Má anorexiu? Bojím sa veľmi..

Príspevok v téme: Má anorexiu? Bojím sa veľmi..
napochybach

dobry den,
moj frajer je strasne chudy,ma 185 cm a vazi 65 kg ..
:(
vraví,ze to je dedicne,ako ano,aj jeho mama aj otec su chudi,ale zase nie az takto alarmujuco ..
on ma trosku problemy so psychikou,urcite veci zle znasa,castop je v strese ...
je prilis chudy,neznasa mastne atd ..ale zase sladke si celkom rad dá ..
nieco zje s chutou,nieco nie ..uz sa to taha roky ..

avsak !!! teraz som spozorovala nieco celkom ine ...
vzdy,ked sa naje ide na wcko !!!!:(:(:(
neviem,co tam robi,nebudem ho kontrolovat predsa ..ale pocuvala som minule za dverami,nijake cudne zvuky,ani natahovanie ani nic ..anorektici,alebo bulimici dokazu uplne potichu zvracat ?
a este po wcku si vzdy usta umyje ..
je to to,co si myslim ?
ale nikdy som ho pri zvracani naozaj nevidela ..
len raz sme boli v restike,dali sme si pizzu a on hned do 10 minut siel na wcko,vratil sa odtial spoteny trosku ..a vravel,ze nic ..ze je v pohode,ale necitim z neho "zvratky " ..co toto ma znamenat ?prosim pomozte mi ...

[zruseny19]

podla mna toto vyriesi len dokladny rozhovor.. proste spytaj sa ho kludne preco je tak chudy. ci to vidi vobec v zrkadle ze mu trcia kosti.. a potom mu povedz ze sa uprimne bojis onho ze si aj plakala... a ked ani potom ti nepovie tak uz vazne neviem ako to mas zistit.. skus sa mu pozriet na prsty ci ich nema znice,nechty dolamane... wc ci neni od grcky niekde ked odtial vyjde...drzim palce.

funus

Podľa mňa sa mýlis. Aj tá pizza, to skôr vyzerá na hnačku. A veľa ľudí ide po jedle na veľkú. A môže mať aj problémy so žalúdkom. Veď sa ho normálne opýtaj, aky má zmysel že hystercis a reves? Nepochopím...

napochybach

samanta preboha..:(

vzdy som si myslel,ze bulimici sa prezieraju doslova a potom vracaju,vidim,ze to tak teda byt nemusi,ze vlastne ..on tiez ..vlastne,on to ma tak ,ze ...napriklad zjedol cely obed normlane,nesiel na wcko,nic...az potom na malu ..a potom zase na druhy den siel hned po jedle ..a predtym (!!) bol tiez ..pred jedlom .nenasla som unho ziadne prehanadla,ani nic podobne,nikdy ..a nic som nespozorovala nikdy za tie roky vztahu,len proste ,ze je privelmi chudy,az nechutne niekde :(
napriklad mu vidno kosticky :( to je nechutne celkom aj pre mna ..ale on podla mna stale chudne..on jednoducho ,co je mastne tak to je nerad je,ale akoze " da si " ,neviem..ale v poslednej dobe mame take obdobie,ze sme boli spolu casto aj v noci a cez dni,lebo inokedy sme chodievali len tak vonku ( tak to nezistite ) ,ale teraz,kedze sme spolu casto aj osamote doma,tak si to hned vsimam taketo nieco ..alebo napriklad v restike -to iste -zjedol celu pizzu ..a okamzite bezal na wcko ..ani nestihol dojest ..to mi bolo priserne podozrive ...
a vratil sa za dlho,asi za 10 minut az ,a bol bledsi a spoteny ..ale samozrejme dal si zuvacku do ust ,aby nebolo nic citit ...
a je pravda,ze to nemsrdi ??ked sa vyzvracia ?ani z ust nepachne vtedy ???lebo jemu nepachne,len tak ako vzdy,trosicku,ale to nieje zvracanie a takmer vzdy,co mi celkom aj na nom vadilo mal zuvacku ..a tvrdil,ze preto,aby u nepachlo z ust,ale nerozumiem,preco ?...
mozno sa to predo mnou snazi zatajit,ze ma bulimiu,ale nikdy by to predo mnou nepriznal

