Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

,,ZRušil som si VŠ koli AP

Príspevok v téme: ,,ZRušil som si VŠ koli AP
TomášNumera

cawte ! našiel som podobnu temu ale je kus o inom... takže ak sa nenahnevate:-)

Bol som evidovaný na upsvar a teraz od septembra mám monžnosť AP- (absolvenstkej praxe) na polroka!!!!

Mal som nastupiť na VS-bol som už aj prijatý----

ale ja som zobral prax..a na vs nejdem...Vyčitam si to..bojim sa že za rok sa toho vela pomeni..mmožno si najdem aj robotu...a nepojdem do školy..

už som po škole 2 až 3 roky doma.. mame financne tazkosti..preto som si vybral tu prax..že si aspon odlozim keš..ak by som sa o rok rozhodol že idem..budem mat aspon dačo odlozene ..a teraz nemam vobec nič odlozene..je to denne študium..ale nemame peniaze..aj skripta a bus stoja,oblecenie vkuse mam to iste ešte zo strednej..... s fotrom sa nebavime(nebyva s nami)..a mama to neutiahne..mam ešte bratov na ZS...

čo si o tom myslite?? urobil som chybu že?? ach jajjjj..:-(((

diki

sad2

ta technika znie ovela lepsie, a v com si myslis,ze to bude drahsie?
a IT odbor tiez znie fajn v sucasnoti,
ale podla mna treba sklbit 2 faktory, 1. osobny zaujem o studium urciteho odboru a 2. zaujem u zamestnavatelov o dany odbor

a ten prieskum skus pozriet napr. tento: www.prieskumplatov.wbl.sk

a kedze tento rok uz do skoly asi nepojdes, tak na tvojom mieste miesto tej absolvenstskej praxe (tiez zalezi ci sa jedna o realnu prax, alebo len nejake varenie kavy) by som siel do zahranicia, tam by si zarobil za 1 mesiac tolko kolko si schopny si odlozit z tej praxe za polroka, a jasne so znalostou jazyka..

TomášNumera

hodis mi este link, na to, ako si pozriem tie platy..cez co tam mam ist?? chce to po mne e-mail

www.platy.sk

ak myslíš toto...

TomášNumera

čo mi teda radis?? mas ako vidim info priamo z ruky..
rozmýslal som ešte toto, ale to bude ešte viacej finančne náročne..

www.tuzvo.sk

Mne bolo povedane ako je aj v tej teme čo tu je..tiež nejakých 600eur vraj...

sad2

no najprv si pozri profesiu.sk alebo nejaky iny pracovny portal a skus spocitat kolko ponuk je na poziciu vychovavatela..
akurat som pozeral prieskum platov, kde v HRUBOM mzda zacinajuceho vychovavatela je 450 eur,tiez velmi vela ludi sa stazuje,ze najst pracu na plny uväzok pre vychovavatela je velmi velmi tazke.. ved dnes skoly nemaju platy ani len pre ucitelov a nieto est epre vyhcovavatelov,
som z ucitelskej rodiny, a po rodinnych skusenostiach by som o akukolvek ci uz ucitelsku/neucitelsku pedagogiku v zivote ani nezakopol..

TomášNumera

tuto akorat citam daku temu ze vychovavatelky- plat a napln prace a tam pise dakto že 600eur je v hrubom a tak to je naozaj rozdiel oproti minimalnej mzde..to musim suhlasit..

tak to sa oplati nie??
a aj to , že deti-a tym aj teda skoly a intraky..ucitelov a vychovovavatelov bude vzdy treba..

sad2

prerusenie studia znamena,ze 1 cely rok mas volno od skoly a nasledujuci rok zacinas tam, kde si skolu prerusil a stale sa to pocita v ramci standardnej dlzky studia)
ale kedze ty by si mal byt prvak, tak neviem ci o prerusenie studia by si mohol az po prvom semestri, alebo po prvom roku..

no a investovat v dnesnej dobe do tohto tvojho odboru je podla mna "samovrazda"
5 rokov zabit tym,aby si mohol potom za minimalnu mzdu robit vychovavatela neznie moc dobre..

TomášNumera

sad2 - nesmejte sa mi, asi sa s tým roztrhlo nejako vrece, ale pdg UMB. ako pedagogika neucitelska ako vychovavatel...alebo v centre volneho casu..

no nasetrim, mam plan, ze zo 185 si nechám aspon 100eur každý mesaic a za 5 mesiacov mám 500eur odložených.

TomášNumera

a co to pre mna bude znamenat to prerusenie?? aky je v tom rozdiel - prerusit..a vobec nejst ani na zapis??

sad2

o aku vysku a o aky odbor sa jedna?
a v akom odbore je absolventska prax?
myslim si,ze z absolventskej praxe si teda moc toho nenasetris, ale do zivotopisu sa ti to urcite zide, a vysku mozes kludne zacat aj o rok, resp. mohol si si ju aj prerusit na jeden rok..

jups

ale nie...ked nemas na vysku tak to neries. ono ta vyska nie je vsetko, prijaty mozes byt aj inokedy ale z coho budes zit? to su dolezite veci. ak mas moznost zarobit si, tak si zarob. inak mozno by sa dalo studium prerusit uz takto od zaciatku.