Načo platiť zdravotné poistenie?

Príspevok v téme: Načo platiť zdravotné poistenie?
HUlina

Na čo platíme zdravotné poistenie, ak po každej návšteve zubára platíme horibilné sumy? Napriek tomu, že chodíme pravidelne na preventívne kontroly, jedna (biela) výplň ma stála 28€, ošetrenie a plombovanie koreňa 86€, rezanie ďasna pre zub múdrosti 150€. Mám pri deti, našťastie nie veľmi chorlavé, ale zubár vždy nájde niečo, čo treba opraviť. Ak moja výplata ide len na zubára, potom čo budeme jesť celý mesiac? Platíme aj nájomné a energie, a potom sme nejedli ešte ani mastný chlieb... Aký je váš názor?

doubledog

zdravotne poistenie je iba honosny nazov pre dalsiu dan.
je to na to, aby bolo mozne financovat statnu masineriu zdravotnictva.
ta zakryva fakt, ze ide o vysoko neefektivny system, ktory by pri trhovom rieseni dlho neprezil.

HUlina

Ak sa zubár rozhodne opraviť len 2 zuby/osoba... tak ja skrachujem. A to ešte šťastie, že moje deti nemajú zlý chrup...Hrôza. Kde sme to dospeli! Môžeme sa pripoistiť, ale na všetko sa pripoistenie nevzťahuje...

xxy

tak navsteva zubara nie je najlacnejsia, ale inde vo svete je to ovela drahsie, takze s tymi zubarmi na tom nie sme este az tak zle.

Julia1234

Asi si vieš predstaviť koľko by ťa stála liečba rakoviny,ked zubárovi musíš platiť tieto sumy.Ved len jedna PET ka stojí 2000,00/cena v NT/ a to je len jedno vyšetrenie.

pan d.

Podla by mali ludia platit vsetko a ak nie, tak by mali odist prirodzenym sposobom:D Hej, akurat, ze my zijeme na chudobnom Slovensku.

zobak

moja, zubne zakroky budu casom uplne vynate zo zdravotneho poistenia...tak ako v mnohych inych krajinach. Skus navstivit USA a budes plakat za lacnym Slovenskom.