Cawte. chcel by som sa spytat ci moze urcity druh sportu spomalit alebo dokonca zastavit rast. ja hravam tenis a kazdy den chodim vonku behavat a zda sa mi ze tieto aktivity mi akosi skodia co sa tyka rastu. cital som ze tenis nie je velmi dobry na chrbticu lebo sa tocite z boka na bok a to ju moze pokrivit a pri behani sa zase stahuju svaly co tiez nie je dobre. Je to pravda ? a ak ano tak ako mam este vyrast nejaky ten cm ? za vsetky odpovede diki.
Moze sport zastavit rast ?
ÁNO, môže! Osobne poznám viacero mladých ľudí, ktorí po skončení športovania začali opäť rásť.
pochybujem, bicyklujem roky, vystriedala som ich niekoľko, teraz mam odtialto www.cyklospeciality.sk a rast mi to nezastavilo
to viem do posilky ani nechodim lebo chcem este vyrast ale vyrastiem este vobec ? lebo dzanaFx napisala ze behanie by mi mohlo zastavit rast ak by som bol mlady a behal po tvrdom povrchu a ja to presne robim. Mam 15 a beham po ceste okolo nasho sidliska. :(
Viem to preto lebo posilňujem.. ale mám už na to vek aj tak by som už viac nevyrástol.. ale viem, že sa neodporúča chodiť do posilky skôr ako v 18ke kvôli rastu..
Môže ale podľa mna to je najmä posilňovanie..