Nadmerne ochlpenie po celom tele

Príspevok v téme: Nadmerne ochlpenie po celom tele
zuzanka555

Caute... Mam problemy s ochlpenim,,mam nadmerne ochlpenie nad hornou perou,na bruchu,a v oblasti bikin....s chlpkami nad hornou perou uz asi nenarobim nic... Asi 2mesiace si holim cele nohy az po zadok :(( chcela by som si kupit epilator, lebo ziletkami to neje to najlepsie..na vosky peniaze nemam a nie to vobec na laser....chcem vediet vas nazor ako by epilator znasala moja pokozka a ake by boli chlpky ked budu vyrastat ked mam asi citlivu pokozku lebo po ziletke mi to vzdy scervenie...ked si trham obocie tak uz o 2dni mam drsne,hrube,male chlpky..Ja totiz rychlo zarastam a nechcem si kupovat zbytocne ten epilator....dakujem

zuzanka555

a čo ďalej? aj ked pôjdem na tu endokrinologiu a zistia mi tam že mám niečo so stitnou zlazou tak čo mozu nejako tabletkami zastaviť rast alebo ako?

DzanaFX

zuzanka presne to som Ti chcela napísať, určite máš hormonálnu nerovnováhu, mala by si zájsť ku gynekologičke, príp. endokrinologičke...

peppy

Mam rovnaky problem ako ty. Tiez trpim nadmernym ochlpenim. Akurat vcera som bola u gynekologicky lebo mi prisli vysledky, a mam hormony dost rozhadzane. Poslala ma ku endokrnologicke.

Ak mas citlivu pokozku na tvojom mieste by som si to s epilatorom dost dobre rozmyslela. Mne po nom strasne zacali zarastat chlpy. Ale to nebolo len zopar chlpkov. Na nohach(lytkach) mi komplet vsetky zarastali. Teraz ho pouzivam iba na stehna, tam mi nezarastaju. Zvysok si holim aj ked sa mi to zapaluje, a zostavaju mi cierne bodky:( nevyzera to moc pekne ale uz neviem co mam robit.

zuzanka555

pasi
si v 15 tich ked to už bolo dosť vidieť tak som bola pri gynekológovi lebo som mala problémy s menstruaciou a robili mi tie testy...a praveže som mala az veľa estrogenu....a testosteron bol v normale

PaSi

Moze ist aj o hormonalnu poruchu [napr. zvysena hladina testosteronu, resp. znizena hladina estrogenu]. Skuste si nechat urobit hormonalny profil u svojho gynekologa :o)