Mama alkoholička

Príspevok v téme: Mama alkoholička
nicnicnic

dobrý večer,iba v skratke,lebo viem,že problém sa nevyrieši,mám 19 rokov,som jedináčik,bývam u matky,ešte študujem,naši su rozvedený,matka je alkoholička,je na tom zle.Kupuje si domov flaše atd..Každý víkend opitá,sem tam aj cez týždeň..
Aby toho nebolo málo,tak si vodí domov chlapov s ktorými víkend prepije a celý prespý,k tomu nechýba sex atd..
Lezie mi to tak na nervy,že sa bojím,že niečo vyvediem bud jej alebo sebe.Už je úplne stratená,je mi to tak lúto,ked kamaráti majú normálnych rodičov,majú auto,chodia na nákupy atd..normálne rodiny,nevládzem už ani do školy chodiť,(mám psychické problémy už od 15 rokov-uzkostno depresivnu poruchu,dr/dp..)
Iba chcem vedieť ako by ste sa vy chovali? čo by ste robili na mojom mieste?

nicnicnic

Magy kto chce, hlada sposoby. kto nechce, hlada dovody. ktory si ty?
Keby nechcem tak tu nepíšem..
Nie nadarmo sa hovorí,kto nezažije-NEPOCHOPY.
Ti hovorím,že ledva chodím do školy,mám psychické problémy a nie aby som niekam utekal..mozog? ano máš pravdu-mám ho,ale chorý..
V prvom rade by som mal dokončiť školu nemyslíš? čo myslíš stále tým odísť inde? nechápem ťa

Magy

nicnicnic - kam utiect? pocuj ja nechcem byt sprosty, ale ludia maju za ocami asi 1.4kg takej sivej hmoty, tusim sa jej hovori mozog. mas aj ty? tak ho pouzivaj.
kopec ludi sa proste zobralo a odislo inde. a casto s prazdnymi rukami. a mnohi sa vratili (ak sa vobec vracali) s tym, ze boli na tom podstatne lepsie, ako pred odchodom. chce to len verit, ze bude lepsie a robit vsetko pre to. nebat sa, vydrzat, zatat zuby (ano, zaciatky su tazke) a za par mesiacov si za vodou, ako sa hovori.
kto chce, hlada sposoby. kto nechce, hlada dovody. ktory si ty?

nicnicnic

Magy viem,aj v iných temach som písal o mame.. inak som chalan nie dievča.. rozumna rada utekaj prec.. ale kam?

Iba Katka,ten je na tom ešte horšie.. ten bol alkoholik od môjho narodenia,preto sú aj naši rozvedený

vebe,otca mám ten je na tom ešte horšie,od mala sme v kontake jeden krat za rok,aj to telefonicky.Neviem či nie je aj na ulici..
ano máš pravdu mám babku,tá ma drží nad vodou,ale tá si ju ešte z časti zastáva,ona chce aby sme sa mali s mamou radi,ale ako ju môžem mať rád,ked mi takto ubližuje.
Skúšal som,ked bola triezva,vie ako som zdravotne na tom,aj po psychickej stranke,plakal som pred nou,povedala,že už nebude-prišiel víkend a to isté,takto to už ide viac ako 2 roky
nič dobré ma nečaká

vebe

Nikdy som v takej situacii nebola, tak je tazke radit. Ale napadaju ma 2 veci - otec je verim ze zivy, nevadi mu ako zijes? Neviem v akom si vztahu s otcom,nepoznam aka je jeho situacia, ale ty ako dcera hoci aj dospela mas stale nejake prava u svojich rodicov, tak ho skus postavit pred problem aby ho s tebou riesil. Druha vec, alkoholici rovnako ako ostatni zavislaci su nezodpovedni, neda sa na nich spolahnut, neda sa im verit a pomoct mozu len radikalne riesenia. Ked bude triezva jednoducho jej skus oznamit, ze ma len 2 moznosti - ak jej na tebe aspon trochu zalezi, tak spolu pojdete za psychiatrom a bude sa liecit a ak jej na tebe nezalezi, tak ma smolu a opustis ju. Na toto budes ale potrebovat pomoc a podporu inej osoby, najlepsie ak by to bol otec alebo niekto zo starych rodicov, tych si ale nespominala Chce to fakt oporu este v niekom a byt na mamu tvrda.

Magy

nepotesim ta. pokial tvoja mama nepojde dobrovolne na liecenie, prip. neprezije nejaky brutal otras (emocionalny, zdravotny), tak je prakticky nulova sanca, ze sa to zmeni.
staci si precitat stovky a tisice pripadov. uz nespocetne krat sa to riesilo aj na tomto fore, podobnych tem tu najdes kopec.
vysledok? nula.
jedina rozumna rada - utekaj prec.