Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

STOP krutosti k zvieratám na farme

Aja02

Maoam, minichov má starká. :)
Pekne to mám všetko rozdelené. :-D
Inak, k nám do mesta chodí každý piatok predávať domáce syry, tvaroh, mlieko atď. jedna pani, ktorá má doma vlastne zvieratká. Tá chuť mlieka sa nedá ani porovnať s tým kupovaným. Mňam. :)

Aja02

Sejla, osobne si myslím, že bio zelenina je presne taká istá zelenina ako tá chemická, akurát je o dosť drahšia. Ja si pestujem zeleninu v záhrade. Aspoň mám istotu a viem čo je. ;)

Aja02

Mimulus, počkaj, teraz sem nabehne nejaký vitarián alebo ešte lepšie vegetarián a ten ti raz dva vysvetlí, že kedysi sa zvieratá zabíjali z núdze, ale dnes je jedla dosť a zvieratá nesmieme zabíjať, pretože je to nehumánne. :-D
Ja nechcem aby som vyznela ako bezcitný sociopat, tých zvierat mi je ľúto, ale mäso patrí do môjho jedálneho lístka a neplánujem ho vylúčiť.

Maoam

Sejla, ale vsak mas pristup (a nielen ty) k mensim farmam, kde sa da velmi dobre zistit, ako sa so zvieratami zaobchadza, odkial to dostavas, mali farmari, bio-farmy v blizkom okoli atd., je to vsetko drahsie, ale vies odkial to je a vies, ze tie sliepky volne behaju, ze tie kravy sa maju dobre, a pod.

je to drahsie, ale podporila by si aj tento trh, cim viac ludi to tak bude robit, tym lepsie

Sejla

aja02 veď o to ide, začať jesť bio produkty s čo najmenej chemikáliami a ak už nejaké mäso, tak také, ktoré vieme odkial pochádza a ako je s tými zvieratami zaobchádzané. Máme možnosť výberu..

Maoam

cojaviem, navrat k domacemu chovu, to by bolo asi celkom OK, cerstve vajicka od sliepky, mlieko od zdravej kravy v stajni, ktoru nik nebije, netyra, je cista, dobre sa s nou zaobchadza, pestovat si vsetko sam, proste ako kedysi, ako este zili moje babky

Mimulus

Aja02 ja by som síce bez mäsa vydržal ale zvieratá sa zabíjajú odkedy ľudia sú a jedia tak o čom to vlastne je?

Aja02

Tak nič nejedzte. Zvieratá sú týrané, ale ani chemická zelenina a ovocie nie je bohviečo, krabičkové mlieko, ktoré necháte vonku a vydrží vám aj pol roka tiež dvakrát zdravé nebude, všade sa pchá chémia.
Ja si zase neviem predstaviť, že by som mala prestať jesť mäso. Žiť celý život na ovocí a zelenine by som nevydržala.