Vodotesny fotoaparat

Príspevok v téme: Vodotesny fotoaparat
heja

mame tu nejakych odbornikov na fotenie ? :DD chcem si kupit vodotesny fotoaparat,do tych 150 eur :) na internete som ich našla niekolko,no vobec ich neviem porovnat,ktory je naj :) neviem podla čoho sa to určuje je tam nejaky bench 14 mpx nikon 10mpx maju tam nejake zoomu a neviem čo a neviem si vybrat :D prosim hodte mi sem nejake linky na take o ktorych si myslite že su naj :) dičky

system

Ahoj, vlastnim jeden vodotesny olympus MJU850SW dal som zanho este za SK 4500Sk cca. a este prednedavnom mi ho kamos (zo srandy) namocil v bare do precukrovaneho caju. doma som ho umyl a stale slape v pohode, aj baterka ma slusnu vydrz.
Ak by som ti mal odporucit, pri kupe fotoaparatu nepozeraj na Mpx. Neznamena cim viac tym lepsie, znamena to ze je vecsia fotka (vyssie rozlysenie)a viac Mb. Nie ze je fotka kvalitnejsia. skor naopak ;). Kazdy kto ti povie ze cim viac Mpx tym lepsie sa do fotakov moc nevyzna. Ma to vyhody ale aj nevyhody a nieje to podstatne.

Skor sa zameraj na svetelnost to je csilo pri f. napr f4 - f5 cim nizsie cislo tym lepsie, znamena to ze fotka s fotakom ktory ma f2 bude v tmavom prostredi lepsia a viac svetlejsia. Fotak ktory ma f4 spravy fotku v rovnako tmavom prostredi tmavsiu ;) (to sa moze odzrkadlit aj na sume).

Kvalitne vodotesne fotaky su dost drahe, tie do 150 € splnia svoj ucel no moc by som nane nespoliehal, podla mna su skor urcene " keby naahodou spadol do vody " nez " ano fotte pod vodou " :)

Ak by si sa rozhodla priplatit odporucam canon:
1. www.alza.sk - vyzera trocha smiesne ale fotky budu super ;)
2. www.alza.sk - asi uz prilis drahy.
3. www.alza.sk - tiez nadcenu ale nebal by som sa ho namacat.
4. www.alza.sk
5. www.alza.sk - fajn cena asi by som sa rozhodoval medzi timto a 6.
6. www.alza.sk
7. www.alza.sk - neodporucam, bal by som sa ho namocit, myslim ze nikon ma prvenstvo v inych fotakoch nez vodeodolnych ;)

Ak sa nevies rozhodnut, skus si najst a precitat aj nejake recenzie o fotakoch, testy a pod. ;)