Ma 23. Stava sa z neho alkoholik. Milujem ho

Príspevok v téme: Ma 23. Stava sa z neho alkoholik. Milujem ho
jankabalokova

Ahojte.
Chodím s nim 5 rokov.Ked sme spolu začali chodiť, tak sme chodievali na diskoteky a s partiou sme toho stále co to popili.Bola sranda, boli sme puberťaci a vyvádzali sme ako každý. Pil veľa, ale nevadilo mi to, pretože som si myslela že ho to prejde , ked dospeje , tak ako to prešlo mna. Ale mýlila som sa.Sme dospelý ľudia. Vadi mi ze na kazdej akcii alebo na navsteve alebo len tak ked ideme do baru bezdovodne sa opije.
Milujem ho, a planujem si s nim buducnosť. Jednoducho nechcem aby pil, pretože vystraja somariny, nevšima si ma a raz na chate pil 5 dní v kuse,ignoroval ma,hned prvý den sa so mnou rozišiel.No dva dni po chate, ked bol triezvy prisiel sa mi ospravedlnit,ze bol opitý.Ze ma chce .Vravela som mu že mi to vadi, ale stale si najde nejaku vyhovorku typu: ved sme na chate, ved kamarat prisiel z Talianska, ved uz som sa dlho neopil, potrebujem sa vyventilovat, ved oslavujeme....
Myslite si, že mu mám dať na výber bud ja alebo alkohol? Alebo ako mám pomoct sebe, nasmu vztahu, jemu??? ...

pan d.

No, aj zazraky sa stavaju, ale nie casto. Moj otec pil tri roky a prestal. Zo dna na den, sam od seba, ani liecenie nepotreboval. Teraz maka jak fretka.
Podla toho, co si napisala, sa mu meni povaha, ked sa opije, ze? Jedno ti poradim. Ked sa opije, tak sa zdvihni a chod od neho prec. Musi vidiet, ze nejako na to reagujes, aby mohol zareagovat po case aj on. Ak budes pri nom ako taka kacka, tak ho to nikdy neprejde.

Aisha5

May super si to napisala. Si vystihla pointu, ktora ukazuje, co je to ucta k zene od chlapa a ako by sa normalny chlap mal chovat vo volnych chvilach k zene. Je jedno, ci je pekny alebo skaredy, rysavy, cierny, maly alebo vysoky, ale ked o seba dba a ucti si svoju zenu, ze ju dokaze niekedy zobrat do kina alebo do divadla, tak to robi z neho toho najuzasnejsieho chlapa. Tento Jankin je ubohy a sebec, lebo kvoli jeho alkoholizmu trpia ludia okolo neho, ktori ho maju radi a jemu je to jedno. Vie o tom, ze im ublizuje, ale kasle na to, podstatne pre neho je, ze sa ozerie a nic ine ho nezaujima. Ak by mu na tebe Janka tak zalezalo, sam by prisiel k tebe a poziadal ta o pomoc, ale nezalezi mu na tebe a nikdy nebude. Nechaj ho teraz, kym mas sancu, lebo potom uz bude neskoro a budes zit na pokraji spolocnosti pri nom a v depresiach a psychickych chorobach cely zivot. Tvoje deti budu nestastne, lebo nebudu mat ani na cukriky a ty nebudes mocy schopna im pomoct. Vies, co to musi byt pre matku, ktora sa prizera na svoje deti ako trpia a je bezmocna nemoze im pomoct? Chces aj ty tak dopadnut? Tvoj priatel je sebec, ale ty nebud! Kasli na svoje pocity zamilovanosti a mysli na svoje buduce deti. Ved predsa nechces, aby ich nejaky alkoholik kazdy den otlkal alebo nedajboze chudatka zneuzival, lebo nikdy nevies, co moze vzist z prepitej hlavy. Zide z oci, zide z mysle. Pamataj, odmilujes sa rychlo ak ho nechas a este budes na seba hrda, ze si mala tolko rozumu a si ho nechala pred tym, ako by sa stala nejaka tragedia.

may

janka,utekaj.nechces predsa zivot stravit v krcmach...povedz mi kolkokrat ste boli spolu v divadle,v kine,v galerii,na ture... a kolko krat v krcme?nehnusi sa ti to ?nehnusi sa ti on ked zaspi na stole?ked vracia?nechcela by si muza co vonia,vezme ta na veceru a zavezie domov?muza ktory je zodpovedny a dokaze sa o teba postarat?

macik

utekaj ...a nikdy si nezacinaj s alkoholikom,moja tetka si tak zacala s chlapom takymto ,tiez to takto zacinalo a nakoniec sa kvoli nemu obesila ..co pil a tyral ju ,a tiez ho milovala ..ruky prec od pijanov ,su priserni

kilili

od alkoholika ruky prec.On bude mat rad len svoju flasu cely zivot a ty budes odsunuta.Stiahne ta so sebou,budes chudera.Bud rada ze si neni zanho vydata.On sa nezmeni.Neverim poznam to.Nikdy si neprizna ze je alkoholik a bude to stale len horsie.Aj ked by sa isiel liecit,vrati sa k flasi,teba postupne nebude potrebovat.Drzim palce aby si sa od neho odputala.

nefinka

utekaj od neho..
ja som s jednym takym kedysi chodila, tiez mal furt "dôvody" prečo sa opil..takisto na akciach, vsetci boli vzdy v lepsej nalade, on spity do nemoty..len tak tak si zachranil vodičak, ked ho chytili za volantom ozrateho..
môžeš mu dať na vyber, ale ver mi, ze zvitazi chlast..
netrap sa a utekaj od neho najdalej ako vies..
a btw..su to styri roky co som sa rozisla s tym ex a on nadalej slope tak ako vtedy

Allenkaaaaaa

a teraz ti napise nieco osoba, ktora alkoholika doma ma (dedko). Babka sa zanho vydala samozrejme vo viere, ze v manzelstve s tym skonci. Neskoncil. Nezazila od neho nic len ponizovanie, sexualne obtazovanie, bitky, utoky ci na verejnosti, ci doma. Ani jeden darcek na Vianoce, ci narodeniny. Roky rokuce sa prenho trapila, posielala ho na liecenie, prosila, ziadala. Ich dcera (moja teta) otca tak nenavidi, ze sa s nim roky nedokaze normalne rozpravat, oni po sebe len kricia. Jej 6 rocna dcera vyrasta v takom prostredi. Denno denne hadky, ublizovanie, krik...ked k nim prides, citis to ZLO, ktore je akoby pritomne vsade okolo nich! Babka premarnila vyse 45 rokov svojho zivota po boku cloveka, ktory pil. A to len preto, ze odmietal liecenie. Preto nebud hlupa....ak odmietne liecenie, ak sa odmietne zmenit, utekaj!!!