Mam 29 a netuzi po dietati...som divna?

Príspevok v téme: Mam 29 a netuzi po dietati...som divna?
ariame

Ahoj,

mam 29 a vobec v sebe nemam take tie matrske sklony a tuzby po dietati. Vacsina byvalich spoluziacok zo strednej ma uz deti a rodinu. Ja nemam ani priatela uz 4 roky. Som asi trocha divna. Obcas je mi smutno ze som sama, no aj som si zvykla.

No aj keby som niekoho mala, neviem ci by som chcela dieta. vobec ma to nelaka, mam kopec inych planov...milujem cestovanie, chcem vela cestovat, mam svoje pracovne plany, veci co chcem vyskusat...no zalozenie rodiny a dieta v tom niesu. Som zvyknuta robit len to co moje telo a ja naozaj chcem, a kedze ma dieta vobec nelaka, tak sa do toho urcite nehodlam nutit.

No je to normalne ze v mojom veku netuzim po dietati, ked vacsina bab z mojho okolia nadsene dava na facebook fotky svojich ratolesti.

co si o tom myslite?

Aja02

Ja nevidím na jej názore nič provokačné. Vy si tu tiež vyjadrujete svoje názory, a to, že s vami nezdieľa váš názor ešte neznamená, že provokuje.
Keď niekto netúži po dieťati, tak na tom nič divné nevidím. Vždy je lepšie nemať dieťa ako ho mať a nestarať sa oň.
Jediné, čo nemám rada je to, keď sa tu niekto začne oháňať tým, že dieťaťom sa končí normálny život, nemôžeš cestovať, musíš sedieť doma a pod. žvásty.

Dede2222

Niekto tu predpovedal hádky..už je tu aj jeden provokačný názor..:) Deniki, čo je na tom sebecké? to, že mi deti znechutila suseda, ktorá rodí každý rok ako jabloň, napriek tomu, že evidentne svoje deti nezvláda? to, že si chceme užiť život v pravom zmysle slova a to ver, že sa nedá, ak už máš dieťa, pretože v hocijakom veku bude, vždy budeš mať ako pravá matka, myseľ pri dieťati..a to máš skade, že po 30 rokoch je žena stará...v mojom blízkom okolí priateliek, kolegýň nie je žiadna prvorodička, ktorá má pod 30..všetko 32, 33, 34 a nevedia si vynachváliť ten pocit, že na dieťa dozreli, zaobstarali mu skvelé podmienky pre život...takže nie všetky sa riadime, že sa dáme nabúchať a potom hold staraj sa o nás niekto..neukazujem na nikoho, ale skúsenosť, ktoré mám, naznačujú jednoznačne na to..ak baba otehotnie, zväčša nemá nič, len chlapa, ktorý ju drží nad vodou..no ale príliš som sa rozpísala..:) takže neber to osobne, ale vážne sú aj také, ktoré nie zo sebeckosti, ale práve zo zodpovednosti si dieťa nechávajú na neskôr...

lulu22

moja dobrá kamarátka má 28rokov a chodila 6rokov s jedným, hovorila zaryto..ona a dieťa? NIKDY! a už vôbec nie svadba..keď sa rozišli, našla veľkú lásku, s ktorým si toto všetko vedela predstaviť..a ako sa hovorí, možno záleží aj od partnera, možno on ťa zmení..a možno nie.
ďalší prípad, čo poznám..40ročná a 35ročný muž. spolu sú už 10rokov a nazačiatku vzťahu sa dohodli, že nechcú deti, ani jeden po nich netúžil..ale teraz on by veľmi chcel a je z toho zmätený, lebo ona stále deti nechce a v jej veku je to tiež rizikové..a chudák sa teraz trápi, lebo ju miluje a pritom chce dieťa.
ja som tiež pred rokom mala taký názor..deti?? nieeeeeeeee, neblááznite : ) ale až keď som stretla toho, pri ktorom sa mi to všetko "prebudilo"..si to viem aj predstaviť : )
ale zase neodsudzujem ženy, ktoré dieťa nechcú a chcú žiť svoj život podľa seba a nie podľa toho "ako sa to patrí"!

deniki

Ste totálne sebecké, keď myslíte len na seba. Ale však vy potom zaplačete, keď po tridsiatke budete už staré a biologické hodinky vám dotikajú....dokonca života samé, zmysel života nikde....

Ja žijem pre svoje dieťa, a mám 23.

čerešňa

Je veľmi rozumné že si žena v súčasnosti môže vybrať či chce dieťa, lebo nie. Kedysi to tak nebolo a potom vyrastali depresívne deti pri depresívnych matkách. Mám 2 deti, ktoré som veľmi chcela a bez nich by to bola nuda, aj keď mám prácu ktorá ma baví, okolo seba ľudí s ktorými si rozumiem, ale nič z toho nenahradí vlastné dieťa, ktoré sa mení, rastie, často aj lezie na nervy :o), ale o tom je život, o pohybe, o zmene ... . No uznávam že ženy, ktoré to tak necítia, by ich nemali mať a urobia oveľa lepšie keď sa budú venovať len svojej práci, prípadne manželovi. Riešením je aj domáce zvieratko.

beskyd

nie, nie si divna, clovek sa za kazdu cenu nemusi spravat ako ovca, ale naopak, moze si urcovat vlastne priority, hoci ta ludska spolocnost presviedca a bude presviedcat o opaku dovtedy, kym budu ludia ludmi.

vebe

Niekto tu predpovedal hadky, ale nestalo sa. Nech si kazdy robi ako chce a ako citi. Ak mam povedat za seba, nerozumiem zenam, co v istom obdobi necitia tuzbu po detoch, ale neriesim to. To ze to niekto citi inak je proste fakt a nema zmysel sa hadat. Deti mam, chcela som ich a neviem si predstavit, ako by som niektore veci a problematicke obdobia zvladala, keby neboli. Oni davaju mnohym veciam v mojom zivote zmysel. No, ale kolko ludi tolko nazorov a pocitov.

zuzi74

Vacsina z vas ste este naozaj mlade...povedat v 23-24 rokoch, ze netuzite po dietati nie je nic nezvycajne a pisat o absencii materskeho pudu je v tomto veku zbytocne...u vacsiny sa to prihlasi neskor a vyberom partnera, ktory bude tuzit po dietati sa mozno tak ci tak date ovplyvnit.

Mozno aj ty ariame ked si najdes raz partnera, tak to po case budes vidiet inymi ocami, ale kazdopadne si divna nie je. Podstatne je do nicoho sa nenutit.

Lulu2011

xxy - hehe ja som matka, ale tiez nechapem tie statusy na fb, kde kazdy týžden sa oznamuje, ze vysiel dalsi zub :D koho to zaujima

Lulu2011

je to tvoja vec, poznam viac starsich zien ako ty po 30 co tvrdia to iste, ja si myslim, ze tieto veci zeny trknu neskor, ked sa uz nebude dat...a mozno v tvojom pripade ani nie, rob ako citis a kedze ani nemas s kym tak ta ani nikto do toho tlacit nebude :))) ved nemusia mat vsetci deti