15. ročný pudlík stredného vzrastu

Príspevok v téme: 15. ročný pudlík stredného vzrastu
xxxy

Ahojte, mám staručkého psíka. Je už takmer slepý, hluchý a čuch má tiež slabučký. Napriek tomu ho prepadne hracia mánia, pobehá si troška a v kuchyni vždy čaká, že mu niečo dáme papať.
Keď už nevie vydržať, ide na balkón a vyciká sa tam. Zatiaľ sa tam pokakal, len ak mal pokazený žalúdok.
Spí veľa a skoro sa unavý.
Na chrbte má hrčku, ktorá sa mu zväčšuje a zádné labky sa mu už niekoľko rokov trasú (myslela som, že už dávno na ne ochrnie, ale zatiaľ nie).

Povedzte mi svoj názor, trápi sa podľa Vás? Mám ho dať uspať, alebo ho mám ešte nechať žiť svoj život a vyčkať, až kým prídu príznaky, ako: nechuť do jedla a hrania, pocikávanie a pokakávanie sa v byte?

Neviem, si však predstaviť, že s ním pôjdem k veterinárovi posledný krát :(

ivet,

tiež si myslím, že na takéto je priskoro. Ako píšu podo mnou, pokiaľ sa hrá, papá, chodí na prechádzky je to OK..ved kvoli starobe ani človeka nezabijeme..mám 10 r. yorkiho, a neviem si predstaviť ako ja zvládnem toto raz.

Iba Katka

Sme na tom podobne, akurát že náš pudlík má rokov 13. Je slepý, chýba mu veľa predných zubov (hold, narážanie do stien je vecou zákernou) a po zrážke s autom takmer ohluchol. Väčšinu dňa prespí. Keď ideme vonku tak často musím chodiť po neho - lebo nevidí ma a slabo počuje, tak nevie odkiaľ na neho volám. Ale je ako vždy, chodí za mnou aj na záchod (ak momentálne nespí), stále vrtí chvostíkom, hrať sa nezvykol ani za mlada, takže v tom nevidíme problém.

Nevidím dôvod prečo by ste ho mali uspať, ako bolo povedané, pokiaľ sa chce hrať a pýta jesť, tak sa netrápi, je len starý a preto často unavený. Ty by si tiež nechcel/a , aby ťa rodina dala uspať len kvôli starobe.

Keď už sme pri tých filmoch, aj Marley a ja je krásny film

Deria

ja to vidim tak, ze dat utratit psika je ta uplne posledna moznost, ako zabranit velkemu utrpeniu, inac mu nemam pravo siahnut na zivot. pokial sa psik chova tak ako opisujes, urcite nechce zomriet.

xxxy

lost: myslím, že ak máš taký dobrý vzťah so svojím psom, ako ja, tak by umrel za krátky čas po Tebe. :/

Videli ste film Biely Bim, čierne ucho?, resp. čítali?

tam je krásne zobrazený vzťah pána a jeho psíka. Neviem dočítať knižku, lebo viem, ako sa skončí :/

slnecnica

Lost, posledné dni sa môj psík nepostavil vôbec, ani nežral, ani nepil, ani nič nevylučoval. Ošedivel,len spal, ťažko sa mu dýchalo, presne ako keď umiera starý človek. V jeho posledný deň som ráno s plačom volala veterinárovi, kým prišiel, psík odišiel sám. Ešte predtým však sám prešiel na jeho najobľúbenejšie miesto, pri schodoch, kde ma vždy čakával:-)
Sám budeš cítiť kedy je "ten" čas

lost

No teda... to musi byt pekelne narocne najst ten "spravny cas" resp kde je hranica kedy je to uz vhodne?

Napr - nevie jest, nevie sa postavit. Ono to nepride zo dna na den, ale postupne sa to pomaly zhorsuje.. Cize najskor je tazke sa postavit, potom sa ale postavi, neskor je tazke sa postavit, ale este je to sprevadzane bolestou, ale postavi sa, je to este OK ? Co ak sa postavi len na pol minuty?

Tiez ma toto caka teda..

xxxy

Ďakujem Ti veľmi pekne za Tvoje slová. To isté si myslím aj ja. Podľa mňa kým je na tom tak, ako je, tak je to OK. Môj otec však stále trepe, že už ho treba dať uspať, lebo je starý. Našťastie mama stojí na mojej strane a nedala by ho kým je v takomto stave.

TAkže ešte raz ďakujem za podporu :)