Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zdražovanie, kríza, bieda a hlad

lost

Hmm z tvojich cisiel mi vyslo 363eur :D za to tu ma clovek 1izbak v BA :)) aj s energiami, ale musi setrit velmi :))

hmm dost.. ja za energie necham tak 50eur.. za vodu a kurenie netusim, ale minule som to odhadoval na cca 40+40 asi, resp ono to ide zda sa mi spravcovi, teda okolo 120eur mesacne asi, ale nemalo by to byt viac ako 150 sa mi zda.. teda aspon podla toho co som kecal s majitelom.. tam su aj smeti a vsetky tieto veci, netusim co vsetko :D mozno aj dazdova voda asi :D

cize v tomto zivot stoji, teda minimalne v Trnave ... asi o polovicu menej ako v nemecku :D teda energie,kurenie,poplatky,voda a tie neznizitelne veci..

poistenie auta je u nas veeeelmi lacne :D teda povinne, havarijne su dost drahe (cca 2,5% z hodnoty auta rocne).. napr ale aj to povinne poistenie je podvod, pretoze ten co ma skodu fabia plati napr 60eur ale ten co ma ferrari plati 600eur, lebo ma vyssi vykon, lenze obe auta maju rovnake sanca na znicenie cudzej veci, cize povinne poistenie sa u nas velmi nelogicky pocita, diskriminacne.. ale u havarijnej je to rovnake, no tam to dava apson zmysel/logiku...

Maoam

Lost a to byvam v mensom meste...kebyze som ako 0vecka niekde v Mnichove, tak tam asi platis za maly byt okolo 800e/mes. a viac. V Hamburgu kamoska plati 1300e/mes. Dobre co? A to je v okrajovej casti a minibyt :DDDD.

Maoam

Lost, byvanie je tu drahe, teda najmä tie poplatky okolo toho + energie, to je dost zabijak, no a poistenia su este velmi drahe od auta, cez vsetky ostatne poistenia, ktore si clovek plati no a dane tiez, ale tak to je zasa taka rozlahla tema :DDD

Maoam

Lost to by som ti musela pozriet, ale teraz nemam nablizku podklady, kazdopadne ja davam za el. energiu v 60m2 byte 90e/mes. a to sme velmi setrni + za vodu 50e/mes., no a ostatne poplatky (Nebenkosten), od smeti cez vsetky tieto veci, tak to je este asi okolo 140e/mes. + k tomu musis este pridat kurenie, to je 83e/mes. + cisty najom, ktory ide majitelovi bytu a to je par stovak eur :DD

lost

no benzin je ina kategoria aj tu :D
stoji cez 1.6eur za liter, ale aj tak si musim vyclenit 2x taky cas ako mi gps hovori, lebo viem ze bude tolko aut, ze budu cesty upchate :D
mna serie na cene benzinu nie jeho vyska, ale podiel dani nasej milovanej vlady..
kedze je drahsi ako v AT a prijem priemerneho slovaka tomu neodpoveda a kvalita ciest tak isto.. jedine co sa robi je, ze sa stavaju 8x predrazene dialnice (ako nedavno ta R1 Ficova...)
ale v nemecku by som nemal problem platit 1.6 eur za liter :D aspon maju krasne dialnice a cesty.. a celkovo, viac by mi tam zostalo aj po odpocitani nutnych poloziek na zivot, ako tu. teda aspon si myslim :) zivot na slovensku je pomerne lacny, ale.. platy su mizerne

inac nevies co tam v nemecku stoji kWh elektriny, ci kubik vody?

pre ilustraciu, tusim tu sotji elektrina tak 14centov za kW, aspon teda myslim.. a kubik vody neviem, ale mozno okolo 2-3eur za studenu a 13-15eur za teplu... (ak som si to spravne zapamatal..)
ale ked si vezmem, ze sedine pod morom (mame strasne vela vody a aj tak je draha :D )
a internet.. to je ina kapitola, ak clovek nema stastie na alternativneho operatora, tak telekomu da 20eur za 2mbps :D

lost

no presne tak :)
ja co som si pred mesiacom vymenitl 5 rocny mobil, co ma len historicku hodnotu za novy touchscreen s fyzickou klavesnicou, tak tiez ma to len stve :D a to stal "len" alebo "az" 150eur..
jedine co sa mi na nom paci je, ze tam mam internet... teda ak niekam idem a potrebujem nejake gps alebo vygooglit presnu adresu, tak si to mozem na mapach pozriet.. to bol hlavny dovod vymeny mobilu.. sice toto mozem aj doma a napisat si to na papier, ale sem tam sa internet hodi aj v mobile, tak mozno raz mesacne ak robim viac veci :D
ale aj toto tak casto blbne, ze ma to uz nebavi :D

Maoam

a co sa jedla tyka, nooo, tak si ludia nakupia par vreciek zemiakov, natlacia si kapustu do suda a budu jest kyslu zdravu kapustu celu zimu :DD, ja ked vidim tych tlstych obzerov vsade na kazdom kroku je mi zle, zobaky vypaluje skoro kazdy, aj mlade studetnky chudobne, ktore placu ako nemaju prachy ani na skolu :DDDD (ale na cigy hej aj na party a na alkohol) a to je tu pekne drahe

no nic......same vyplakavanie vsade, pritom zdrava strava je uplne ze najlacnejsia

akurat tie energie su fakt hnusne predrazene, no ale tak co, zasa keby si ludia vzali, na co minaju, keby to sledovali rok, kazdu polozku by boli dost prekvapeni

Lost, tu sa ludia este stale mnohi vyvazaju na autach (cim väcsie tym lepsie) a placu ze je drahy benzin ;DDD ale ani za boha z toho auta nevystupia, hoci by mohli ist aj peso, bicyklom alebo MHD :DD a usetrili by rocne stovky, tisicky EUR.

Maoam

Lost, ja mam dost s obycajnym mobilom za 80e, ktory ma debilny touchscreen a vcera som ho skoro roztrepala o stenu, lebo neznasam ten touchscreen, ja ho idem darovat/predat a idem si kupit stary dobry tlacitkovy za 20eVri a bude klud!

Na sms-ky a telefonovanie bohate postaci, na nic ine ho nepouzivam :DD.

lost

PRESNEE !!!

iPhony :D:D:D

nehcapem kto to moze kupovat, fakt nechapem :D

vedte novy iPhon 5 je u nas vdaka absencii LTE nanic praktivky..

ale nechapem kto da cez 700eur len pre image :) sialene, tiez si myslim ze sa potom ti ludia len falosne stazuju, alebo maju schizu :D