chcela by som poprosit o radu, pred mesiacom som bola na holterovom prisrtoji kvoli extrasystolam, vysledky som mala dobre, tlak mavam zvycajne nizky rano 111/66, dnes vecer som si zmerala a mala som v pokoji 129/90 neviete cim to moze byt ked som mala vysledky v poriadku?mam 18 rokov
---------------------------
Článok na tému "Krvný tlak" www.zdravie.sk
Pomôcka na "Sledovanie tlaku krvi" www.zdravie.sk
KRVNY TLAK
ethel, este by som sa ta chcela spytat jednu vec, ked som mala vsetky vysetrenia srdca pred mesiacom dobre, tak preco mi niekedy vyskoci tlak na 130/90?inak som vzdy mavala nizky
Na hypertenziu som brala Trimepranol,ktory nebol len na vysoky tlak, ale aj na arytmie, neurocirkulacnu asteniu apod., teray ho v lekarnach nedostat a nik ani neoznamil, ci bude alebo nie, ci sa jeho vyroba zrusila a co namiesto neho? Chaos v tejto republike je uz neunosny. Liek, ktory bol mimoriadne ucinny a autor za jeho vynajdenie dostal ceny, sa nebude vyrabat podla vsetkeho preto, ze je lacny. Farmaceuticky priemzsel a dalsi suvisiaci retazec nema zaujem o lacne lieky, nech by boli akokolvek ucinne a co pacient? Ten troni suverenne na poslednom mieste.
ejuska-mne nasadili concor tbl,a chceli dať aj antidepresíva,ale tie som nebrala,radšej som sa vyliečila sama,uvedomila som si,že sú veci,kôli ktorým netreba byť v strese,lebo tým trpím len ja...takže concor vysadili a extrasystoly prestali
ethel,
presne aj ja, ked mi zomrela babka tak sa mi zacali objavovat extrasystoly, vtedy mi aj poriadne vyskocil tlak, a uzivala si na ne nejake lieky?
digitálne tlakomery,hlavne tie zápestné sú nepresné.Niekedy ukážu miesto 120/70 až 140/80!
Mato222,takže nemusím mať strach?užsom sa zľakla že zas nejaká nemoc porad mi spadol kamen zo srdca počuješ?dík,pá
extrasystoly si najlepšie zmeriaš palpačne,teda rukou na tepne...ja som mala extrasystoly pri depresiách...
jassminka,ja som si to všimla tiež pri meraní tlaku,ukazuje tam srdce ako bije a mne sa to občas akoby zastaví ako vravíš tak 1-2sek.,tep mám do 56,tlak 154/75,môžu to byť extrasystolamy?
extrasystoly mi zistili pred mesiacom, lebo som sama citila, ze ich mam, tak som bola prvy krat na holterovi, tam mi povedali ze maju podozrenie na komorove extrasystoly, potom som musela ist na ergometriu-tu mi povedali ze mam vyborne vysledky, a preto ma lekarka poslala este druhy krat na holtera, aby sa uistila ze nemam komorove extrasystoly, no a naozaj som ich nemala. neviem ale mavam take obdobie, ked ich mavam dost casto, vzdy vecer a po strese, vtedy sa riadne blbo citim, som unavena,potom sa zlaknem, niekedy si aj myslim ci naozaj nemam komorove extrasystoly, no ale ked mi doktorka povedala ze nemam tak to tak asi bude, aspon dufam, lieky nastastie neuzivam ziadne, len niekedy si dam magnezium, ked mam stres a vyskoci mi tlak