Sčernenie strieborných prsteňov na ruke

danielinka

Ahoj Peťka, ja mám rovnaký problém, tiež nosím striebro niekoľko rokov a teraz sa mi stalo, že mi sčerneli, a nielen prstene, ale aj naušnice a retiazky....neviem čo mám robiť. Ak mi vie niekto poradiť, pomôcť budem rada...

karina

Pred par dnami sme sa boli kupat v kupeloch nie som si ista ale myslim, ze boli jodove. Strieborne prstene a retiazka mi scerneli ale nepodarilo sa mi ich vycistit. Skusala so ich cistit zubnou pastou ale ani to nepomohlo.

RNG

Na cistenie striebra treba dat do polievkoveho taniera alebo plastikovej nadoby kus alobalu, naliat na to vodu a pridat lyzicu sody bikarbony. Ocernene striebro vlozit na par hodin do nadoby tak aby sa dotykalo folie.

agina

Joly vola sa to alergia...na tvojom mieste by som striebro na krku nenosila. Takisto to moze zapricinit aj agresivny pot.Kto ho ma, striebro mu zcernie aj behom jedneho dna.

agina

Striebro casom zoxiduje, to je uplne normalne. Kup si v drogerii predavaju tekutinu na cistenie striebra, stoji to cca 20,- cez noc to nechas v tomto roztoku namocene a rano to mas ako neve.

joly

Prosím o odpoveď, radu, prečo mi mová strieborná reťaz na krku sčernela v priebehu 4 hodín v miestach dotyku s kožou. Prsteň mi nesčernel.
Ďakujem. Joly

panik-a

ten lak na vycistene-on tam urobi taku ochrannu vrstvu (obcas to treba znova prestriekat).A ta vaticka stoji do 50 Sk a vydrzi dlho