Dobry den, chcela by som sa poradit s nasledovnou vecou. Som v USA, pred par mesiacmi som bola na pohotovosti s bolavym bodbruskom. (Ist na pohotovost mi poradil moj vsevediaci skolitel, ze sa vyhnem tyzdennym cakaniam a zaplati to za mna stat). Nezistili mi nic. Nedavno mi dosla suma, len 8,000 dolarov. Kedze mi lekari nic neindikovali, silne a velmi silne predpokladam, ze poistovna sa vykasle vysetrenie mi pokryt. Moj vsevediaci sef mi hovori, nech si nerobim tazku hlavu, ze "The state will pay for it as you are under the poorty limit", kedze mam s muzom spolu 2 tisicky mesacne. No pytala som sa na toto par Amikov, oni to nevideli moc ruzovo, ze by stat zaplatil (ved potom by preco lekari pred vysetrenim vsemozne patrali, kto ma aku poistku a ci vobec ma, ked by si boli isti, ze sa minimalne od statu dockaju penazi). No a dalsia = neskorsia verzia mojho vsevediaceho sefa je: "Just give me the papers, I'll fix it, we'll be writing back and forth with the insurance company until you leave to Slovakia and that's it". Mne sa moc nezda, ze by si smerom na Slovensko nevedeli vymahat peniaze.
Nemate sajnu, ako taketo "vymahacky" prebiehaju? Stvalo by ma par rokov sporit na vy.... vysetrenie, kde mi aj tak na nic neprisli. Resp. ako je to s tym statom, ci je sanca, ze to zaplati.
Dakujem
Ucet za lekara - RNG
Alex a bola si poistená?? Tak nehorázne vysoký účet?? Zlaté Slovensko!!