ahojte,mam taky problem.trasu sa mi ruky.nie tak ze by som neveleda daco drzat ale proste sa tak pomenej trasu ked som napriklad nervozna alebo sa na dco sustredim.ma taky problem niekto?vie niekto jak to odstranit?
trasenie ruk
A uz ani nemam hypoglykemiu a tiez mi zmizla astma, ktoru som mala dlhe roky. Pan boh zaplat, ze som zdrava.
Ako to tu citam, je nas tu vela s traslavymi rukami. Zaujala ma jedna pripomienka, ze ktosi ma problemy s chrbticou a trasu sa mu ruky. Ja som mala problemy s traslavymi rukami, najprv mi zistili hypoglykemiu, znizeny cukor v krvi a nakoniec to bolo od chrbtice. Dala som si ju do poriadku a od vtedy som uz aj zabudla, ze som mala traslave ruky. Nestalo sa tak za rok ani dva, kym sa prislo na to, z coho to trasenie ruk bolo. Teraz to viem na isto, odkedy mam chrbticu v poriadku, netrasu sa mi ruky.
Môjmu otcovi sa asi pol roka trasie podvedome pravá ruka. Ak sa na ňu sústredí, alebo niečo drží v ruke alebo robí tak vtedy nie. Je to len v kľude, ak ju má voľne položenú, alebo aj voľne vo vrecku. Nevie o tom, neuvedomuje si to vtedy.Prestane sa mu striasť, až keď sa na to sústredí po našom upozornení. Veľmi ho to trápi.Poradte prosím.
lipofuscin sa tiez nazyva beta amyloidy
fileta tak tot a presne chapem to som taka ista aj ja:(aj ekd odpovedam alebo co to no...hrozne:(a uz mi wadi ekd stale mi hovoria ze preco tak stresujem ze sa trasiem altak:(
ahojte, strasne sa mi trasu ruky a uz ma to trapi stale viac a viac, lebo sa to stale zhorsuje, neviem uz co mam robit, ked mam vystupit pred triedou a nieco precitat z papiera tak je to hrozne, to uz nehovorim o tom ze ked si idem s niekym pripit a mam pohar v ruke....., pomoze mi niekto??? som strasna tremistka.....
Dodatocne citam po sebe blbosti, mienil som nie Alzheimerovu chorobu a B-12 ale Parkinsonovu=traslavku ludove.
Alzheimerova choroba su nanosy lipofuscinu v mozgu(tukovita latka) ktora odizoluje od seba neurony a tym prerusi nervove signaly.
Parkinsonova choroba je len porucha neurotransmiterov a hormonov, hlavne dopaminu a da sa zlepsit dodanim napr L-dopy alebo casto aj len vitaminu B-12, ktoreho nedostatok sa prejavuje tiez ako traslavka.
Mne sa trasú ruky dosť dlho ,niekoľko rokov.V normálnej psych.pohode mierne,ale keď som nervózna,nekoordinovane.U mňa je to o to horšie ,že prac.v zdravotníctve ako sestra.A keď nepichnem na 1x žilu,je ten tras veľmi veľký,že si to všimne aj pacient a je to veľmi nepríjemné.A mám pocit,že čím ďalej je to horšie.Začala som užívať Magnézium 3x2,ale nevidím dáky efekt.Myslím,že u mňa je to skôr psychické,som strašný trémista,bojím sa zlyhania a práve tým,že sa ho tak bojím,si ho privolám.Poraďte mi,prosím.U psychológa som ešte nebola,nemám odvahu.