POZNAM HO ,viem,ze to predo mnou nikdy neprizna,on nevie totiz ,ze ma obrovsky problem ..
a najlepsia sranda je na tom to,ze ..kked mu vsetci dohovarame ,aby viac jedol,tak

niekedy ma zravku,zase ..zje az cipsy,aj vsetko ..a vtedy nejde na wcko ..
ludia,ale vazne sa da zvracat do zachodu uplne ticho ???uplne potichu ?lebo on je niekedy na wcku uplne ticho ..
mozno sa snazi obmedzovat to zvracanie pri mne,ale nedarí sa mu to ..aspon dvakrat do dna ide po jedle na toaletu hned...
a chapete nechcem uplne tesne stat za dverami,aby nahodou ma tam nenacapal,to by som asi nezniesla taku hanbu,ze ho na wcku spehhujem ..ale nerozumiem tomu,na co sa zamyka ?ked sme v dome len my dvaja a ja mu nepojdem na toaletu ???
no rozumiete ?ja nie ..ale na toto sa ho spytam aspon ..ale urcite si najde zase nejaku vyhovrku geniálnu...ze zabudol,alebo co...
nveiem,som z toho na nervy totalne ..
a mam taky pocit,ze ..niekedy ho natahuje na zvracanie " len tak " ,napriklad,ked som bola hore v izbe a on bol dole v kuchyni ,siel mi nachystat caj,tak som pocula,ako ho napina na zvracanie ,a ked som zisla dole a spytala sa,co sa deje,tak povedal,ze nic ..ze sa mu len grglo ..
nechápem uz nicomu ..nemozem sa ho predsa spytat " hej ty ,zvracas po jedle ?si chory,ci ?"
chápete ..cele zle totalne ..
neviem,ako mam toto vyriesit,od vikendu len placem ..a prritom mam tazke dni aj bez toho,a neviem,co mam robiť ....ako to mam,preboha zistit ?ked sa zamkne,tak ho nemozem nacapat ...alebo to spravim tak,ze schovam kluc od kupelne a normalne mu tam vtrhnem,ked pojde ,hned po toalete na wcko...normalne kaslem na to a pojdem tam vtrhnem,inak pravdu nezistim ..:( lenze zase mozno on si bude davat vtedy pozor,ked tam ten kluc nebude ..boze,ludia co mam robi ?:( narovinu s nim hovorit nemozem ,pomozte mi,som v zufalstve

Samanta21

Ahoj, mrzí ma čo práve prežívaš, úplne sa do toho viem vcítiť. Ja som bola a vlastne ešte stále žiaľ som Bulimička (a aj Anorektička, tieto fázy sa u mňa striedali) a musím povedať že to čo tu píšeš je vážne dosť podozrivé. Ja sa teraz snažím jesť normálne (to znamená 5x denne normálne jedlo) a už som "čistá" 2 mesiace, čo je pre mňa pokrok, pretože kedysi som zvracala každý deň. Nechcem to zakriknúť ale dúfam že sa mi jedného dňa podarí definitívne nad tým zvíťaziť, teda aspoň v rámci možností. To že ľudia trpiaci bulímiou sa prežierajú a potom to idú vyzvracať je pravda, ale nemusí tou byť tak. Ja som napríklad zvracala aj dve blbé jablká, keď som mala z toho výčitky. Wc pochopiteľne nesmrdí, tak ako keď zvracajú ľudia napríklad pri pokazenom žalúdku, pretože jedlo ešte neni poriadne strávené a neni ani pokazené. Muži netrpia Bulímiou (alebo akoukoľvek inou formou porúch príjmu potravy) tak často ako ženy, ale to neznamená že neexistujú. Nechcem ťa strašiť ani nič podobné, ale tá tečúca voda je dosť podozrivá, to som zvykla kedysi robievať aj ja, keď som nebola sama doma. Dokonca som niekedy zo zúfalstva zvracala aj do smetného koša, aby ma nikto pri tom nevidel. Ja viem, je to nechutné a vždy som si to potom vyčítala a práve to ma donútilo aj prestať. Možno ale tvoj priateľ naozaj netprí Bulímiou, nič neni isté, možno ak zvracia tak má nejaký problém so žalúdkom, zase to hneď na 100% nemusí byť Bulímia. Ak to ale Bulímia je, tak je to beh na dlhú trať a je to vlastne psychická porucha, takže sa z toho bude musieť CHCIEŤ dostať aj on sám, nadávkami a pod. nič nevyriešite. Ja by som sa ho na tvojom mieste snažila nejako načapať. Napríklad sa rovno priznám, môj priateľ mal tiež tušenie a prišiel na to tak, že proste keď som po jedle išla na wc (tiež som chodila po každom jedle a bolo mu to podozrivé), tak vypol vodu a nemohla som spláchnuť. A vtedy ma prichitil pri čine a už som viac nemohla klamať, nemala som argumenty. My to totiž dokážeme veľmi dobré skrývať a sme dokonalý klamári :/ Píšem to tu len z vlastnej skúsenosti, niesom odborník, takže možno sa mýlim, aj keď ja som to mala tak ako som písala. Snáď Ti to nejako pomôže, aspoň som ťa chcela podporiť. Držím vám obom palce, aby to nakoniec tá Bulímia nebola, to by bolo najlepšie. Viem čo je to za peklo, vlastne mi to zobralo 3 roky života, uvedomila som si to dosť neskoro...

