Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Komplikácie zo zápalu okostnice - rakovina

Príspevok v téme: Komplikácie zo zápalu okostnice - rakovina
Sejla

Dobre skrátim to: mám rozsiahlejší zápal okostnice, začalo to minulý piatok v noci, kedže môj zubár cez víkendy nepracuje, pretrpela som si celý víkend a išla k nemu v pondelok. Najskôr mi vyvŕtal jednu stoličku a hneď dal vložku, v tú noc ma to začalo bolieť ešte viac, tak na druhý deň mi vyvŕtal aj vedľajšiu stoličku, nechal mi otvorené obidva zuby, nech mi odtial 3 dni vyteká hnis a predpísal antibiotiká. V piatok, tj včera mi už do nich dal dezinfekčné vložky, keďže ma to už nebolelo. Avšak znova začalo bolieť akonáhle som prišla domov, bolelo to nenormálne, odvtedy beriem spolu s antibiotikami aj tabletky proti bolesti KAŽDÝCH 6 hodín, aj v noci, proste bez nich je to ukrutná bolesť. Zubár by mi to mal zaplombovať koncom tohto mesiaca, dovtedy jeho návšteva vraj nie je nutná.
Môj strýko z maminej strany umrel na rakovinu, strýko z otcovej strany umrel na rakovinu, ktorú dostal PRESNE TAKTO - z bolesti zuba. Rakovinu mal aj dedko - v pokročilom veku. Ja nie som zrovna nefajčiar - teda... som fajčiarka, stravujem sa zdravo, aj sem tam športujem, jem veľa brokolice, ale aj napriek tomu mám veeľmi oslabenú imunitu, mala som ju vždy, ale posledný rok, vďaka mojim depresiám, ešte viac. Tento rok som mala zápal pľúc, dva krát vírusovú chrípku a teraz táto hlúpa kosť. Čo si myslíte, ako mám postupovať, čo najviac môžem spraviť pre svoje zdravie teraz? Prosím nestrašte ma moc, lebo už som dosť nahnevaná a ešte viac sa nahnevám! Ďakujem za ochotné príspevky!

Sejla

llek ďakujem za info, čo sa týka strýka - no tak nejak to bolo, len sa to v rodine tak hovorí - rakovina zo zuba. Nieže by ma tieto informácie moc upokojili, naopak, začínam sa báť, že už tú rakovinu mám nejaký ten čas a dopadnem presne ako strýko. Mala by som sa dať otestovať? Koľko by také testy stáli na Slovensku, keď tu nemám poistenie? Žijem v zahraničí a tu som len cez leto.

llek

Rakovinu clovek nedostane, je to proces ktory sa v tele vyvinie. Neviem co mal presne tvoj stryko, ale myslim si, ze to bolo tak, ze mal bolesti zuba, vyzeralo to ako zapal, osetrovalo sa to ako zapal, ale v skutocnosti to bol nador. Tak to totizto niekedy byva. Z bolesti zuba clovek proste rakovinu nedostane, ta bolest je priznakom uz pritomneho nejakeho procesu. A teraz k tvojmu problemu - ak ide o zapal ochostnice, tak by to malo po prelieceni atibiotikami postupne prejst, pokial tam nie je nejaka bakteria, ktora by bola na dane antibiotika rezistentna. Zapaly okostnice mozu byt niekedy vlekle zalezitosti. Ak by bolesti ci tvorba hnisu ci vobec cely zapal stale pretrvaval, je na mieste ziadat sa na vyssie stomatochirurgicke pracovisko (neviem odkial pochadzas) a tiez by bolo na mieste zobrazovacie vysetrenie-RTG alebo CT ci MRI na danu lokalitu, to podusi ten co problem riesi.