nemaj doma nič sladké :) Aspoň ja to tak robím. Keď mám doma sladkosť, tak si u nás dlho nepostojí :D

[zruseny16]

zdravie.cvicte.sk

skús si prečítať, vyhľadaj niečo na nete, nevravím toto ti asi nepomôže, pokiaľ sa nevieš premôcť, skús lekárku, neviem, čokolvek, ak chceš byť ok, lebo ti to robí šarapatu ako čítam 15 kíl je dosť. Držím palce

[zruseny16]

sladké lúbim kávičku z kúskom sladkosti, ale nie takto, ale raz za deň si tú maškrtku-kúsok niečoho dám. Neskúšala si jesť miesto sladkostí ovocie, aj banány sú dosť sladké, alebo iné ovocie, neviem ti poradiť.