Ahojte, beriem HAK Novynette uz asi treti rok. Mala som velmi nepravidelu a bolestivu menstruaciu a velmi mi to pomohlo. Na zaciatku to bolo ok, ale v poslednej dobe zacinam mat zly pocit a uvazujem nad zmenou znacky HAK. Hlavne kvoli vedlajsim ucinkom. Ziadna chut na sex,casta unava, obcasna nevolnost, spravila sa mi celulitida na stehnach, neviem ci to s tym ma suvis ale predtym som ju vobec nemala. V poslednej dobe mi nadmerne vypadavaju vlasy. Myslite ze zmena antikoncepcie by to vyriesila ?? Rozmyslala som aj nad vysadenim ale priatel je proti.
Neziaduce ucinky HAK
ani len to by som mu nedopriala :D
ak si myslite, ze som sa kvoli tomu s nim ani raz nepohadala, tak ste na omyle. 3 mesiace pred vysadenim ant som s nim chcela snad milion raz rozpravat o tom, ake mame moznosti, pokial nemam ant. Vzdy sa nastaval, ze ma ine starosti a ze sa mu teraz nechce nic ohladom toho riesit. Snazim sa ho pochopit, snazim sa s nim normalne komunikovat, prosto to nejde. On si kondom neda a neda. Pritom ja milujem sex s nim, som velmi aktivna v tomto. Ano, aj mne ant bohovo vyhovovala, skvele mi sadla, ziadne neziaduce ucinky...ale beriem ju 2 roky a chcem mat dlhu pauzu....Takze teraz nebudem mat rok sex...Vraj jemu bude stacit, ak bude peting......uzas
Slecna A - no to sa mi snad sniva. tvoj priatel musi byt velmi empaticky. ze bez gumy ani sex - no ved ho tak nehaj, garantujem, ze coskoro prileze s gumou, rovno economy balenie a po kolenach s prosikom.
najlepšie urobíš ak ju vysadíš a už nikdy nezačneš užívať
ved antikoncepcia sa po nejakych 2 rokoch ma na par mesiacov uplne vysadit nie?
slecna a ty to neriešiš? teba neštve, že on takto všetko odmieta na úkor tvojho zdravia?
Ano, miluje ta z celeho srdca...
Ten tvoj "priateľ" ťa musí veľmi mať rád... z tvojho príspevku priam cítiť, ako mu záleží na tvojom zdraví
mam podobny problem v tom, ze som sa tak isto rozhodla prestat uzivat ant aspon na rok. A to preto, lebo moja znacka sa nesmie dlhodobo uzivat. Priatel tiez nechce o kondome ani pocut. Vraj s nim nic neciti a nemal by z toho absolutne ziaden zazitok. Vraj je to ako ked cmulas cukrik cez obal. Vies, ze pod nim je cosi sladke, ale necitis nic....Takto mi to vysvetlil. A povedal, ze radsej nebude mat dlhodobo sex, ako keby mal pouzit kondom. Ja som sedela pri nete niekolko dni a hladala som alternativu daku. Tie ultra tenke kondomy, citala som vela o vnutoromaternicovom teliesku, o pharmatexte (tak dako sa vola ten krem)....ten moj vsetko odmieta... :(
Nechcem malovat certa na stenu, ale tiez beriem 3 roky Novynette a dnes mi diagnostikovali chronicku pankreatidu. Nikto mi oficialne nepovie, ze je to problem HAK, no lekarka mi odporucila vysadit ju