Naši mi nedovolia uňho spať.

Príspevok v téme: Naši mi nedovolia uňho spať.
seredka

Chodíme spolu už 3 roky, obaja máme nad 20 rokov, a ja mám rodičov zo "starej školy.."
Naši majú už vyše 60 rokov, a mám niekedy pocit, že sú z 15. storočia.Bývame vo veľkom meste, ale oni sú vždy zatvorení doma. Sú strašne konzervatívni, do osemnástky som musela byť stále do desiatej doma, teraz ak niekedy prídem neskôr ako o polnoci, tak už mi robia výčitky ,kde som bola tak dlho. Neni som už malé dieťa!
Mama povedala, že je vyslovene proti tomu, aby som uňho spala. (Chceme ísť na diskotéku v jeho meste) ... a teraz on zas nebude môcť vypiť ani pivo, lebo ma zas bude treba odviezť (ako vždy už tretí rok) domov spať.
Som zúfalá, že to nikdy neprestane, že pomôže len ak sa vysťahujem. Chodím ešte na výšku, takže na vlastný byt ešte nemám peniaze.
No nechcem si pokaziť vzťahy s rodičmi.
Rozprávať s našimi som sa pokúšala, avšak bezvýsledne. :o(

Veronika_27

Mala by si premýšľať nad osamostatnením, nájsť si prácu, na začiatok si nájsť nejaký nájom, jednoizbový byt... ak je váš vzťah vážny, tak sa dohodni s frajerom a zoberte si nejaký byt na polovicu, bude to ľahšie a aspoň zistíte, či váš vzťah má význam, lebo ked dvaja začnú spolu bývať, začne to byť už o niečom inom :))

Aprílka

Mne rodičia nič také v puberte nezakazovali, chodila som z disco kedy som chcela, chodila som von s kamarátmi bez obmedzenia a nezostala som ani tehotná. U žiadneho s frajerov som nespala nieže by mi to zakazovali ale jednoducho som nechcela ja sama. Teraz mám priateľa a sme spolu dva a pol roka a on je prvy u koho som začala spávať a dúfam, že aj posledný :)
Ja som si dávala od týchto prespávačiek u frajerov trošku odstup...nechcela som byť ako moje kamarátky čo prespávali u každého jedného...a teraz po čase si hovorím, že dobre som robila, že som u žiadneho nespala :)

Carie

Moji rodicia sa tiez strasne bali v puberte aby som neotehotnela, teda hlavne mama, mala som same zakazy. Doteraz mi je luto, ze som si ten vek poriadne neuzila, nemohla som chodit na diskoteky ako kamaratky, vyhrady mali aj k mojmu priatelovi, aj toho mi zakazovali. Ja som ale mame stale hovorila, ze nie som predsa tak sprosta, aby som ostala tehotna. V dnesnej dobe antikoncepcie to uz predsa nie je ziaden problem naplanovat si deti kedy sa na ne citis a predsa nemusis kvoli tomu drzat dovtedy celibat. Ale rodicom to asi nevysvetlis. Moje vlastne deti urcite v puberte nebudem drzat tak na kratko ako nasi drzali mna.

Magy

seredka - zrejme bezvychodiskova situacia. oni nie su "ako". ale naozaj zo starej skoly. ich byt je ich dom kde platia ich pravidla. prisposob sa, alebo odid a zariad si vlastny byt/domov s vlastnymi pravidlami.

ozaj, len tak na okraj, myslis ze si uz dost dospela na to, aby si mala vlastne deti? si schopna sa o ne postarat, dat im domov, zazemie, financne zabezpecit celu rodinu??
ja to opakujem neustale, to ze si plnoleta neznamena automaticky, ze si aj dospela.
a tvoji rodicia to zrejme vnimaju rovnako.

Carie

No ja tych rodicov tiez moc nechapem. Ako tiez som mala prisnejsich rodicov, hlavne mamu, ale po dvadsiatke sa to tak uz zvolnilo. Rozhodne mi nepride normalne, ze ti zakazuju u neho prespat v tomto veku. Asi fakt pomoze len to osamostatnenie. Nemusis hned kupovat vlastny byt, ale ked si zoberiete aspon izbu do podnajmu v napr. 4-izbovom byte s priatelmi, ze to az tak draho nevyde, to by sa snad dalo.

orol

Chodíš na výšku... rodičia určite chcú, aby si ju aj úspešne skončila... zrejme majú oprávnené obavy ( aby si neotehotnela ) teraz počas štúdií... zrejme by si vyčítali, že sú pôvodcom „všetkého“, keďže Ti dovolili uňho prespať. Čiže cháp aj ich. Rieš to zatiaľ tak, že poslúchni rodičov a „šmykni“ si radšej inde – na vlastnú zodpovednosť, keď už teda chceš :-o))

Dadula56

Tak sa obaja vystahujte, neviem, ako je na tom tvoj priatel, ani kde byvate, ale myslim, ze na podnajom, ak by ste obaja zabezpecili nejaky ten prijem (brigada popri VS) by vam mohlo vyjst.
Ak cakas radu ako na rodicov, tak taka neexistuje, oni sa nezmenia, v to nemozes dufat, cize bud sa odstahujes alebo budes zit podla nich az do momentu, ked sa odstahujes.