Ahojte, chcem isť na medicinu ale ked si pomyslim na tie všetky slova, pojmy + vysvetlivky ktore mi teraz vôbec nič nehovoria, neviem či sa to dokažem naučiť a hlavne zapamätať, je toho strašne veľa. Ako si všetko pamätate? Všetky lekarske vyrazy + vysvetlenie? ...
Medicina - ako sa dokažete učiť?
Ale aby som presne odpovedal na tvoju otazku: pojmy sa naucis opakovanim. mne sa najlepsie ucilo, ked som mal pojmy spojene s obrazkom, emociou a pod. proste to chce trening. ale je v tom krasny system, ktory funguje. zacnes latincinou, potom ostatnymi predmetmi. po dvoch rokoch zvladas teoriu zdraveho cloveka, po 4 rokoch zaklady ochoreni a posledne dva roky su o klinike, kde sa ucis klinicke predmety. vela veci ta ale skola nenauci a pocka ta to v praxi: rozhovor s pacientom, s rodinnymi prislusnikmi, oznamovanie vaznych diagnoz, liecba ako taka, medicina komplexne az v praxi. takze drzim palce .)
Ahoj. No tak v prvom rade, studium mediciny je o pevnych nervoch. dalej je o stasti. o chuti ucit sa. o uceni sa. o vytvarani si "vztahu" s medicinou. o pacientoch. o cloveku. o ludoch... Nemusis sa bat, pojmov je sice vela, ale naucis sa ich postupne pocas 6 rokov. Nabalujes pojem na pojem, davas si ich do suvisu. a po skonceni studia aj tak nevies vsetko. aj s tym sa musis zmierit... vsetko sa vediet jednoducho nikdy neda. po studiu zacnes pracovat a potom pokracujes vo vzdelavani, mas na to cely zivot. vela zdaru a chuti!
to bolo pre philips..
naucit sa to :) opakovat dookola :) inak to nepojde hlavne ked toho je vela.
SZŠ je stredná zdravotná škola z ktorej vychádzajú laboranti, zdravotní asistenti, maséri a iní či prípadne ľudia, ktorí chodia na nadstavbové štúdium a končia ako diplomované sestry, záchranári, fyzioterapeuti a podobne.
Pod pojmom medicína sa rozumie vysoká škola (lekárska fakulta) na ktorej je možné študovať v obore všeobecné lekárstvo alebo zubné lekárstvo. Neverím, že toto niekomu naozaj musím vysvetľovať, ale ľudia sú všelijakí no nie.
Porovnávať SZŠ s medicínou je ako porovnávať jablká s mrakodrapmi, takže asi tak. Utrieď si v hlave pojmy a tvoje dojmy a až potom sa ozývaj v takýchto témach.
Ale ako si mam všetky tie pojmy zapamätať? Mate nato nejaky system? Že si napr pod každym cudzim slovom pomyslite na niečo ine nejake prirovnanie a tak si to slovo a vyznam lepšie zapamätate?
lenka to sa uci postupne a potom to aj dava zmysel :) ked zvladnes latincinu a anatku, potom nie je ziany problem s tymi cudesnymi skratkami :) ono to pride postupne, naraz sa asi ani neda
Lenže aj SZŠ je medicína. ;-)) Ja som to myslel ako stredná.
philips: zaujímavé že v inej téme tvrdíš, že chodíš na SZŠ ;) A inak ešte sa semester ani prvákom nezačal
Som teraz prvák... Musíš sa učiť, ináč to nezvládneš. Ale neboj, máš aj predmet latinčinu, ktorý ti v tých latinských názvoch pomôže...