napochybach

ked sa ho to narovinu spytam,tak mi pravdivo neodpovie,a bude to dalej skryvat ( ja ho uz natolko poznam) ..on mi stale tvrdi,ze normalne je a nic sa nedeje s nim ...
ze proste ma len nervy niekedy a rano mu je na zvracanie,nic viac ...ale to nebolo len rano to bolo pocas dna praveze ..a nemal mat z coho nervy ..a mam pocit,ze v tej kupelke zvracal ..ale chapete ..ja som sa ho to pytala ..normalne som sa pytala,ze co mu je ..preco a kam zase ide ( ked chcel ist na wcko) ..a on mi na to odvetil,ze " idem na wcko " a zamkol sa tam,nic viac,nic menej a potom rychlo zmenil temu ..
to bolo rano ...
napriklad ..ale ..v pondelok rano ..nesiel na wcko hned po ranajkach ...normalne ich zjedol,aj ked malicko,ale zjedol ..

praveze baby,pri bulimii by sa mal rpezierat a potom to ist vyzvracat,nie ?alebo ako to je vobec ?lebo ja mam take info,ze sa i luida prezieraju doslova ..ale on praveze malicko papá ..
chodim s nim sice dlho,ale on mi to nepovie,lebo sa bude hnabit a bat ,ze ho necham,kebyze mi povie pravdu ..ludia,musim to nejako vystopovat ,co sa s nim deje,ci teda zvracia,alebo nie ..
a ked nahodou stojim za dverami ,ked je v kupelke,tak nic nepocujem ...ziadne hlasne "davenie "..praveze potichy tam je ..a potom " len ciká " ..ale najprv je dlhsie potichu,alebo sem tam niekedy cudne zvuky trosku ako zvracanie,ale nie je to uplne take ..

poradte mi ,ako to vystopovat mam..lebo som v nervakoch ..

Dadula56

Jednoducho sa ho spytaj, tak aby nemohol zahovarat, pripadne sa vyhnut odpovedi. To uz v dlhodobom vztahu clovek nemoze fungovat na principe, ze zdravotny stav je len a len vec toho jedneho, ved predsa tu ide ovela a ako som uz pisala, on nemoze ratat s tym, ze si to nevsimnes, to by si musela byt hlucha, slepa. Robis to preto, lebo ti na nom zalezi a nie preto, ze by si ho chcela komandovat alebo liezt do sukromia. Ja sa stale priklanam skor k tomu, ze je to fyzicka porucha, bulimia u muzov je dost zriedkava...

napochybach

dnes zase ...vzdy,ked sme sa najedli ,ci ranajky,ci obed,alebo teraz veceru,siel na wcko,bez toho,aby mi povedal,co tam ide a pocujem zase divne zvuky,neviem k ocmu ich mam prirovnat ,ale radsej ich necchem k niucomu prirovnavat .,.lebo sa tzoho neskutocne bojím,som v horznom strese,ako to mam ,preboha zistit ?
dnes naprikjlad ale zjedol tri taniere masa a ryze za sebou ...potom nesiel na wcko hodinu .a potom siel ..to si mam ako vysvetlit ?

napochybach

nemozem mu vletiet do wcka prepana :( to sa nepatrí ..ludia ...aj ked by som rada ..pocuvam normalne zta dverami,najblizsie ako to ide -ale nic nepocujem -najprv je ticho,potom ciká,ale nic viac ..a niekedy ho nemozem ani takto stopovať ..ale niekedy pocujem divne zvuky ..mam pocit,ze je to zvracanie ..

navstevy wcka po kazdom jedle su priserne :( uplne ma to deptá a deprimuje ..
ako on ma psychicke problemy :( a proste si myslim,ze to ma z rodiny tie problemy ..
ako mozno ma aj nejake zaludocne problemy,ale nikdy mi o nich nepovedal...a chodim s nim už dlho ..
minule dokonca pustil vodu -len tak,ked dosiel na wcko ,vcera ...
a preco by ju inak pustal ???nechapem..clovek pusta vodu az PO wcku,ale on tam len vosiel a pustil naplno vodu ..
myslím,ze ma bulimiu ..:( myslím vazne,ze ano,lebo dnes rano spravil to iste ..proste sme dva dni pri sebe a dva dni hned ide na wcko ,ked nieco zje,normalne mi az prichadza zle ..ked zase vidim,ze ide na wcko,neskutocne ma to stresuje,mam chut mu tam hned vletiet ..
a cely biely sa vrati odtial ..
neviem,ci je to dedicne,mozno ano,ale aj ja mam chudych velmi rodicov,ale ja som plnsia ..
proste podla mna on len vymysla ..:( a nepaci sa mi to ,podla mna ma nejaky hrozny problem
anorexiu teda nema ,ked vravite,ze by nic nejedol,on zje pri mne aspon,ale hned to asi ide dat nejakym sposobom ..alebo co...mam nervy z toho,ako to mam zistit ?nechce ist k lekarovi

Matej

Ja mám 180 cm a 65 kg.. nemám anorexiu, zjem čo ma napadne a jem toho dosť veľa.. tvoj frajer má pravdu, je to dedičné a má rýchly metabolizmus, to je celé.. tvojmu priateľovi určite nič nie je..