Ahojte,
zaujíma sa niekto o feng shui? Zaujímalo by ma, ako sa dá uplatniť do sp. života, ako zariadiť byt, aby mal tú správnu energiu :)
Feng shui
Sejla, ďakujem za rozsiahlu odpoveď :)
Dnes som sa od šéfky dozvedela, že aj ona sa chvíľu venovala FŠ, ked si zariaďovala byt, tak mi dala pár rád, niečo som si prečítala na nete a bola ochotná mi požičať svoje knihy o FŠ :)
Ako píše poradca, dôležité je to vedieť aplikovať aj na konkrétnu osobu, pretože každý potrebujeme niečo iné :O dokonca aj ja a môj priateľ máme odlišné, dokonca protichodné potreby :) Takže vraj je pravidlo, že sa mám prispôsobiť jemu... ale samozrejme, chcem sa tam inšpirovať ako dosiahnuť príjemnú atmosféru v byte a eliminovať zlé energie :) neverím v takéto veci na 100 %, ale taká malá nádej v duši je :)
Priložený blog si určite pozriem, ďakujem :)
Milá Veronika,
čítaj môj blog a veľa sa dozvieš o Feng shui. Nie je to také jednoduché, ako opisujú knihy v našich kníhkupectvách. Oni nevedia, aký je váš osobný živel, aké prostredie potrebujete, aké energie vám lietajú v byte a čo s nimi spraviť. Ako presne zariadiť miestnosti, aby ste boli zdraví, šťastní, aby vám nič nechýbalo.
jankagreg328@blogspot.com
Veronika môžem ťa uistiť, že rýchlejší spôsob k získaniu informácií bude tá kniha:) A nemusíš sa toho držať úplne, stačí, ak sa inšpiruješ. Ono tam je na každý problém nejaké jednoduché riešenie na jeho odstránenie. Nemusíš hneď búrať steny a kupovať nový nábytok, niekedy podľa feng shui stačí niekde položiť nejaký kameň, či sošku.
Čo si pamätám, tak napríklad nevhodné rastliny do bytu sú kaktusy a také so špicatými listami - kaktus ničí a pichá... je teda potrebný v prípade, aby dopichal zlé sily, tam kde sú a tak:)))) Srandy kopec, no. A ešte - jedálenský stôl má byť okrúhly, aby nedelil členov rodiny, ale spájal. Ďalej je tam niečo s obrazmi - na severnej stene by mal byť tušim obraz so slnkom, na južnej s morom, v spálni nemôžu byť žiadne elektrické spotrebiče ako TV, rádio a pod., žiadne zrkadlá - tie prinášajú tretiu osobu do vzťahu; na okne v obývačke má byť kryštáľ, na chodbe soška žaby (tušim žaby); postel by nemala byť pod oknom, ale tam, kde z miesta tvojej hlavy máš dobrý výhľad na dvere, pričom hlava by mala smerovať v spánku na sever. za spáľňou by nemala byť kúpelňa, ale ak je, dá sa to nejako neutralizovať zavesením niečoho na stenu, pozor na lesklé a ostré veci, ktoré smerujú na človeka, a na veľké okná a presklenné steny - uniká cez ne šťastie von z domu .....hehe viac si momentálne nespomeniem. A nemôžem potvrdiť, či to funguje na všetkých.
Toto je ľahší spôsob ako získať rýchlo informácie a hlavne overené :) no uznávam, že je asi lepšie si nájsť čas a pohľadať sama.... len sa bojím, podľa toho čo píšeš, aby to nezačalo obmedzovať môj každodenný život, ak tam nájdem niečo v rozpore, čo som doteraz neriešila a nevšímala si
heh moja mama sa o to zaujíma. Treba navštíviť kníhkupectvo a kúpiť si nejakú knižku o tom... je toho strašne veľa a musím povedať, že veľa z toho sú dosť užitočné rady!
Ja som raz spala v miestnosti oproti zrkadlu a mala som divné sny, stále som sa budila a vždy som otvorila oči s tým, že sa sama na seba pozerám, nepríjemné!
Alebo som nikdy nechcela sedieť pri rohu stola, alebo vždy spávam s hlavou smerujúcou na sever
neskôr som zistila, že o tomto všetkom hovorí feng shui