Dlhoročný problém s črevami

Príspevok v téme: Dlhoročný problém s črevami
Disper

Ahojte, už niekoľko rokov ma trápia problémy s črevami, nepravidelná stolica, kŕče, hnačky, všetko dokopy. Neviete, čo by mi pomohlo? Veľmi ma to obmedzuje, bojím sa aj odísť z bytu, keďže tie kŕče na mňa môžu prísť hocikedy, hocikde. Najhoršie je to asi v škole/autobuse :( Chcem zmeniť celú moju životosprávu, začat chodiť spávať o 21:00 - 22:00, pravidelne a málo jesť, veľa zeleniny, ovocia a viac sa hýbať, lebo celé dni len sedím. Bol by som veľmi vďačný za každú radu, mimochodom, mám 17 rokov

Pomozemrad

Čo sa týka poruchy čiev odporúčam len jednu vec probiotika menom COLOSTRUM...ak by mál niekto záujem viem vám s tým pomôcť...ozvite sa

Jessi_1111

A 5-6krát do dňa jesť, malé dávky. Ja nejem 6, ale 5 krát denne. Mne stačia raňajky, desiata, obed, olovrant a večera. Druhú večeru už nepraktizujem u seba. Občas jogurt, tvaroh, čerstvý syr alebo mrkva. Inak nič. Aj to nie vždy, len keď mám po večeri ešte hlad, CCA - 2x do roka. :).

Jessi_1111

Takže ahoj. Takže recept na zdravý životný štýl? 2-5 krát do dňa ovocie, 3-5 krát do dňa zeleninu, šport hodinu denne, spávať aspoň 8 hodín denne, pitný režim 3L vody a pozitívna myseľ! Ja som si vsugerovala slepé črevo, a nič to nebolo. :-))

arman

Parazity ti na 99% nezistia.
Je to tak nastavene, aby to tak bolo.

Jeffito, na zaklade coho si vyslovil pochybnost?

parazitik

nie, nezistili. mam za sebou plno vysetreni a nezistili nic. zo 2 roky mam problemy a posledny polrok pomaly po kazdom jedle som vracala.a po liekoch ma parazity opustaju, takze predsa len tam boli. a takych pripadov je plno, nastuduj si napr. daco od H. Blahovej. dnes sa naozaj neoplati skalopevne verit lekarskym vysledkom, lebo diagnostika urcitych veci je velmi velmi slaba

Disper

Keby mám parazity, tak by mi to ale v nemocnici snáď zistili nie? Kontrolovali mi aj stolicu, aj moč a všetko bolo O.K.

RNG

Mikrovlakniny su napr inulin, psylium, arabinogalaktany, pektiny, glucomanan atd.
Treba ich brat roznych aspon 15 gramov denne.
Probiotika potrebuju tiez pestru stavu, podobne ako my, tj jedna mikrovlaknina nestaci.
Inulin a psylium dostanes kvalitne a lacne aj na Slovensku, napr z firmy vemica
vemica.eu, pektiny mas v jablkach a hruskach no a ine je zatial este len z dovozu.