Otec je proti tomu

Príspevok v téme: Otec je proti tomu
Didaa19554

Ahojte. Mám 15 rokov, a mám priateľa. Všetko nám klape, až na to, že môj otec je proti tomu aby som niekoho mala. Veľmi rada by som ho zobrala k nám, zoznámila s našimi, pretože rodičia a on sú pre mňa tí najpodstatnejší, ale otec nechce ani počuť o žiadnom chalanovi. Viem môže to byť preto že som jedného mala keď som mala 13, chodil k nám, spával u nás, pomáhal otcovi, ale vyspala som sa s ním vtedy, viem, viem bola som veľmi mladá... ale to je to čo bolo, no a boli kvôli tomu problémy, a teraz otec nechce aby som s niekým bola, kvôli tomu aby sa zas niečo nestalo. A neviem ani ako to mám povedať priateľovi, keďže sa hanbím povedať mu to takto, na koľko si ja s jeho rodičmi rozumiem. On sa chce už s našimi zoznámiť, ale stále si hľadám výhovorky, že sú v práci, a pod. Poraďte mi prosím, fakt som už zúfalá. Viem že má právo báť sa, ale mala som už 15, už nebude protizákonné nič. Pretože vtedy boli problémy s políciou, a tak... Ďakujem. A prosím Vás vynechajte si komentáre typu: "Pre Boha, v 13:O". Viem spravila som chybu, ale som len človek, a trápi ma iná vec... Ostatným vopred pekne ďakujem.

Aja02

Lost, zrejme ma zachranil zdravy rozum. :) Ale ten asi suvisi s inteligenciou, takze asi oboje. :)

Tak cigani maju zakladne informacie. Bude sex = budu deti, bude dieta = budu peniaze, viac deti = viac penazi, viac penazi = viac cigariet a chlastu. :-D
Tam je bezne zacinat so sexom v 12 a v 14 rodit deti. Toto ich ucia od utleho detsva.

milli11

lost, ale to mas rozdiely medzi

IQ - inteligencny kvocient - inteligencia, mudrost, logicke myslenie

a EQ - emocionalny kvocient, ktorym sa mera spravanie cloveka v jednotlivych situaciach v zivote a ci je skor agresivny, pokojny, ako rychlo vie riesit problemy, vztah k inym ludom.

ruleta

Skorý sexuálny život je aj o miere sexuálnej ziadostivosti ..nie jkazdy sa vie ovládnuť aj ked je inteligentný.

lost

Aja02

tak ak si nemala ucebnicovu vychovu, tak ta mozno zachranila prave ta inteligencia ;)
alebo veris, ze to bola nahoda ?

lost

Aja02

nj, tak to bude vynimka potom, ti ludia co zacali v 14 a dnes su OK :P :)
nemozem povedat ze su blby, ved hold aj najlepsie mozgy sveta mali pestre detstvo :D

i ked osobne "IQ" ako take neuznavam, lebo neexistuje nic, s cim by sa dalo "IQ" odmerat, resp da sa, ale je to znacne irelevantny udaj do zivota..

ak by bolo, tak by zasadne ludia s vekom nad 90 museli mat najvyssie IQ na svete, lebo SKUSENOSTI su to, co si myslim, ze su najlepsim pravitkom na akusi "inteligenciu"

predsa len - zacinajuci ucitel uci ziakov horsie ako veteransky ucitel = bez ohladu na to, ako IQ je ten mlady, nema sancu oproti veteranovy..

A ak je IQ meratelne len v sfere "do akeho otvoru vsunies kocku? kruhoviteho, ovaloviteho, kockateho? " tak to dakujem pekne za take IQ :D

nehovorim ze je absolutne zbytocne, no je to len mozno 1/5 toho, z coho sa skutocne sklada inteligencia ako taka :) jeden moze byt inteligent, ked je hulvat napr.. alebo bezcitny tvor, alebo slepy-unika mu pointa, atd..

ale spat k tym ciganom :D

myslim ze ak vynasli takuto rovnicu, tak maju dost vysoke IQ :D

Aja02

Dadula, u nas doma to nikdy nebolo ruzove. Mama s nami par rokov nezije, otec na mna nikdy nemal cas a pubertu som stravila sama. Ak tak vela zalezi aj na vychove, tak ja by som mala mat za sebou min. 5 sexualnych partnerov a aspon dve deti. Cuduj sa svete. Este som poctiva panna. :)

Precitaj si moje prispevky este raz. Len som napisala, ze nema ziadny vyznam urazat ju a navazat sa do nej.
Moje riesenie? Porozpravat sa s otcom aj matkou, povedat im o priatelovi vsetky informacie ( co je zac, kolko ma rokov, kde studuje atd. ) a dohodnut si s nimi nejake pravidla- ziadne prespavanie, stanovit si hodinu, kedy bude chodit domov atd. Ak bude dodrziavat pravidla, na ktorych sa dohodnu, tak si ziska ich doveru a postupne od niektorych pravidiel upustia alebo ich trochu zmiernia. Vsetko. Koniec. Nema vyznam jej nieco zakazovat a taktiez nema vyznam klamat rodicom.

To s tym pitim a fajcenim bol len priklad, pretoze by ste sa pohorsovali aj nad tym. Urcite ho nedavam na uroven so sexom, takze si to nepochopila, ale hadat sa mi nechce.

Dadula56

Aja, suvislost medzi IQ a sexualnym spravanim bola mnohonasobne dokazana, nizsie IQ je spojene s predcasnym zaciatkom sexualneho zivota. Ak neveris pogoogli. O vychove nehovoriac, ta ma velmi vela spolocneho s buducim sexualnym spravanim a aj so zaciatkom sexualneho zivota.
Inak, jedine, co pises je, aki my sme zli, ako sa na nieco hrame. Vymysli teda ty riesenie tejto situacie, len nie take ako Miso, ze je to normalne (to, ze sa nieco deje neznamena, ze je to spravne a ze sa s tym mame zmierit) a otec si ma zvyknut,pretoze takto zdrave rodinne vztahy nefunguju. Ja som napisala, ze by slecna mala otca presviedcat o tom, ze uz je zodpovedna. Sposob je na nej.
Tvoj priklad som pochopila, ty si nepochopila, co mam proti nemu-ze davas skodliviny na uroven so sexom, ktory je prirodzeny, potrebny a v zdravom vztahu dolezity a prejavom dovery, istoty a zdielanej intimity medzi dvoma ludmi.

Aja02

Lost, ja poznam ludi, ktori zacali so sexom v 14 a su inteligentni. Geniovia to nie su, ale tiez nie su hlupi. ;-)
S ciganmi to je o inom. Oni beru sex ako prostriedok na robenie deti. Deti = peniaze, peniaze = zarobkova cinnost. U tejto mensiny je to uplne bezne. Mladi len skusaju. Ked dievcata vedia, ze ich spoluziacky to uz robili, tak to chcu skusit aj ony. Je to zvedavost. Myslim si, ze mladych ludi viac ovplyvnuje spolocnost v akej sa pohybuju ako vychova ci IQ. Kamarati dokazu v puberte ovplyvnit cloveka velmi lahko, pokial nema zdravy usudok.

lost

pan d. no su krajiny, kde je dospelost az v 21 :D a myslim ze tie krajiny su vyspelepsie ako nasa :D

to len na margo, "vyspelych osemnastnikov" :D

ale hej no, lepsie 18 ako 15, aspon nema 50% zlavu ak pojde sediet za neplatenie alimentov..