Ahojte,
mám - ani neviem, či to mám zrovna nazvať problém, určite - dilemu.
Mám otca, ktorý ako živnostník má problémy, má dlhy v poistovni, ktoré neplatil a zablokovali mu prístup k účtu.
Momentálne si zohnal prácu v Rakúsku na stavbe, ktorá má byť ževraj na zmluvu, ale peniaze budú vyplácané na ruku. On sa však obáva, aby mu tie peniaze tam niekto neukradol, poprosil ma teda, či by som nebola ochotná otvoriť si druhý účet(jemu banka neotvorí účet kvôli dlhom), na ktorý by on pravidelne tieto peniaze zasielal. Jedná sa o čiastku vyše 1000€ mesačne. Hlavne ma zaujíma, či nieje možné, aby ho niekto zneužil, aby potom mohol manipulovať s účtom na moje meno, keď bude môj otec mať iba číslo účtu, teda údaj, ktorý potrebuje na vklad peňazí. A ďalej ma zaujíma, či banka alebo daňový úrad nebude prešetrovať každomesačný príjem takejto čiastky na účet na moje meno. Neviem, či je bezpečné takéto niečo podniknúť, keďže kvôli neplateniu alimentov sa súdi a má dlhy, obávam sa, aby ma do toho nezatiahol.
Rada by som mu dôverovala, ale už ma toľkokrát sklamal, že sa obávam, že to proste nedokážem a chcem si teda overiť dostupné informácie.
Ak by ste mi mohli/vedeli pomôcť, budem Vám veľmi vďačná.
Manipulovanie bankového účtu
Ja sa v tom teda nevyznám, ale príjmy budú teda akože Tvoje, takže si zober budúci rok, čiže príde daňové priznanie...!!!???
pekny den aj tebe a napis, ako to prebieha :)
Ok, fakt ti ďakujem za rady, ukľudnila si ma :-)
Pekný deň :-)
urcite sa toho neboj, toto nikto neriesi
Práve Mbank som rozmýšľala ako nad vhodným kandidátom na založenie účtu, tam dám ešte research ohľadom toho.
Ja tiež celkom nerozumiem tej daňovej kontrole, v podstate on vravel niečo v zmysle, že keď budem každý mesiac prijímať čiastku cez 1000€, či nemôže dať banka podnet na preskúmanie daňovému úradu, hlavne keď vklad urobí súkromná osoba, či si nebude overovať, či peňažné prostriedky boli nadobudnuté legálnou cestou, keďže na svoje meno už jeden účet mám, kam mi chodí výplata z mojej práce.
Ja vôbec nie som skúsená, čo sa týka bánk, príp. úradov.
Jedine, čo mi pri týchto informáciách vyhodilo, je, že banka môže skontrolovať klienta v prípade podozrenia prania špinavých peňazí, čo však je pri vkladoch vyšších ako 15000€ prijímaných vo vysokých frekvenciách, čiže to pri mojej čiastke nehrozí.
Jeho účet je zablokovaný, čiže to nehrozí.
v pohode, banka sa fakt cudovat nebude :) potom su tu rozne zahranicne ucty, lebo nad tymi slovenskymi si viem predstavit ze nejaky velki milionari mozu mat nejake to oko statu nad nimi, clovek by sa cudoval, takze napr. mbank, alebo nejaky ucet v zahranici, a 1000 eur je v dnesnej dobe nic, hlavne nedavat na ucet, odkial sa mu stahuju dlhy a s tou danovou kontrolou si to ako myslela? nechapem
Vážne to myslím. Prečo sa nespýtať, keď si nie som istá? Rozhodne nechcem kvôli hlúposti, že som sa nespýtala spadnúť do nejakých zamotaných sračiek.
On sám nadškrtol možnosť kontroly daňového úradu, preto sa pýtam.
OK, ďakujem za uistenie, pomohla si mi, ďakujem za ochotu :-)
vyber moze urobit IBA MAJITEL UCTU, ktorým by si bola ty, tak isto si v banke nastavis, ze do ziadneho minusu ta nepusti
to snad nemyslis vazne :D aj keby ti doslo milion eur banke do toho nic, (len by rada bola) vsak zijes ako tak v slobodnej krajine a je tvoja vec, kto ti co posle, hoci aj darom, nikoho do toho nic