Zdravím. Potrebovala by som rady alebo vyjadrenie ľudí k môjmu vzťahovému problému, keďže sama sa na to neviem pozrieť z dostatočného nadhľadu. Sme s priatelom spolu 2 mesiace a ide o to, že mi nedôveruje a neverí. Má ma naozaj rád, ale nedokáže to. Pred dva a pol až dvoma rokmi som mala obdobie, kedy som bola trochu uletená a chcela som skúsiť niečo nové, bola som naivná a skončila som v posteli s 5 ľuďmi. Viem, je to des. Oľutovala som to nespočetnekrát, keď mi konečne došiel rozum a pochopila som, čo som robila. Na začiatku keď som sa s ním spoznala, tak som mu všetkých tých ľudí vymenovala (mimochodom bol vtedy jediný človek, ktorému som to všetko dokázala povedať), až na to, že som mu povedala, že okrem toho posledného to bolo so všetkými iba raz. Dnes som mu povedala, že s prvým to bolo trikrát a on povedal, že týmto je koniec, že nedokáže byť s osobou, ktorá mu klamala. Klamstvo preňho znamená veľmi veľa, pretože bývalá priatelka ho klamala a odvtedy nevie dôverovať luďom. Takisto mi neverí, pretože neverí, že som sa odvtedy zmenila. Pravdou ale je, že ho neskutočne lúbim a naozaj som sa zmenila, moje hodnoty za tie dva roky sú iné a nehrozí, že by som teraz urobila niečo také. S tým klamstvom je to ale najhoršie. Vraj mi to nevie odpustiť a jeho city voči mne totálne zmizli kvôli tomu. A že keďže mi nedokáže veriť, nemôže to fungovať ďalej. Chcela by som od vás radu alebo názor, čo môžem urobiť pre to, aby som to zachránila, pre to, aby mi dôveroval a pre to, aby to mohlo fungovať. Ako by som to mohla napraviť. Naozaj ho ľúbim a jeho city boli predtým ku mne tiež také isté, až na tú dôveru. Podotýkam že som neurobila nič, čo by v ňom mohlo vyvolať dojem, že som mu neverná alebo mám niečo zlé v úmysle. Len stále tvrdí, že to, čo som mu povedala, podľa neho nie je všetká pravda a že mi nedokáže veriť, aj keby chcel.
Problém s dôverou vo vzťahu
..ano suhlasim stym, ze minulost netreba tahat do pritomnosti, pokial sa jej netyka priamo...moze narobit viac zla..aj ked si to myslela dobre, chcela si, aby vedel o tebe vsetko a aby ste nemali tajomstva...
ja odporucam vo vztahu sa zameriavat iba na to, co sa toho vztahu tyka...nemiesat hore-dole minulost...
Ale on o tej minulosti chce vedieť, je pre neho dôležité, aby sme si všetko povedali. On mi tiež povedal všetko a tiež to nebolo najkrajšie, len on to robil pod vplyvom alkoholu na nejakej akcií a ja nie. A neklamal mi ani nič nezatajil.
Dadula ma pravdu .... teba tiež urcite vytáča ked ti vraví partner o svojej intímnej minulosti s jednou ženou .. a nie to este s 5 timi chlapmi ....
No, ja ti poradim len tolko, ze nevesaj na nos partnerovi podobne sexualne eskapady. Je to minulost, naco to vytahovat, hlavne ked to sama lutujes. Nemyslim, ze je potrebne vykladat kazdemu novemu, co si s kym v posteli robila. Mas to ako poucenie. Tazko zachranis tento vztah, ked sa rozpadol po 2 mesiacoch...tam tazko nejaky vztah vobec stihol vzniknut a este sa to umocnuje tym, ze je on na klamstvo citlivy. Podla mna to uz nezachranis.
a možno ho oplyvnila aj tá tvoja minulosť
podla mna už asi s tebou nechce byť tak sa vykrúca ...