Psík a jablká

Príspevok v téme: Psík a jablká
1kolka1

ahojte,

mam jednu jednoduchu otazku :) ... moze jablko skodit psovi ? ... moj pudlik ich nejak prilis tboznuje :D.. vzdy ked je pri jabloni tak si zo zeme zoberie jedno a hryzie ho a ppapá až kym z neho neostane len stopka :P... pocula som nieco o tom, ze to moze nicit peceň, tak ak mi niekto vie odpovedat budem rada :)

dakujem :))

Lucia152

jablko škodiť psovi? to som ešte nepočula :D :D ja mám doma 14 ročnú fenku kríženca ktorá zje všetko čo jej ešte zuby dovolia, jablká nevynímajúc. jablká,hrušky, jahody,uhorka,paradajka občas egreše a hrach :D hrach je jej srdcovkou :D celkovo aj ďalšieho psa a kocúra. :D pokiaľ to ten psík nemá dennodenne ako hlavné jedlo ale len ako takú maškrtu tak neviem aký je rozdiel v ohrýzaní kosti a jablka. zábava ako zábava

Tungsten1

1kolka1, neboj nič, to bude nejaká pudlia úchylka :) ja mám dvoch a celý život sa idú za jablkami zabiť, v lete to žerú na kilá, aj v zime také zmrznuté vyhrabávajú a nikdy im nič nebolo... žiadne žalúdočné problémy, hnačka, nič...
lost, ak dávaš psovi mäso, fajn, ale že by boli granule NEBEZPEČNÉ, pff... to by si sa aj ty mohol živiť len surovým mäsom, lebo je to prirodzené a všetko ostatné z obchodu je nebezpečné (nie, že by nebolo :D ale ľudia to zvyčajne nejak prežijú :D). a čo sa týka dobrého zdravia, náš je na granuliach celý život, bude mať 14 rokov, je v super kondičke, aj zuby má všetky. takže asi tak (možno za to vďačí tým jablkám :D)

simka111

naša fenka zožerie všetko, sama si odtrhne a žerie... jahody, maliny, najlepšie je ked si behá o záhrade a zrazú si sama odtrhne uhorku, teraz v jeseni jedla jablka, všetko ma rada, len pozor na kysnute cesto, to nemusi dopadnuť dobre, zažili sme to ,,,

Wewiku

lost, ty si teda odborník :-D
Skús tento pokus, do jednej misky daj brokolicu, mrkvu, kaleráb... do druhej napríklad tekvicu alebo rybí olej a do tretej čokoládu, postav to pred dieťa a ktorá miska bude prvá prázdan, tak tá bude zrejme pre to dieťa najvhodnejšia, že? :-P

lost

odbornici .... hovoria casto haluze :D

zaujimave je, ze poznam IKS psov co ziju na dedine, jedia HOCICO CO NAJDU !!! a maju PERFEKTNE ZDRAVE ZUBY a doziju sa veku takeho, ze zasnem.. (tj 15+)

a cim dalej, tym viac pocuvam "nemozes toto nemozes tamto, sama alergia a blablablaaa"

velmi zaujimave, podla mna naopak - granule su extremne nezbezpecne !!

HYPER ULTRA SUPER NEBEZPECNE a mali by ich zakazat.

pretoze prirodzena strava je maso a kosti a nie umeliny, konzervy a prezevativy ci co do nich vkladaju, co prezervuju tie umeliny..

osobne mu davam maso, chrupavky, koze..

granule proste nechce, skusil som toto:

3-4 najlepsie granule na trhu. do obrovskej misky som nasypal tie granule a ocakaval som, ze ktoru misky vyprazdni ako prvu, tie mu chutia.

stale bol hladny, stale pytal jest..

vysledok:

pokus vyhodeny do hajzla..

(ale nie, granule este mam, asi odnesiem do utulku, ale ideau granul som proste splachol)

to iste konzervy a podobne haluze

nienie.. ja proste stavim na cerstve maso a basta..

plus si dam pozor na to na co moja rasa najviac trpi, atd..

kedze jablko je bezne v prirode a nie je to umelina z tovarne, nebal by som sa mu to dat

dnes som bol u babky a ich bez problemov ojedaval jablka :D a hrusky.. zo zeme..

je vo vybornej kondicii, ma uz 8 rokov. cize popiera ODBORNIKOVE rady..

pche :D fyziku neokaslu, maso je maso,ziadne granule nevyhraju :D nechcem mat psa na steroidoch.

Wewiku

Nesmie tie jadierka/ohryzok, inak vykrojené jablko mu neuškodí, ale ako už bolo spomenuté, môže mať po ňom riedku stolicu.

Deria

pokial viem od odbornicky na vyzivu psov, ovocie samo o sebe nie je moc vhodne pre psa. (naopak zelenina ano!) a ked, tak sa moze pridat obcas do krmiva kusok jablka ale POSTRUHANE. ine je, ak krmis granulami, v tom ti neporadim.