ahojte,mam 20 rokov a o mesiac ma caka porod.Chcem sa Vas opytat ,nakolko som este mlada a fyzicky sa citim fajn a cele tehotenstvo mam bezproblemove, ci si mam dat pichnut epiduralku,alebo to zvladnem aj bez nej ? Poprosim vase uprimne nazory.
Dakujem
Epidural - áno či nie?
Moj porod trval dlho dlho predlho,na porodnej sale som bola 12 hodin. Pichli mi epi sice len na hodinu a pol ale nelutujem. Mohla som pisat basnicky o tom aka skvela je tato vecicka, dokonca som chcela zlozit nejaku peknu pesnicku :-) potom sice zacalo peklo a uz mi epi nedali ale aspon som za tu hodku a pol nabrala trosku sily. Ked pojdem druhy krat tak urcite pojdem opat dotoho ;-) ja urcite vrelo doporucujem.
Epidural + injekcia oxytocinu = nabeh na poporodnu depresiu
Ahoj! Ja mám tri detia a ani pri jednom som nemala epidurál, čo mi je ľúto. Pri pr vom pôrode, som epid. neriešila, ani som si to neuvedomovala, ale po zažitých bolestiach som pri 2. pôrode epi chcela. No v našej pôrodnici v LM mi ju nedali, pretože bol víkend a noc, pretože vtedy ju nemal kto pichnúť. Keď som bola tretí krát tehotná, tak hneď od začiatku som bola rozhodnutá o epi. No pôrod prišiel tak rýchlo, že po príchode do nemocnice som porodila do hodiny a to už bolo na epi neskoro. Pri tých bolestiach by som si dala epi.Moje pôrody boli veľmi rýchle cca do 2hodín, ale aj s bolesťami. Takže ani ja to neviem porovnať aké to je s epi. No kamarátky,ktoré si ju dali pichnúť si pochvaľovali, vraj sa to nedá ani porovnať. Tak veľa šťastia.
obidve deti som porodila bez epiduralky. som presvedcena, ze telo matky je fyziologicky usposobene porod zvladnut. preto si myslim, ze pokial zena od bolesti neodpadava, mala by rodit bez epiduralky, ktorej vsetok obsah sa dostane do nervovej sustavy takeho maleho dietatka...
Nasla som jeden clanok:
tehotenstvo.rodinka.sk
Mna by ale zaujimal nazor tej, ktora ma skusenosti s porodom aj s epiduralkou aj bez nej.. Tazko mozme mat adekvatny pohlad a moznost porovnania, ak sa budu vyjadrovat zeny ktore rodili IBA S NOU alebo IBA BEZ NEJ. Ak sa tu najde zena, ktora ma skusenosti s porodom BEZ a s porodom S, nech prosim napise a porovna oba.
Pozri ked sa nevies rozhodnut tak si ju zaplat a sama sa rozhodnes ci. Si ju das. Ja som si ju dala a nakoniec som dobre spravila lebo nastali komplikacie a mala musela ist von cisarskxm rezom, nemuseli ma uspavat, lebo som mala epi. A pozitivum hned som ju mohla pobozkat. Vela stastia pri porode , nech vsetko dobre dopadne a narodi sa ti krasne babatko.
GO fruit, mne skor od teba pride prispevok ako podrazdeny a co sa mi nepaci ako moze matka nazvat dieta deckom... my mame deti neviem co mas ty...
Go fruit nezavid a nerozhorcuj sa. To teraz zena, ktora je nutena rodit cisarskym si nema dat epi, lebo tymto akoby kaslala na svoje dieta? Obmedzena si ty.Tkato tu chodit strasit zeny, ze deti umru, a ze ked sa zena roztrhne, tak je to prirodzene a netreba to ani zosivat, lebo sa to LAHKO A PERFEKTNE HOJI... Panecku, ake blbiny na entu tu pises. Potom sa rozculujes, ze zeny takto na teba reaguju.
ja si radšej porodne videa nepozeram lebo o 6 mes. ma to čaká a okrem ineho pohlad na krv vo mne vyvoláva mdloby :-) radšej nevedieť čo ma čaká